Gå til innhold

Nikon D70 vs Canon EOS 350D


Anbefalte innlegg

Jeg er enig med NikonD70 at oppstart og skrivehastighet er viktig. Desuten er det er objektive fakta og ikke "synsekriterier".

 

Det er greit nok at vi alle har våre "vaner og synsinger", men når helge.bringeland bringer inn "at han har kameraet i sekken, og derfor......", da faller jeg av lasset, er det vanlig å sammenlikne kameraer med slikt noe som kriterium? :roll:

 

Så vidt jeg vet er PENTAX *istDS det eneste dslr som bruker SD kort. De er betydelige raskere på lesing og skriving enn CF kort.

 

Selv benytter jeg Sandisk SD Ultra II, dette har en skrive/lese-hastighet på 9/10 MB. Generelt fotograferer jeg i RAW, bildefilen blir da på 11 MB. Kameraet har tre nivåer av jpg-komprimering, den beste kvaliteten har en filstørrelse på ca. en tredjedel av RAW. Vil man se et bilde man har tatt på kameraets LCD-skjerm, er det oppe på sekundet. Likedann: Det tar bare bare litt over ett minutt å laste alle bildene fra et 512 MB bildekort til PC'en.

 

At "Pentax tar 2,8 bilder i sek med 8 bilder på rad før buffer er full" er vel i praksis minimumstall. Det skrives vel fra bufferet til minnekortet kontinuerlig, da kan man skyte serier på mer enn 8 bilder?

 

Jeg har ikke lest noe sted hva oppstart-tiden på PENTAX *istDS skal være. Men den må være uhyre liten. Har prøvd å provosere kameraet: Det tar første bildet med en gang jeg har slått det på.

 

Jeg synes fordelen med SD kort har kommet i bakgrunnen i tester av PENTAX *istDS. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Så vidt jeg vet er PENTAX *istDS det eneste dslr som bruker SD kort. De er betydelige raskere på lesing og skriving enn CF kort.
Jeg har lett en del på Google og ikke funnet noen SD kort som er raskere enn CF kort.

Takk for den korreksjonen! Jeg beklager, min feil! Var nok litt for rask i svingen her! Min bakgrunn før PENTAX *istDS er fra Nikon CP 4500 med Ridata CF kort (som dengangen var regnet som raske). Det holdt altså ikke å sammenlikne dette med Sandisk SD Ultra II i en PENTAX *istDS ... :)

 

Ser på www.sandisk.com at lese/skrive hastighet for kortene Extreme III og Ultra II er den samme for CF og SD kort. Ellers tar SD kortene mindre plass, men de er så små at jeg nesten er redd for at vinden skal ta de!

Endret av Bottolph
Lenke til kommentar
Har Canon et objektiv som kan hamle opp med Nikon sitt 18 - 70? ..i nogenlunde samme prisklasse..
Nei, ingenting i nærheten av den prisen du betaler for 18-70 når du kjøper det i lag med kameraet. Det som er nærmest er 18-55 kit objektivet.

 

Sjekk https://prisguiden.no/produkt/15042, den får veldig gode kritikker.
Det mangler vidvinkel og vil være uaktuelt for mange.

 

Sigma har et objektiv som ser ut til å gi mye for pengene: Sigma 18-125mm F3.5-5.6 DC

Endret av Kristallo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...