Gå til innhold

Hvilken sivilingeniørutdanning (ved NTNU)


ka1ser

Anbefalte innlegg

Jeg går VK1 almenn med matte, fysikk og kjemi, og 5 i snitt. Når jeg er ferdig her har jeg lyst å gå på NTNU, og gjerne sivilingeniørstudiet. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg vil ta, men har i det siste sett mye på datautdanninger som: datateknikk, elektronikk, teknisk kybernetikk..

Noen anbefalinger?

Og hva er egentlig sjangsen for at jeg kan få jobbe med noe skikkelig spennende, som utvikling av hardware f.eks?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Jeg har egentlig ikke noen direkte anbefalinger å gi deg, men jeg tenkte jeg kunne fortelle litt om linja jeg går på nå. Jeg går første året på Ingeniørvitenskap og IKT. Navnet er ganske intetsigende, men trives veldig godt. Linja er relativt ny, så de eldste studentene på linja går nå i 3. klasse.

 

Linja er en slags kombinasjon av data og ingeniørfaglige fag(som bygg, petroleum, marin osv). Etter 2. året skal vi velge en av 6 studieretninger som bestemmer hvilken retning vi skal fordype oss. De første årene er det mest grunnleggende fag som matte, fysikk, statikk, osv., samt endel introdusering til programmering.

 

Hovedpoenget er at vi skal få en ganske grundig ingeniørfaglig bakgrunn, samtidig som vi lærer mye data (for det meste programmering) som de rene ingeniørfaglige linjene som bygg, marin osv. ikke har.

 

Men, siden de første årene på NTNU er ganske like på de fleste siv.ing. linjene er det relativt lett å bytte linje hvis du ikke trives - selvom du må ta et ekstra fag et semester. Jeg tror, uten å ha noe direkte erfaring, at elektro er linja som fokusrere mest på hardware.

 

Knut

Lenke til kommentar

Hepp

 

Jeg var ferdig siv.ing i 2003 og gikk Elektro og Telekommunikasjon som det het da. Nå er det splittet opp i 2 linjer: 1. Elektro 2. Kommunikasjonsteori.

 

Hvis du er interessert i hardware er Elektro det rette for deg. Der vil du ha mulighet for å lære deg programmering av mikrokontrollere o.l. Du kan også jobbe med utvikling av kretser. F.eks designe ditt eget silisiumutlegg som deretter blir brent ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...