Gå til innhold

Forskjell på disse høyttalerne?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hehe, starta mye meningsveksling denne posten her :) Jeg kommer for det meste å bruke høyttalerne til "hjemmekino" og rock. Hører ikke så forferdelig mye på klassisk for å si det sånn. Men det er jo klart at det hadde vært deilig med litt gromlyd :)

 

Hva er det som gir best lyd for penga egentlig? Er det noen høyttalere til rundt 2-3000 som gir bra lyd? For en nybegynner :) Tror ikke jeg har øre og sammenligningsgrunnlag til å verdsette høyttalere til 20 000 ennå. Synes at mine nåværende eltax surround pakke høyttalere ikke er så verst heller jeg :p

Det er vel kanskje som å banne i kirka å si dette ;)

Lenke til kommentar
Hva er det som gir best lyd for penga egentlig? Er det noen høyttalere til rundt 2-3000 som gir bra lyd? For en nybegynner :) .................

 

...............Det er vel kanskje som å banne i kirka å si dette ;)

Å banne i kirken er det nok ikke, for smaken er jo som nevnt tidligere som baken, men når du har sammenlignet høytalere så tror jeg du aner hva jeg har prøvd å fortelle tidligere i tråden.

I prisklassen 2-3000,- er det ikke så mye bra å velge mellom, dersom du skal ha høytalere som skal spille høyt, og klart, og smatidig gå dypt i bassen (Partyhøytalere), det er klart at 10 tommeren fra Cerwin Vega perker seg klart ut som en god kandidat, og som du nok hadde blitt veldig fornøyd med, i denne klassen. Alternativt et par av de minste gulvhøytalerne til Proson, og som nevnt tidligere så har HiFi centeret hatt kampanje på noen monstere av noen høytalere fra Proson til rundt denne prisen.

Dersom lyden spiller en rolle, og du ikke skal spille så høyt så vil jeg anbefale deg å kikke på HiFi klubben etter Gale sine høytalere, alternativt se etter stativhøytalere.

Selvfølgelig er det også viktig at lydkilde, og forsterker matcher høytalerne, og at ikke kablene er av typen "sytråd", men som nybegynner trenger du ikke å kjøpe dyre kabler fra hifibutikkene, men gå på Claes Olson, eller Biltema og kjøp det som de der kaller "High end" kabler. Disse kablene er langt fra High end, men er helt greie å starte med, og er milevis bedre i kvalitet enn "sytrådene" som følger med komponentene, og som el butikkene kaster etter deg som en "Bonus" ved en god handel ;-)

Dette gjelder også høyttaler kabel, pass på at du ikke kjøper det tynneste du finner, men at det er litt tykkelse på den.

 

Et godt råd er å gå på en hifi-butikk, fortell dem hva du kan bruke av penger, og hva du skal bruke anlegget til, så hjelper de deg til å sette sammen en god pakke.

Da kan du lytte til pakken først, og dra hjem og tenke en dag eller to ;-) (dersom du da ikke blir så hekta at du bestemmer deg der og da ).

Still selger en masse spørsmål, og hust at ingen spørsmål er for dumme !

 

Ble mye dette, men jeg vil ikke la deg tro at jeg skal pushe på deg dyre høytalere, som du ikke fører forskjell på mod de Tax høytalerne du har sett på komplett.

Jeg er bare en enusiast som vil at folk skal kose seg med lyden, og glede seg over oppgraderingene i anlegget etterhvert som de kommer.

Enten det nå er en ny kabel, eller en flott ny forsterker osv.

 

Til slutt vil jeg bare komme med et par linker som du kan kikke på, du har sikkert sett på noen før men her kommer de alikevel.........

 

HiFi Klubben

HiFi Centeret

AVforum

Hjemmekino

AVnett

 

Igjen.......

Lykke til :yes:

Lenke til kommentar

Hadde noen STORE Proson høyttaler tidligere...

 

Ga litt over 3000 i Sverige med en GOD pris, men de var egentlig ikke veldig dyre uansett...

 

Angrer bittert nå når jeg har solgt de for det dobbelte å er rundt å hører etter noe nytt, ingenting som er så bra i den prisklassen uansett hva....

 

Så Proson er å anbefale...

 

 

Lykke til på leitinga...

 

 

Mvh

 

Pluggen

Lenke til kommentar

Takk for alle svar. Blitt endel klokere. Tror jeg venter litt med å kjøpe høyttalere og sparer litt penger først. Kikket litt på noen proson høyttalere hos hi-fi center kjeden og fikk veldig lyst på dem :) Så får greie meg litt til uten nye høyttalere, til jeg har råd til dem. :thumbup:

Lenke til kommentar
Takk for alle svar. Blitt endel klokere. Tror jeg venter litt med å kjøpe høyttalere og sparer litt penger først. Kikket litt på noen proson høyttalere hos hi-fi center kjeden og fikk veldig lyst på dem :) Så får greie meg litt til uten nye høyttalere, til jeg har råd til dem. :thumbup:

:yes: Dette var noe av det mest fornuftige jeg har lest på lenge !!!!!

Støtter deg 100%, og det er helt klart verdt å vente på noe som du kan nyte lyden av i mange år framover !

Lykke til med valget !

 

FA

Lenke til kommentar
Men å kjøpe Eltax er uhørt og bør forbys, det er utvilsomt noe av det verste jeg har hørt. At sånt i det hele tatt kalles Hi-Fi er meg meg et spørsmål som.... :hmm:

Eltax er et billigere alternativ for folk som ikke vil/har 20 000 +++ å putte i anlegg, så hva folk velger er et valg de må ta... :mad:

 

Med tanke på sparing til de høytalerene du vil ha/drømmer om, så referer jeg til signaturen til FallenA :thumbup::thumbup::thumbup:

 

 

 

Mvh

 

Pluggen

Endret av Pluggen
Lenke til kommentar

1: tangenten ser ut til å litt mer spredning i diskanten.

2: eltaxen har større følsomhet

3: pris

 

men ossen kan vekten bli akurat lik, og størrelsen prikk lik. ikke at dette har noe å si men finishen på membranen er lik og med så like specs kan det vell hende t det er like elementer oxo. ikke vet jeg bare gjør det klart :p hehe.

 

tipper dette er en produsent som har solgt samme høytaleren til 2merker og bare endret finish,pris og det med diskanten.

 

Hva er det som gir best lyd for penga egentlig? Er det noen høyttalere til rundt 2-3000 som gir bra lyd? For en nybegynner  .................

 

...............Det er vel kanskje som å banne i kirka å si dette 

 

det som gir best lyd til den <b>prisen rundt 2000</b> er nok et par UKJENTE høytalere. dantax P-2500. jeg har disse og ble IMPONERT når jeg kjøpte dem, onkel har et par kasser som kostet ham 15 000,- pr.stk.(med SÅ stor prisforskjell skulle det ha noe å si) og mine dantax rundspilte dem. det ble som om mine dantax var en blodtrimma skyline som kjørte mot en gammel rusten golf :p :!:

Endret av oddis89
Lenke til kommentar
Proson er høyttalere som gir meget for slantene ;)

Men å kjøpe Eltax er uhørt og bør forbys, det er utvilsomt noe av det verste jeg har hørt. At sånt i det hele tatt kalles Hi-Fi er meg meg et spørsmål som.... :hmm:

Etter å ha plukket en Proson Realitiy 52, så ble jeg ikke imponert...

Diskanten var stort sett plast og delefiltret var ikke all verden..

Lenke til kommentar
Hva er det som gir best lyd for penga egentlig? Er det noen høyttalere til rundt 2-3000 som gir bra lyd? For en nybegynner :) Tror ikke jeg har øre og

Bygg høytalere selv..

Dynabel Nut koster 1998,- for et sett uten kabinett. kjøp mdf (ferdigkappa)for ca 500 og du får et par høytalere til en rimelig penge.

Lenke til kommentar
:p Det som står i signaturen min er en god pekepinn ja !!

 

Oddis !

Hva mener du med rundspillte, og hva slag, og hvor gamle var "kassene" til onkelen din ? Tilstand ?

 

;)

kassene han er selvbygg og bygd spesielt til det rommet. hele annleget hans er spesielt byggd for det rommet. annleget har jeg ikke peiling på hvor gammelt er men. er neppe mer en 2-3år gammelt pluss at han byttet ut alle elementene og delefilter på slutte 2004.

 

det med å rundspille var vel veldig overdrevent men at jeg hold følge det er sikkert og vist.

greit når jeg prøvde annlegget mitt på et annet rom da ble jeg seriøst skuffet. da var det ikke noe som ga noe lyd da. ikke noe bass i det hele tatt pluss at diskanten skjærte i ørene og mellomtonene den overdøvet bassen. da ble jeg skuffet. hvis det er "orginal" lyden i dem da ville jeg IKKE anbefale å kjøpe dem men får man samme lyd som det jeg har med mine her på mitt rom da anbefaller jeg å bruke 2000,- på dantax og få sammme lyden som i et par 10 000kr DALI.

Endret av oddis89
Lenke til kommentar
Hehe, starta mye meningsveksling denne posten her :) Jeg kommer for det meste å bruke høyttalerne til "hjemmekino" og rock. Hører ikke så forferdelig mye på klassisk for å si det sånn. Men det er jo klart at det hadde vært deilig med litt gromlyd :)

hvis du skulle hørt på klassisk så burde du hoste opp noe annet en de eltax/tangent høytalerne. klassisk er den mest krevende musikken som man kan få tak i. ikke spørr meg hvorfor men jeg vet at jeg har lest/hørt det flere steder

 

EDIT: off topic og bare for informasjonen sin skyld.

Endret av oddis89
Lenke til kommentar

:!: Ville bare informere om et annet oppsett av Cerwin Vega som jeg testet her om dagen !

Bedre "Party" og "Rocke" oppsett tror jeg du skal lete lenge etter.

Passer veldig godt for de med liten plass, og/eller trang økonomi.

F.eks en student, som liker høy partyfaktor.

 

Du trenger følgende !

 

2 stk. 40 - 50 cm stativer (IKEA eller Biltema) helst av typen som kan fylles med sand for å bli extra tunge.

 

1 par CV CLSC 6 høytalere til 1796,-

1 stk CV CLSC 12s sub 3298,-

 

Dette var et oppsett som spiller så bra at det var MORRO å hørre på.

Stikk en tur på HiFi Klubben å hør. Du blir garantert hekta !

 

FA

Lenke til kommentar
men får man samme lyd som det jeg har med mine her på mitt rom da anbefaller jeg å bruke 2000,- på dantax og få sammme lyden som i et par 10 000kr DALI.

Jaja, du kan jo tro at du har noe i nærheten av lyden til Dali høyttalere til 10 store, med dine Dantax...NEPPE!!! :roll:

det er nok rommet som gjør mine dantax så sinnsykt bra for som nevnt tidligere så SUGDE høytalerne på et annet rom som var "skikelig". men på mitt rom som ikke er så fint og ryddig at det gjør noe der spiller de veldig bra. skal jeg få bedre lyd på rommet mitt nå så må jeg nok opp på en pris klasse som jeg ikke har råd til :p .

 

jeg kan si ÆRLIG og redelig at dantax SUGER når det gjelder det meste jeg hørt men så var det en kammerat av meg som kjøpte seg dantax P-2500. vi kjørte dem på min gamle 2*50W-4ohm(2*30-8ohm) forsterker og selv da låt de ganske bra opp til et vist volum hvor forsterkeren ikke taklet bassen mer. så da tenkte jeg at jeg skulle kjøpe meg sånne og ble rett og slett inmponert når jeg fikk sattt dem på den "nye" fosterkeren min. kammeraten min skjønner ikke ossen jeg kan få så bra lyd for han er nemelig skuffet over lyden når han fikk sine dantax hjem til seg selv(anet rom). og koblet dem på en NAD forsterker. er ikke sikker på hvilken NAD det er. han solgte dem foresten til en fornuftig pris da.(til meg for 500kr) så byttet jeg dem bort i en brukt bil :thumbup: .

 

EDIT: DALI til 10k kan man vel putte inni et vilket somhelst rom også låter de loike bra uansett men med dantax så skal man bare ha flaks egentlig akuratt som jeg hadde.

Endret av oddis89
Lenke til kommentar
jeg kan si ÆRLIG og redelig at dantax SUGER når det gjelder det meste jeg hørt men så var det en kammerat av meg som kjøpte seg dantax P-2500. vi kjørte dem på min gamle 2*50W-4ohm(2*30-8ohm) bla bla bla

Rart du i flere andre tråder omtaler P-2500 som den absolutte budsjettreferansen til under to tusen, når det faktisk er dette "magiske" rommet ditt som gjør underverker. Stiller meg forresten ganske tvilende til de utrolige akustiske egenskapene gutterommet ditt har.

Lenke til kommentar
jeg kan si ÆRLIG og redelig at dantax SUGER når det gjelder det meste jeg hørt men så var det en kammerat av meg som kjøpte seg dantax P-2500. vi kjørte dem på min gamle 2*50W-4ohm(2*30-8ohm) bla bla bla

Rart du i flere andre tråder omtaler P-2500 som den absolutte budsjettreferansen til under to tusen, når det faktisk er dette "magiske" rommet ditt som gjør underverker. Stiller meg forresten ganske tvilende til de utrolige akustiske egenskapene gutterommet ditt har.

ok men vis jeg tenker meg om så skal jeg nå begynne å IKKE anbefale dantax for det er ingen garanti at man får bra lyd. lol. man får bare veldig bra lyd hvis rommet er "perfekt".

 

EDIT: har hørt både "DALI Blue 5005" og "DALI Evidence 470SE" MIN mening er at lyden var bedre på mitt rom med dantax'ene, en i et prøverom med disse høytalerne. hørte også "DALI Euphonia MS5" de spilte en GOD del bedre en mine dantax. er det noen som gidder å finne prisen på disse.

Endret av oddis89
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...