Gå til innhold

Valg af digitalt kamera


Anbefalte innlegg

Hej

 

Jeg håber på nogle råd om valg af digitalt kamera. Kameraet bliver mit første (har dog prøvet en smule digital fotografering) og det skal supplere et almindeligt Konica SLR kamera.

 

Kameraet skal være godt til lidt af hvert, dog prioriterer jeg gode udendørs billeder på skituren eller vandreferien (skal til Himalaya til høsten) højest. Det får gjerne være et som passer i lomma.

 

Lige nu står jeg og vakler mellem Sony Cybershot DSC 150 og Panasonic DMC FX7, men andre anbefalinger er meget velkomne.

 

På forhånd tak

Torben

Endret av tpm
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

Skal du til Himalaya så glem Sony'en med en gang, største vidvinkel er 38mm...

Panasonic'en er visst en svært bra compact i alle henseende, men også den er trang, 35mm på videste.

Her må du gå for en compact med størst mulig vidvinkel, og da er det vel ikke andre enn Canon og Olympus som er aktuell hvis du sammenligner pris og MP med Panasonic DMC FX 7

S60 er minst av disse to og går fint ned i en lomme, i tester har den kommet svært høyt når det gjelder bruk og bildekvalitet.

Olypusen er større, men har du anorakk eller jakke med romslige lommer skulle det gå.. Den har til gjengjeld 27mm på vidvinkelen, og med fare for å få "canonistene" på nakken, vil jeg likevel påstå at det er et mer proft og langt solidere kamera.

Prisen på dette kameraet er i dag ca. halvparten av hva den var da det ble introdusert årsskiftet 03-04.

Går du opp til 8MP så er det tre aktuelle kandidater, Nikon 8400 som har 24mm på det videste, Konica Minolta A 200 og A2, begge 28mm. på det videste. Men disse går neppe i noen lommer og prisen er en helt annen.

Info om disse kameraene finner du her på Akam under Produktguiden, og under tester.

Godt valg, og god tur!

Mvh

Arvid

Lenke til kommentar

Hei!

Nå vel, og hvordan kan du forklare det?

Jeg har selv fotografert i 40 år nå, og den tiden naturen fenget min interesse ble det aldri nok vidvinkel. Dette tror jeg er noe alle naturfotografer kan skrive under på. Å komme til Himalaya med f.eks. en 38 mm. som minste brennvidde, vil jeg karakterisere som en tragedie.

Mvh

Arvid

Lenke til kommentar

Hei!

Vel, her skjønner jeg at jeg må presisere nærmere. Skal vi først bli enig om at landskap er en del av naturen? Og hvis jeg så sier at et zoomobjektiv med brennviddene 27mm –105mm er et bedre valg for en natur/landskapsfotograf enn et objektiv med brennvidden 38 – 105mm - sett at begge objektivene er av samme kvalitet. Men et objektiv med brennvidden 24 – 105mm ville kanskje vært det beste valget (hvis det fantes) – eller hva? Selv hadde jeg kanskje foretrukket en 28 – 200mm med vidvinkelforsats, men da er vi i en helt annen prisklasse, og ikke kan man ikke sånn uten videre stikke ned i en lomme heller. Her er det ikke snakk om å utelukke det ene fra det andre, begge endene av brennviddene vil sikkert bli mye brukt, men når man skal bruke den korteste så oppdager en fort at den skulle vært enda kortere…Tenk dere, sitte på en topp i Himalaya og skue utover fjellheimen når solen går ned og bader de andre toppene i trolsk lys – eller i en av de små fjellandsbyene med de trange gatene, - og så er 38mm den største vidvinkelen du har. Huttetu, bare tanken er så skremmende at nå må jeg ha meg en Cognac – en dobbel en….

Mvh

Arvid

Lenke til kommentar

Hei

 

Som nævnt skal mit kommende digitalkamera supplere et Konica SLR kamera med 28-105. Desuden har vi et vidvinkel objektiv til det kamera, så den del er dækket i forhold til tur til Himalaya. Jeg har fået anbefalet Canon Ixus 40, nogen kommentarer til det?

 

Beste hilsner

Torben

Lenke til kommentar

Ixus 40 = Så lite at det nesten går i myntlommen, utrolig raskt med DIGIC II som på 20D, noen ganger litt KA ved sterke kontraster, brukbar batteritid, god SW, men Photoshop Elements eller lignende anbefales for billedredigering, rensing og utsnitt. Lite manuell overstyring, blits nær linse gir noen ganger røde øyne (som du kan redigere bort). Du bør skaffe et ekstrabatteri og et større raskt minnekort for den ubegrensede 640x480 videofunksjonen, samt en god (gjerne original) Canon kameraveske, da det i USA er rapportert enkelte skjermbrudd grunnet den store 2" skjermen.

Jeg fant et Canon A75 til 1295.- som manuelt styrbart 3,2 Mp backup kamera, der hvor det trengs, og ellers til bruk av barna.

Forøvrig er en av de årlige fotomessene i USA til uken, så om du venter kanskje nyheter slippes, alternativt med prisnedgang på eksisterende kameraer som følge. Forøvrig er jo "30 dagers penger tilbake garantien" a-la Elkjøp o.l. nyttig om du ikke er fornøyd eller prisen synker....

Endret av Ib
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...