Gå til innhold

Varme transistorer rundt CPU


Anbefalte innlegg

Heisann

 

Først og fremst får jeg bare si at specs står i min signatur, óg i min profil.

 

Jeg har klokket litt for noen dager siden og fikk min CPU til å kjøre helt stabilt i 3dMark05 og jeg har også spilt en del Mohaa uten trøbbel med CPU klokket til 3.8. Men igår spilte jeg litt NFSU2 med en kompis og da fikk jeg beskjed fra UGURU softwaren jeg har lagt inn, om at PWM2 var oppe i 77-78 grader, og maskinen begynte å pipe. Jeg lukket spillet med én gang og finner frem manualen til UGURU softwaren. Der står det:

 

[PWM]: This column configures the temperature around the CPU power supplying circuit.

 

Jeg har jo AA8 3rd eye hovedkortet, og har sett på Fata1ity kortet at det er en liten kant rundt dette området hvor det er satt på to små vifter. Er av den grunn jeg tenker at ettersom jeg har vannkjøling av CPU, så blir det ingen kjøling rundt selve CPU, så transistorene i dette området blir veldig varme når jeg har overklokket og kjørt tunge spill.

Med UGURU softwaren(fulgte med hovedkortet) så kan jeg overklokke rett i windows og slipper omveien innom Bios. Jeg får kun justert FSB og ikke multiplier i softwaren, så jeg har latt multiplier stå på x17 og skrudd FSB opp fra 204 til 225. Har også skrudd opp NBV opp fra 1.5 til 1.6, DDR2V opp fra 1.8 til 1.9 og Vcore fra 1.3875 til 1.4625. Fungerte glimrende i 3dMark05 og enkelte spill, men i NFSU2 så blir det rene damplokomotivet :ermm:

Har av den grunn klokket ned nå da jeg ikke vil påføre altfor store påkjenninger. Har prøvd en del andre oppsett, også fiklet med timings på minne, men ikke funnet noe bedre oppsett.

Noen forslag til hvordan jeg kan ordne opp i dette så jeg kan få en stabil overklokk ? Må vel kanskje fikse en vifte, bare vet ikke helt hvor jeg skal plassere den :hmm:

På bildet under har jeg klokket ned en smule, men legger ved bilde så dere kan se hvordan softwaren ser ut.

 

Overklokk_UGURU.thumbs.jpg

Endret av gixxerman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ta en titt på disse transistorene(MOSFET?) og ta et øyemål av de. så tar du en gammel CPU ribba som du kansje har liggende rundt å slenge, og sager den opp til passse store kjølreribber for hver av transistorene, fest de med Termisk lim, noe som fås kjøpt på de fleste webshopper.

 

Epz.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...