Gå til innhold

Spørsmål om antivirus-programmer


Anbefalte innlegg

Jeg er i gang med å teste litt forskjellige programmer med tanke på å skifte fra Norton som jeg har hatt hittil. I går installerte jeg Kaspersky.

 

Jeg fikk oppdatert programmet/virusdefs og kjørte i gang scan av maskinen. (Helt out-of-the-box, gjorde ingen endringer i innstillinger.) Jeg vet (og kunne også se det underveis) at Kaspersky scanner filene inne i .zip, .ace, .rar osv. og .exe-filer (da tenker jeg på setup/install-filer, ikke programfiler), men det tok nesten 12 timer å scanne snaut 1,3 mill. filer. Er dette "normalt"?

 

Til sammenligning brukte vel NAV2004 omkring 4 timer hvis jeg ikke husker feil, og NOD32 omtrent det halve av det igjen.

 

Er NOD32-scanningen like god som den Kaspersky gjør? (M.a.o. kan jeg stole på at NOD32 gjør en like god jobb når den bare bruker en brøkdel av tiden? Eller er det ikke NOD32 som raser gjennom, men tvert imot Kaspersky som er langsom?)

 

Programmet reagerte også på noen filer som andre ikke har brydd seg med, f.eks. er et script Samurize bruker til å hente informasjon om været angivelig infisert med "Trojan-Downloader.JS.gen". Er dette skikkelig virus? (M.a.o. er de andre (NAV, NOD32) sløve som ikke oppdager det, eller er Kaspersky overnervøs?)

 

Har noen noen links til tester av antivirus-programmer? (Helst som inkluderer de nevnte + andre kjente.)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...