Gå til innhold

Bygging av støysvak maskin


Anbefalte innlegg

Heisann...!

 

Jeg skal bygge en maskin til lydproduksjon. Jeg trenger dermed noen råd til hva som lønner seg dersom jeg skal ha en maskin som støyer minst mulig.

 

For det første; Jeg hører at Intel er best på lyd. Er dette riktig?

 

Og; Jeg *vurderer* en vifteløs strømforsyning. Finnes det "vanlige" (og dermed billigere) strømforsyninger som ikke lager lyd? Når det gjelder kjøling av prosessor, finnes det da en rimelig og støysvak (helst lydløs) løsning der ute?Vannkjøing blir fort dyrt. Det at jeg kan klokke cpu'en er ikke høyeste prioritering, hovedpoenget er at maskinen skal være *stille*. Når det gjelder skjermkort hadde det beste vært om det fantes en løsning uten vifte, men jeg kunne godt tenke meg å spille litt også, så hva er alternativene dersom jeg vil spille f.eks. Far Cry? Og hvilket kabinett bør jeg velge?

 

Håper noen har erfaring med å bygge en støysvak maskin, jeg trenger all den hjelp jeg kan få...!

 

mvh Jan-Erik

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Per i dag så er vel gjerne AMD det beste valget når det gjelder å bygge ein støysvak pc. Dette forde dei har lavere effekt forbruk. Eg snakker no om AMD 64 med 90nm kjerne og Intel P4 Prescott. Eg driv sjølv med lyd og har intel. Eg har eit Albatron hovedkort uten vifte, og eit sapphire X300 skjermkort uten vifte. Funker til litt spilling, men er ikkje akkuratt noko du prøve å spille Doom 3 i høgaste oppløsning på. Viftløse strømfprsyninger pleier å koste i alle fall 1500kr og pleier å ha det problemet at dei produserer ein god del varme som ender opp inne i pcen, så dei kan føre til at det blir litt varmt inne i pcen. Sjølv så har eg ein NorthQ stømforsyning der eg kjører viften på lavere spenning funker heilt greit, relativt støy svak. Eg har Thermaltake BigWater sitt vannkjølingsett. Det koster ca 750 no trur eg. Det kjøler bra og støyer lite...

 

Lykke til med PC kjøp!

Lenke til kommentar

Har ikke byggd støysvak maskin, men har VELDIG ofte vurdert det ;)

 

PSU:

De fleste strømforsyningene er rimelig støysvake (min chieftec 420W er oppgitt til å avgi 17dB på max), så jeg ville hvertfall ikke kjøpt en vifteløs med tanke på at dette er dyrt :/

 

CPU:

Hadde jeg bygget selv hadde jeg gått for vannkjøling, f.eks BigWater settet til rundt 7-800,-.

 

GPU:

Jeg hadde nok kjøpt meg et litt kraftig skjermkort, da jeg liker å spille med mye eye-candy, og derfor hadde jeg også kjøpt en vannblokk til GPU, og kanskje en sterkere pumpe (tviler på at dette er nødvendig.)

 

HDD:

Jeg hadde nok bare gått for en Seagate barracuda, da jeg har hørt mye godt om lydnivået på den :) Ville absolutt ikke valgt WD pga en høyfrekvent piping som oppstår over tid.

 

HK:

Jeg hadde enten kjøpt en passiv kjøler, eller en vannblokk til å kjøle north-bridge på HK.

 

SYS:

Jeg hadde kjøpt meg 2-3 12dB 80mm PAPST vifter.

 

 

For meg virker vannkjøling som en gave fra oven, der man får helt grei kjøling med et helt akseptabelt lydnivå (pumpen lager lite eller ingen lyd, kommer an på hvordan du plasserer den, viften på radiatoren lager vel en 17db den også?). Hvis lyden av kabinettviftene hadde blitt for høy, hadde jeg lagt til en av/på bryter til 2 av 3 vifter (ville hatt en som sugte ut luften bak.)

 

Bare mine drømmer :)

Lenke til kommentar

for å få mest stille pc kan du enten kjøpe eit nexus breeze kabinett med medfølgende psu. testen kan du lese her på hw.no. eller du kjøper eit anna kvalitets kabinett med overdimensjonert psu slik at den er kald og viften sovidt snurrer rundt.

 

hadde anbefalt asus a8v deluxe eller anna passivkjølt hk. samt winchester cpu ein GOD kjøleribbe med ein adda/mist/papst 120mm vifte som går på 7V. seagate disk(nest siste modellen) eller samsung spinpoin i gummi oppheng. valgfri dvd brenner(alle støyer under bruk) og so klart eit enten svakt passive kjølt skjemkort eller eit toppkort med vga silencer. då er det systemet god kjølt stille og god ytende...

Lenke til kommentar

Jo større vifter til systemet jo stillere - mer eller mindre; de flytter mer luft på færre omdreininger.

Foruten nexus breeze hos mamoz, så har man jo noisecontrol-kabinettene til microplex.

Til gpu får man jo en passiv kjøler fra zalman, som hvis man har behov for det kan påmonteres en stillegående vifte fra samme produsent. Ellers har jo zalman lansert et vifteløst vannkjølingsopplegg som består av en gigantisk metallicblå radiator. Noe annet med zalman er at de har et par cpu-kjølere som er så store at de hjelper til med å holde temp litt ned i hele systemet, men det er kanskje ikke så stille igjen - med mindre du har et støydempet kabinett.

Håper dette kan hjelpe til litt inspirert surfing :)

 

Og lykke til - driver på og vrir hodet rundt den håpløse kombinasjonen stille og kaldt kabinett sev for tiden!

Lenke til kommentar

det beste er vel og kjøpe en mobil prosessor ettersom disse utvikler minst varme og dermed minst støy..

 

samsung harddisker er de mest støysvake såvidt jeg vet.

 

og når det gjelder vifter er SilenX viftene hos www.vendur.no noe av det stilleste du kommer over.

 

kjøp 120mm vifter og kjør de på lavere spenning via en vifteregulator eller lignende. da blir det tyst da! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...