Gå til innhold

Problemer med Norsk Tipping smartkort (løst)


Anbefalte innlegg

Dette er hva som skjedde da jeg fikk smartcard leseren og informasjonen fra Norsk Tipping: Jeg innstallerte driveren først, slo av og plugget til kortleseren, slo på igjen. Fikk øyeblikkelig problemer, men en kamerat som har det samme hjalp meg.

 

Til slutt fikk jeg logget meg inn (måtte bruke MSIE), overført penger og levert en 5 ukers kupong. "Greit nok", tenkte jeg, "får logge inn og sjekke resultatet over helgen".

 

Kameraten min brukte den samme kortleseren med sitt eget kort og leverte selv. Etter en dag eller to la jeg merke til at dioden på kortleseren ikke lyste i det hele tatt på tross av at den er tilbkoblet USB porten. Så jeg prøvde å putte kortet i den, og det blinket grønt en enkelt gang. Så gikk jeg til Norsk Tippings hjemmeside, og da jeg kom til min side var det et eller annet script som begynte å gå i en evig loop, altså det må ha vært det som sjekker kortleseren. Kortet sto i den, men ingen reaksjon whatsoever.

 

Jeg har også lagt merke til en annen ting.. det virker som drivern innstallerer seg i mappen med temporære filer.. går det virkelig an ?! Betyr det at jeg må passe på hver eneste gang jeg skal rydde i den mappen (altså tømme den), eller slik det virker nå, må jeg innstallere hele greia på nytt hver eneste gang jeg skal spille eller sjekke kontoen min hos Norsk Tipping?

 

Har USB 2.0, og ingen problemer med andre USB tilkoblinger. Windows 2000 Professional med alle viktige opdateringer, Java 1.5 som jeg kjører med Azureus. Det virker som det er en mulighet for at problemet ligger i Javaen, siden det åpenbart følger med en "proprioritær" (eller hva det nå kalles) versjon med på CDen som kom med kortleseren.

 

Har noen tips om dette så jeg slipper å sitte i telefonkø og bli behandlet som en annen idiot av supporten? :p

 

Når jeg tenker meg om har jeg sett noe av det samme problemet på kameratens PC, som er helt forskjellig fra min, og med en annen kortleser. Og det var ikke innstallert Java fra før av på den såvidt jeg vet.

 

 

EDIT: Jeg har forandret trådtittelen slik at den avspeiler det faktum at problemet er løst.

Endret av Sundiver
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe, snakk om å sove i klassen.. jeg er overtrøtt da.. hadde ikke tenkt på å sjekke systeminfoen.. driveren hadde blitt føkka etter innstallasjon, så jeg oppdaterte den via Windows Update (funker faktisk noen ganger, det og), og etter en kjapp reboot funket kortleseren som normalt. Kun i MSIE, dog, funker ikke i FireFox, men det er uansett egentlig ikke et problem.

 

Jeg går ut ifra at det var de to forskjellige versjonene av Java som lagde krøll, men det er bare gjetting. Har nettopp sjekket kontoen min hos Norsk Tipping, samt kjørt testprogrammet, alt i orden.

Lenke til kommentar

Jeg har online og har hatt noen problemer også, men det viste seg at det var java'en.

Avinstallerte javaen og installerte den som fulgte med på cd'en, og etter det har det aldri vært noen problemer.

 

Har prøvd å bruke det med firefox, men da jeg opp for det var helt umulig.

 

Har du prøvd med den java'en som fulger med på cd'en? hvis ikke prøv den.

Lenke til kommentar

Ja nei det virker helt fint nå, som sagt. Jeg la merke til at Java 1.5, som Azureus bruker, var innstallert da jeg la inn driveren til smarktkort leseren, og det var etter det at problemet oppsto. I stad sjekket jeg driveren i system infovinduet, den var merket med et rødt kryss, og jeg la den inn på nytt fra Windows Update da jeg ikke gadd å fly rundt og lete etter CDen. Fungerer perfekt nå :yes:

Lenke til kommentar
Jeg har spurt Norsk Tipping om hvorfor jeg ikke får brukt Firefox. Svaret jeg fikk var at de kun brukte IE og at det var av sikkerhetsmessige årsaker.....

Sånn at IE klikker, du taper penger og Norsk Tipping håver inn?

 

IE er jo mycket sikkert. :p

 

Hva er egentlig den kortleseren? Noen som vil gi meg info? :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...