Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Trenger råd til utskifting av bilstereo i BMW 316i


oro2

Anbefalte innlegg

Jeg har en 316i 97-mod med det originale stereoanlegget, en BMW cd-spiller med RDS-radio, samt høytalere i dørene foran og i hattehyllen bak. Mulig det er noen flere høytalere som jeg ikke har lagt merke til..

 

Det jeg ønsker er å få endel bedre lyd, men det trenger ikke noe svære greier med sub. Vil spille for de inni bilen, ikke de utenfor. :) Vil også holde et slankest mulig budsjett, helst til ca 2-3 tusen tilsammen.

 

Slik det er nå blir lyden litt dårlig/skurrete hvis jeg spiller litt høyt, spesielt hvis det er en sang med litt mye bass. En fyr hos Bilradiospesialisten anbefalte meg å skifte ut spilleren, og forstette med høytalerene i dørene hvis det ikke ga nok effekt.

 

Er det noen som har tips? Er helt grønn på bilstereo.

 

Takk

Endret av oro2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det første du bør prøve er å montere en egen forsterker til høyttalerne. Hjelper ikke dette kan du kjøpe til et komponentsett som passer i originalhullene.

Nå vet jeg ikke om spilleren din har utganger og hvor mange volt disse evt. gir.

Kunne du opplyst om dette hadde det vært fint :)

 

En god forsterker til en billig penge er DynaBel BF0804.

Denne burdte evne å gi nytt liv til høyttalerne dine, og har i tillegg to kanaler ledige for etpar 8" eller 6.5" ekstra som kan gi mer skyv i bånn ;)

Lenke til kommentar

Som tideliggere nevnt, bør du bytte ut orginal spilleren.

i hovedsak bør du finne deg et fronsett som er 5,25 (dette er den størrelsen du har på fronsettet) som du enten kobler på en ekstern forsterker, eller rett på cdspilleren.

 

Jeg vil nok anbefale deg å kjøpe cdspiller og høytalere (med god kvalitet), først, og heller kjøpe inn basser og forsterker eventuelt bedre eller fler høytalere. ved en senere anledning.

 

(P.S når du skal trekke strømkabel fra motor rommet, finnes det en åpning, når du tar bort batteriet, og "hjærnen" på bilen. Denne er perfekt til strømkabelen, men pass på hvor du stikker den inn, for airbagen strå rett på innsiden :) )

Lenke til kommentar

som altid mange meninger og anbefalinger og enig i dem og, -anyway: eneste jeg vil si at du kan "forbedre lyden noe" på ditt nåværende oppsett ved å sette et filter (bipolar kondesator =6dB steilhet) i serie med elemtene dine foran... da vil de få mindre bass og kunne jobbe mindre avstrengt (de greier ikke noe særlig mye under 200-400Hz?), ellers de mest "upopular" elementene: et par "6x9" i hattehyllen.... men å anbefale et par 6eller 8" isteden...du får alt dette her for en rimelig penger av "kjente" merker HVIS du køper BRUKT..... se på QXL. :D

 

grunnen at jeg anbefaller "litt annerledes" er at da har du litt mer å velge på uten nødvendighvis å kjøpe nytt. du kan kjøpe mye bra og gode komponenter for mindre enn halv pris når det er brukt...!!! ser SoundStream til ca 1800 kr.... kostet meg mye mer den gangen jeg kjøpte en Class A 10.0 nytt... ikke mange nye forsterker som matcher den kvaliteten til brukt prisen på den SS (dette var en eksempel på merken -mange andre kjente merker der og)

 

lykke til!!

 

:w00t:

Endret av pndjo
Lenke til kommentar

Takk for svar folkens.

 

Når det gjelder hvor mange volt spilleren gir på utgangene, så aner jeg ikke. Men det skal jeg prøve å få sjekket ut.

 

Og en ting: Har det egentlig noe for seg å skifte ut bare spilleren(gjerne til en med innebygget forsterker), uten å skifte høytalere? Vil det ikke da bli enda mer skurring hvis denne leverer enda mer lyd?

 

Hvis jeg f eks bare skifter de forran.. vil da de bak lage ulyder hvis jeg spiller for høyt?

Lenke til kommentar

En ekstern forsterker er alltid å anbefale siden mer kraft = mer kontroll som igjen fører til mindre forvrengning inntil du har nådd elementets tolleransegrense for effekt.

Skal du ha spiller og forsterker vil dette dra ivei langt mer enn de foreskrevne 2-3 tusen om du skal ha noe som jeg vil anse for å være kvalitetsmessig forsvarlig. Shit in = shit out om du skjønner hva jeg mener.

 

En Pioneerspiller, f. eks 5630 vil passe deg bra om du kun skal bruke penger på spiller. En forsterker drar nok med seg en liten tusing i strøm, signal og høyttalerkabler samt sikring også, kjøp hele suppa hos Eltek er mitt råd siden budsjettet er såpas stramt. Et rimelig og bra komponentsett er Soundstream XSC i 5" eller 6.5" versjon til hhv kr. 1090/1290 veil.

Ellers så har du jo DynaBel 6" til 498 som burdte være en grei oppgraderin.

Men søk for all del på QXL etter f.eks Rockford Fosgate, Infinity, JBL, Boston Acoustics, Soundstream, men ligg unna fantasifostre fra GAS, Boss, Audiobahn ol. Det er nå mitt råd :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...