Gå til innhold

Pcen låser seg, selv etter formatering


Anbefalte innlegg

(Hvis denne er postet i feil forum er det bare å flytte den)

 

Jeg har bygget en pc til bror min, den har fungert fint i ca et halvt år. Problemene som oppstod var at hele maskinen låste seg og en reeboot måtte til. Ofte låste maskinen seg selv om maskinen ikke ble brukt. Jeg formaterte og la inn systemet på nytt (WinXP PRO). Nå låser den seg ikke på samme måte som før, men programmer (Photoshop) låser seg plutselig, og må startes på nytt.

 

Det jeg tror er problemet er installasjonen av nforce drivere. Han har en WD raptor som brukes til system disk, og en vanlig IDE som brukes til lagring. Når jeg har installert nforce driverene så har jeg ikke tatt vekk noen av driverene når jeg blir spurt om hvilke drivere jeg vil installere. (Er dette feil? må jeg _bare_ ta de driverene jeg trenger? og hvilke drivere trenger maskinen egentlig?)

 

Det som skjer etterpå jeg har installert nforce driverene er at nede i taskbaren så kommer det opp et slikt ikon som dukker opp når du har koblet til en usb eller firewire disk. (systemet tror raptoren er en flyttbar disk) Vet ikke om dette har noe å si for stabiliteten for systemet.

 

Noen som vet om jeg har gjort noe feil, eller er det noen som har forlsag til ting jeg kan prøve for å får det mer stabilt?

 

 

Specs:

 

AMD Athlon 64 3000+ BOXED Socket 754 512KB cache

 

Western Digital Raptor 74GB S-ATA 8MB cache 10000RPM

 

Seagate 160GB IDE ATA/100 7200RPM Barracuda 7200.7 Plus 8MB cache

 

TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 1024MB Dual Pack Kit w/two matched PC3200 CL2.5 DDRs

 

NEC DVD-brenner ND-2510 bulk, intern 8X dual layer sort

 

AOpen H600B Svart, 350W, W/USB 2.0 board Midi Tower

 

Gigabyte K8NS Pro nForce3 250 ATX/GBLAN/SATA/Raid/8ch.LYD/Firewire

 

Sapphire Radeon X800PRO 256MB Vivo ATI X800PRO

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For min del hjalp det å "skru" IDE-driveren (Nvida IDE-drivers ver 2.6) tilbake slik at standard windowsdrivere brukes. Har et annet hovedkort enn deg, så det er ikke sikkert at dette hjelper for din del.

I tillegg måtte jeg sette HT Frequency til 4X (fra 5X).

Var plaget med at maskinen låste seg i tide og utide.

 

Har hovedkort MSI K8N Neo2 platinum (socket 939)

AMD 64 3200+

WD Raptor 74GB S-ATA

3 stk IDE disker

mm

Lenke til kommentar

Formaterte maskinen igjen, og valgte å ikke installere IDE driveren til Nforce driverne. Det fungerte fint i en dag ca, så låste maskinen seg. (har hatt maskinen av og på i løpet av den dagen) Så når vi da prøvde å restarte maskinen så fikk vi feilmelding om at windows manglet en fil i Windows/system så den ikke klarte å starte. etter 3-4 rebooter så klarte windows å starte opp igjen. men igjen, etter litt tid så låste maskinen seg igjen.

 

Finner bare noe som heter VCC12_HT Voltage Control i biosen og den står på "normal"

andre valg jeg kan sette den på er "+0.1v" , "+0.2v" "+0.3v"

Vet ikke om dette er samme HT som du snakket om.

 

Tror ikke pcen er for varm, cpu ligger rundt 30 grader.

Har også oppdatert biosen til den nyeste versjonen uten at det hjalp noe.

 

Finnes det et program som kan sjekke hardisken om den er blitt ødelagt?

Endret av Garreth
Lenke til kommentar

Har nå prøvd å slette partisjonen på disken før jeg har installert windows, men nå virker det som det er en hardware feil. Avogtil så slutter cpu viften å gå under post screenen. Etter jeg hadde slettet partisjonen så kom den til 100% så fikk jeg denne skjermen

 

error-tumb.jpg

 

Hva kan være ødelagt? Hovedkortet eller hardisken?

Noe må ihvertfall være galt her. hehe

Lenke til kommentar

Etter jeg fikk den skjermen så har jeg prøvd å finne ut hvilke komponeter som kan være ødelagt i min brors pc.

 

Tenkte da at noe var galt med komponentene og begynnte å teste disse ut i min egen pc som har samme socket som han. Prøvde først harddisken på mitt hovedkort og psu. det gikk helt fint, og jeg klarte å installere windows. Prøvde så å bytte ut min ram med hans, det og fungerte helt fint. Kjørte 3dmark noen ganger med nokså normalt resultat. prøvde så cpuen hans her. Dette fungerte også helt fint.

 

Tok da ut alle komponentene og brukte mitt hovedkort med hans komponenter inne i hans kabinett for å teste psuen. Dette så også ut som det fungerte helt fint. Konkluderte da med at hovedkortet hans hadde tatt kvelden og bestillte et nytt hovedkort av samme type. (Gigabyte K8NS Pro nForce3 250 ATX/GBLAN/SATA/Raid/8ch.LYD/Firewire)

 

Har nå prøvd å sette hans komponenter på det nye hovedkortet, men får en error (piping fra høytaleren 1-2 sec intervaller) når jeg har 2 rambrikker i hovedkortet. prøvde å ha rambrikkene i slot1 og 2, slot 1 og 3, slot 2 og 3, men fikk samme error. prøvde å ha 1 enkel rambrikke i slot 1, da starter maskinen helt fint opp. Når jeg prøver å sette en brikke i slot 2 eller 3 får jeg den samme feilen. Har prøvd begge rambrikkene alene i alle slottene, men får det bare til å fungere med en enkel rambrikke i slot 1.

 

Startet opp og gikk inn i bios og satte opp DDR volten +v1.0 . Satte da inn 2 rambrikker (i slot 1 og 2) da startet den fint opp. problemet nå var at cpu viften sluttet å gå rundt. Brukte en omformer (heter vel ikke det) som gjor at jeg kunne koble cpu viften rett til powersupplyen. Maskinen klarer å starte, men når jeg skal formatere systemdisken så tar det fryktelig lang tid (15-30 min). Når jeg prøvde raptoren på mitt eget hovdekort tok det ca 2-3 min å formatere den.

 

Hva kan være galt? Psuen fungerte helt fint med det andre hovedkortet. (K8V Deluxe) Det gjore resten av de andre komponentene også, var bare hovedkortet som ikke fungerte før.

 

Hva tror dere kan være galt? Produksjonsfeil på hovedkortet, eller feil på psuen? En annen feil?

 

Håper dere kan hjelpe meg. Begynner å bli ganske fortvilt for at jeg ikke får det til å fungere som normalt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...