Gå til innhold

Elendig batteritid - G556E (fra Multicom)


nugi

Anbefalte innlegg

Helt siden jeg kjøpte min G556E fra Multicom har jeg slitt med et dårlig batteri. Jeg har kjørt test med Battery Eater og aldri fått mer enn 2 timer (et par mnd gammel batteri - skjermstyrke på min, CPU på min, disablet WLAN). Jeg har mast på Multicom og sendt maskinen inn til dem, men fått i svar at alt er normalt og at de ikke vil gjøre noe for å rette opp for feilinformasjonen de driver med (de lover 4 timer (5 timer da jeg kjøpte den)).

 

Jeg lurer på om andre har like dårlig batteri på sine G556E, eller om jeg er den eneste!?

 

Hvis jeg skulle valgt bærbar i dag og bryr meg om batteritiden, så ville jeg IKKE gått for G556E fra Multicom. Så er det sagt :thumbdown:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

* Intel Pentium-M 1700 prosessor (1MB Cache)

* 1024 MB DDR PC2700 (333MHz)

* 60GB harddisk, 5400rpm, 8MB

* Kombinert 8x DVD-ROM leser / CD-RW brenner 16x/8x/24x

* 128MB DDR ATI Mobility M11 Radeon 9700 skjermkort

 

 

Jeg målte når jeg hadde hatt pcen 6 mnd.

Du må måle med en klokka på pcen, ikke se det det står hvor lang batterilevetid det er igjen.

 

Merkelig at dere har så dårlig batterilevetid på deres...

Lenke til kommentar
Har samme probleme med it24.maskin, 1,6ghz. Klarer maks 1t og 45 min (har ikke målt eksakt). Og det når jeg sitter på skolen med word, winamp og noe internett. Selv med WLAN av greier jeg ikke over 2 timer. Hadde ike ventet meg 5 timer, men burde da kalare over 3?

Winamp tar nok en del batteri :hmm:

Lenke til kommentar

Hmm.. snodig at batteritiden din er mye bedre enn min (og tydeligvis andres). Det som er synd er at selgere oppgir batteritider som ikke har bunn i virkeligheten. Jeg maste på Multicom om batteritiden på min G556E, dette svarte de:

 

> Hei.

>

> Siden det er vanskelig å gi eksakte svar på hvor lenge et

> laptop-batteri

> vil

> vare før behov for lading oppstår, oppgir vi kun øvre grense for hva som

> er

> teoretisk mulig. Maksimal verdi vil variere etter bruken, samt det kan

> være

> marginale forskjeller batterier imellom. Avvik fra disse verdiene kan

> derfor

> oppstå, og kan ikke være gjenstand for en forbrukerkjøpsrettslig

> reklamasjon.

>

> Det var i praksis vanskelig å komme over 4 timer ved tester her. Det

> oppgitte tallet ble derfor for en tid tilbake nedjustert til 4 timer.

>

> Dette får ingen konsekvens for din klage. Batterilevetiden kan ikke

> garanteres eller loves, men er ved salg kun antydet en maksimal verdi

> for.

> Normal levetid vil ligge mellom 1 og 5 timer.

 

Jeg må innrømme at jeg synes det høres litt merkelig ut at de ikke kan garantere noe angående batteritiden. Vi som forbrukere må da kunne stole på at selger (Multicom) oppgir en batteritid som ikke varierer med flere timer og som ikke varierer STORT fra spesifikasjonene. Hvis Multicom, i mitt tilfelle, sier at de ikke lover noe ang. batteri - de oppgir kun en maksimal verdi for batteritiden. Banalt sagt vil de kunne selge en PC med en oppgitt batteritid på oppmot 5 timer, selv om batteriet bare varer 10 minutter i praksis - og komme unna med det!

 

Oppsummert synes jeg Multicom (og kanskje også andre butikker) lurer kundene sine på dette området. Dessverre.

Lenke til kommentar

Vet ikke helt om Multicom har loven på sin side der :hmm: Jeg kjøpte den jo ikke der, men det var jo et godt argument for å kjøpe den. Trudde hvertfall man ved normalt bruk skulle komme opp mot 4 timer.

 

Hvis multicom har rett, kan man vel selge høyttalere på 500W, men som aldri yter mer enn 300, uten en spesialsuperforsterker. Vaskemaskiner på 1600 omdreininger som bare yter det ved at du selv sveiver ekstra osv osv.

 

snooooodig

Lenke til kommentar

nå er det vel sånn at Multicom oppgir batteritiden fra samme tall som andre butikker.... fra det produsenten oppgir...

(de kunne kanskje skrive - batteritid 4-5 timer - ifølge produsent)

 

 

Men uansett. Jeg har en Barebook 1557 (ganske lik deres?). Den har 1,7 GHz Pentium-M , 1024 MB DDR 333, 60 GB 7200 RPM, 8xDVD+-R(W), 54Mbit mm. Batteritid "til vanlig" er vel ca 3,5 time. Sitter jeg kun med Word el. så holder den litt over 4 timer.

Lenke til kommentar

Har sjøl acer 4000

 

pentium m 1,6 GHz dothan

512 DDR minne

5400 rpm hd

ATI radeon 9700

 

der fikk eg beskjed av selger om batteritid på merllom 5-6. og det klarer den på 600 MHz og nedskrudd lysstyrke på skjermen...

2Har en kompis med elitegrouopen kjøpt på multicom og han trur eg klarte 2 t maks på si, men han har 2GHz da og 1 Gb minne.... da skal og seiast at batteriet som er med acermaskina er en god del bedre enn elitegroup sitt

Lenke til kommentar

Kjøpte også denne maskinen fra multicom, men hadde den ikke mange dagene før jeg leverte den inn igjen. Har en kamerat som også leverte tilbake.(30dager returrett) Dette pcen er noe av det dårligere jeg har opplevd i byggekvalitet og batteri. Alt var veldig "kina" laget. Kun to usb porter og som sagt elendig batteri. Wlan kortet var veldig mye dårligere enn min nåværende dell når vi snakker om dekning. Det positive var spesifikasjonene og god beskyttelse bak skjerm. Men hva skal du med all verdens spesifikasjoner når maskinen er elendig bygget. Synes også skjermen var noe rar. Det er sjeldent jeg kritiserer produkter så mye, men denne maskinen er virkelig DÅRLIG!

Endret av Killi
Lenke til kommentar

Helt enig med trådstarter. Hadde en G551 fra multicom, og opplevde aldri mer enn ca 2 timer. Opplevde også at maskinen hadde generelt dårlig byggekvalitet, dårlig nettverkskort, samt at strøminntaket på hovedkortet knakk (dette ble ikke ordnet på garanti, mens andre på forumet fikk det ordnet på garantien).

 

Når jeg klagde til multicom fikk jeg som svar den samme arrogante tonen om at dette var normalt og gikk ikke på garantien/reklamasjone.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Tror grunnen er at dem kan ikke garantere batteritid ettersom det kan være brukeren som "skader" batteriet ved første oppladning. Men eg ville dratt saken lengere.. å fått dem til å fiska opp et nytt batteri til deg..

hva mener du med "skader" batteriet?

lader den feil ved første bruk.. lader den mens en bruker laptopen første gang. ikke bruker batteriet helt ut før du på nytt lader den fult osv..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...