Gå til innhold

Den store ASUS A8N SLI tråden


MrAHB

Anbefalte innlegg

Har fyllt opp nvidia SATA kontrolleren og skal begynne å bruke silicon image kontrolleren til enkeltdisker, ingen RAID. Men hvis RAID må stilles til JBOD, vil jeg da få opp diskene som flere disker (tilsvarende fysiske) i windows eller som en stor monsterdisk?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
TB9 Postet i dag, 15:14

  Har fyllt opp nvidia SATA kontrolleren og skal begynne å bruke silicon image kontrolleren til enkeltdisker, ingen RAID. Men hvis RAID må stilles til JBOD, vil jeg da få opp diskene som flere disker (tilsvarende fysiske) i windows eller som en stor monsterdisk?

Ja, det er riktig, en stor. Pga hardwarebegrensninger i SIL kontrolleren, eller firmwaren til den kan du bare kjøre JBOD på den. Har selv bare gjort dette med en enkelt disk, og da oppfører den seg i og for seg helt likt som "vanlig". Men med flere disker får man jo noe redusert sikkerhet, på samme måte som i raid0, men uten noe ytelsesgevinst. I praksis kan du jo bare partisjonere diskene slik at det blir som du vil ha det men flere single disker på vanlig måte er ikke mulig hvis det ikke har dukket opp noe ny firmware for SIL.

Lenke til kommentar

Flashet bios, fikk ikke skjermbilde etterpå...

 

 

 

Jeg har et asus a8n sli hk, som jeg nå har installert en amd x2 4400+ cpu for første gang på. Brukte award winflash for selve flashingen. Når dette var gjort restartet maskinen, og nå får jeg ikke bilde på skjermen! Har prøvd å ta ut batteriet på hk'et og flytte jumperen ved siden av batteriet - uten nytte... Er det noen som har peil på dette her?Bra svar settes stooor pris på, fordi jeg trenger å bruke pcen snarest :(

Lenke til kommentar
Carridhin Postet i dag, 15:55

  Flashet bios, fikk ikke skjermbilde etterpå...

Nei da sliter du jo litt...

Har du noen annen cpu/minne/skjermkort som kan prøves?

Ta ut eventuelle pci kort, koble vekk disker, strømledninger resette bios igjen er også noe som kan prøves.

Hva flashet du fra og til av biosversjoner forresten?

Lenke til kommentar

Jeg har prøvd med en a64 3500+ cpu i stedet. Fremdeles svart skjerm. Har tatt ut batteri og flyttet jumper til 2 og 3 pinene, ventet 10 min, dermed satt disse på plass igjen i default posisjoner - svart skjerm. Brukte oppdatering 1014 på bios...denne er vel rett? Skal ikke være lett, asus har dårlig support også...:p

Lenke til kommentar
Jeg har prøvd med en a64 3500+ cpu i stedet. Fremdeles svart skjerm.

Hva mener du med 'svart skjerm', hvordan ser den ut i POST - er skjermen dønn svart uten skrift av noe slag, eller ser du enhetene initialiseres først (evt. viser asus-logo) og deretter går den i svart?

 

edit: kan ikke se at du har beskrevet om skjermen er svart fra "første steg" (evt. kan det være skjerm/ skjermkortet som har kveldet?), eller hvor i oppstarten det er svart... ikke tegn til aktiv harddisk? :hmm:

Endret av Zink
Lenke til kommentar

Hei. Har ikke sjekket denne tråden på lenge, men glad for å se at den lever i beste velgående :) Lurer på om noen har opplevd det samme som meg:

Jeg har brukt et a8n sli deluxe et års tid nå, og det er et meget bra hk. Jeg har bios 1014. Først hadde jeg en winchester 3500+, som jeg byttet ut med en FX-57 i okt-november. Meget bra cpu, men den tålte lite overklokking. Fikk den ikke stabil på 3 ghz en gang, og den var mye varmere enn winnien. I romjula tok FX-57en kvelden og døde, mens den gikk på standard innstillinger. Det skjedde under en gjennomkjøring av 3DMark05. Merkelig?

Nå har jeg kjøpt en 3700+ San Diego, og det er også en meget bra cpu. Klokket den opp til 2,9 ghz stabilt første dagen, på luftkjøling. Men denne blir også ganske varm. Og da kommer vi til poenget: Det ser ut til at dette hk, med denne cpu-typen og denne biosen øker spenning automatisk når klokkefrekvensen går opp. Kjørte tester med den nye SD-en på 2,8-2,9 ghz, og hk gav da en spenning som lå rundt 1,55v, enda jeg ikke hadde regulert cpu-spenningen. Selv da jeg prøver å låse spenningen på under 1,4v øker kortet spenningen hvis jeg klokker opp :hmm:

Har noen andre opplevd dette? Er det riktig? Jeg begynner å tro at FX-en min kan ha bli grillet på høy spenning over lang tid.... Kan rett og slett spenningsregulatoren på hk være gåen?

Lenke til kommentar
ManagHead Postet i dag, 14:20

  Ang. A8N32, kan man bruke booster for å få opp ramspenninga på det?

Har du lest hele tråden før du spør Managhead?? :!:

Neida, men med alle mulige forbehold om at jeg er helt på jordet, mener jeg å huske at det var Snekker'n som forsøkte noe slikt på Premium. Såvidt jeg husker gikk det ikke pga for liten plass mellom brikkene... :whistle:

 

Har ikke noe greie på boostere jeg, så du får ta det som et tips bare, og hvis det er relevant dette med fysisk plass, kan du kanskje sjekke akkurat det litt nærmere på A8N32 :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...