Gå til innhold

kan Memtest86 ta feil?


Jallamannen

Anbefalte innlegg

Har returnert et sett Geil value dual sett med minnebrikker da Opera nettleser klikket hele tiden og jeg ikke kunne spille Halflife lenger enn 3 min. Testet disse med memtest86 og fant enormt med feil. Returnerte disse og koblet til en midlertidig brikke på 512 og alt fungerer...

 

Etter en stund får jeg samme type minnebrikke(Geil) i retur, jeg tester disse litt.. og samme problemene oppstår.. deretter tester jeg med Memtest86 og får tusenvis av feil...

 

Kan memtest ta feil eller er Geil Minnebrikker elendige??? Rart å returnere med engang...

 

Jallamannen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan fortelle kort min opplevelse med Geil Golden Dragon minne og Asus.

Fikk masse feil på mitt a7n8x-e deluxe. Returnerte til Geil. Fikk nye, men også nå masse feil. Satte brikkene så på et a7n8x deluxe, og da fungerte de uten problemer.

 

Så det kan være stor forskjell på hva et hovedkort liker i forhold til et annet. I utgangspunktet er det liten forskjell mellom a7n8x deluxe og a7n8x-e deluxe. Men mine brikker fungerte likevel bare på det ene hovedkortet.

Lenke til kommentar

Jeg ville stolt på memtest86...

 

Imidlertid er det ikke sikkert at det er selve minnebrikkene det er feil på. Det kan være en kombinasjon mellom minne/minnespor/hovedkort/chipset/BIOS.

 

Poenget er uansett at maskinen ikke funker 100% feilfritt med de minnebrikkene du tester (selv om de kan fungere feilfritt på en annen maskin).

 

timtowtdi

Lenke til kommentar

Memtest86 tar ikke feil (med unntak av disse feilene).

Det programmet gjør for å teste brikkene er kort sagt (selv om det er uhyre mer avansert) å sette én minnecelle til verdien null, deretter fyller den de nærliggende cellene med nullere, og til slutt skjekker den om den første cellen fremdeles står på null. Om det er feil da, så er det feil på minne, sånn er det bare.

Sånn fortsetter programmet å skjekke minnet.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jallamannen: Har du testet brikkene en om gangen?

jeg har kjøpt et sett med Geil 1.0GB (2x512MB) DDR PC3200 400MHz Value CL2.5 5nS 2.5-2.95V Dual Channel brikker og disse viste errors når jeg kjørte de sammen men ikke da jeg testet dem hver for seg.....

 

jeg vil tro det at hvis du tester de en om gangen og memtest86 ikke viser noen feil så er det kanskje hovedkortet ditt som ikke liker dem....kan dette stemme?

 

hos meg løste dette problemet seg ganske magisk, er ikke sikker på hva jeg gjorde som fikset det, det bare plutselig funka :hmm:

 

--edit--

 

hovedkortet mitt er forresten ett Aopen AK79D-400VN

Endret av Zed-smeltelim
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...