Gå til innhold

Dvd ødelagt av brente dvder?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jepp var det som fikk meg litt i tvil da jeg husket den artikkelen om kopi seprring som ødela cd-spillere..

 

Men hvordan kan det være mulig å ødelegge når det bare er signaler som kommer via laseren? Men uansett hva kan det ha å si om dvden er brent....?

 

Kan ikke fatte hvordan det kan ødelegge... :hmm:

Lenke til kommentar

Dette er det verste tøvet jeg noen gang har hørt! En brent DVD kan hverken lage fysiske eller "psykiske" skader på en DVDspiller!

 

Tenk litt på det...

 

Fysisk: DVDen er ikke fysisk i kontakt med laseren. Den har samme vekt som en kjøpeDVD, så motoren vil neppe bli skadet....

 

"psykisk": En brent DVD har kun den informasjonen du selv ønsker skal bli brent, og derfor bør man ikke brenne inn programvareoppdateringer til DVDspilleren. Dette er uansett vanskelig å få tak i, og sjeldent at DVDspilleren støtter dette uansett.

 

konklusjon... TVILSOMT... NÆRMES UMULIG

Lenke til kommentar

Det er ikke noe problem å tenke seg en CD/DVD som ødelegger spilleren. Så lenge plata inneholder noe som produsenten av spilleren ikke tenkte på eller gikk ut fra var ekstremt usannsynlig så er det en liten mulighet for at man kan skade spilleren.

 

For eksempel så kan det tenkes at noen spillere kan ta skade hvis lesehodet flyttes helt ytterst på plata, utenfor det området som er definert i DVD standarden. Mange som har eid en ZIP drive vet hvor tragisk akkurat det er.

 

På noen DVD spillere så kan programvaren i spilleren krasje hvis formatet på plata er underlig og det er omentrent umulig å få ut plata uten å demontere spilleren.

 

Noen spillere kan finne på å låse motoren på full hastighet når den ikke greier å lese skikkelig fra plata. Motor regulatoren er ikke laget for det og kan i teorien bli overopphetet.

 

 

I alle tilfellene vil det være snakk om konstruksjonsfeil på spilleren, men en spiller som er 100% feilfri finnes neppe.

Lenke til kommentar

Brente CD/DVDer vil alltid ha en større sjanse for feilfunksjon.

 

Hvis de ikke står spesifikt i bruksanvisninga at spillere ikke tar brente plater så er det ikke noe å bry seg om. Hvis det står nevnt så kjøper man en annen spiller til 100 kr mer, alternativt går til butikken og får en ny spiller hver gang den tar kvelden sånn at de lærer å selge kvalitet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...