Gå til innhold

Baldur's Gate (&TotSC) - Nybegynnerhjelp


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Akkurat begynt å spille Baldur's Gate her.. Også tenkte jeg skulle stille et par "start-spørsmål";

 

1. Lønner det seg å lese alle bøkene som man finner langs spillets gang? Noen har sikkert/kanskje noe med historien/bakgrunnen å gjøre, å greit å lese av den grunn, mens andre kanskje ikke? Er bøkene vesentlig? Er alle "vesentlig", eller finnes det mange som det står "bare tull" i også?

 

2. Slik som steiner og smykker og sånn. Hva er de til? Skal de brukes til noe? Helt i starten av spillet fikk jeg f.eks en "Lynx Eye Gem", hva søren skal jeg med den? Den er forresten blå..

 

Takker for svar!

Kommer sikkert med flere spørsmål etterhvert... :blush:

 

mvh

Bone

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Flesteparten av bøkene er strengt tatt ikke nødvendige å lese, men de kan likevel være interessante fordi de gir deg som spiller en dypere innsikt i den verdenen spillet foregår i. Spillet blir lettere å leve seg inn i dersom du f.eks. vet litt om guddommene som tilbes av noen av motstanderne du vil møte på. Et par av bøkene inneholder også relevant informasjon om ditt opphav. I tillegg finnes det såkalt "tomes" (8 om jeg ikke husker feil) som gir ett bonuspoeng til en av attributtene dine.

 

2. For å ta gems først. De aller fleste av disse kan du selge, kanskje til og med alle. Jeg vet det er noen tilfeller i Baldur's Gate II hvor gems har en viss funksjon, men jeg kan ikke huske at gems kan brukes til noe spesielt i BG1. Lynx Eye Gem kan du trygt selge.

 

Smykker og ringer derimot er det noe annerledes med. Riktignok er også her de fleste uten noen funksjon, men det finnes også noen med magiske egenskaper. En av de vanligste, for å ta et eksempel, er "Ring of Protection +1". Ved å benytte denne får du altså forbedret din armor class med 1. Du gjenkjenner disse magiske gjenstandene ved at de vil ha en blå bakrunn bak ikonet sitt i inventoryen. Det betyr at de må identifiseres før de kan brukes, noe man kan gjøre ved bruk av en "identify" spell eller scroll. Alternativt kan gjenstander identifiseres i templer og andre religiøse steder.

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar! :thumbup:

 

Er det forresten noe annet dere vil legge til; tips osv.. Så er det bare å fyre løs! ;)

 

mvh

Bone

 

EDIT: Får jeg solgt skattene og steinene mine 'til en bedre pris' 'et annet sted'!? Eller holder det med første og beste?

Endret av Bone
Lenke til kommentar

Får jeg solgt skattene og steinene mine 'til en bedre pris' 'et annet sted'!? Eller holder det med første og beste?

 

..

 

Nå har jeg traska litt i skog og mark, og støtet på forskjellige dyr og troll, men; Hvilke våpen lønner det seg å bruke!?

 

Omformulere meg; Hvordan kan jeg vite hva slags våpen som er best å bruke mot f.eks en Wolf, Xvarts, eller en Orge? Er det mulig å lese (se på tall/verdier for monster/våpen) seg frem til dette, eller er det bare å prøve?

 

og hva betyr;

Damage: 1D4 + 1

Weight: 6 (er 6 tungt? Hva er lettest? 1?)

Speed Factor: 4 (hvordan er dette?)

THACO:21

 

Beklager, tror dette er kanskje kan være litt latterlige spørsmål, men jeg har ikke vært noe særlig borti rollespill! :blush:

 

Takker for svar, og God Jul!!! :thumbup:

 

 

PS, ser denne character'n min OK ut?

bg.jpg

--

bg2.jpg

Lenke til kommentar

At skaden er xDx betyr at du "kaster" en terning slik:

 

1D6 betyr at du kaster en terning med 6 som beste tall én gang.

2D6 betyr at du kaster en terning med 6 som beste tall to ganger.

3D8 betyr at du kaster en terning med 8 som beste tall tre ganger.

 

Og så videre. Dermed er det random 1 -6 hvis du har et våpen med 1D6.

Lenke til kommentar

lenge siden jeg har spilt dette men jeg må bare si at du finner et drit bra sverd i en skog en plass husker ikke helt hva det het der men det er attmed den byen du skal til der det er ei gruve.. Kanskje noen andre som har spilt dette vet hva jeg snakker om og kan være til mer hjelp men jeg husker at du måtte være good får å bruke det.

Lenke til kommentar

Takk til dere som har svart! :thumbup:

 

Men, har fortsatt noen spørsmål, og ønsker fortsatt svar på noen tidligere stiilte;

 

1. Får jeg solgt skattene og steinene mine 'til en bedre pris' 'et annet sted'!? Eller holder det med første og beste?

 

Nå har jeg traska litt i skog og mark, og støtet på forskjellige dyr og troll, men;

2. Hvilke våpen lønner det seg å bruke!?

 

3. Omformulere meg; Hvordan kan jeg vite hva slags våpen som er best å bruke mot f.eks en Wolf, Xvarts, eller en Orge? Er det mulig å lese (se på tall/verdier for monster/våpen) seg frem til dette, eller er det bare å prøve?

 

4. Hva betyr:

Weight: 6 (er 6 tungt? Hva er lettest? 1?)

Speed Factor: 4 (hvordan er dette?)

THACO:21

 

5. Lurte også på hvordan Character'n min så ut (se vedlagt bilde i forrige innlegg); Blanding av skills osv!? Noen tips til våpen f.eks?!

 

6. Jeg har nå drept ei dame (Silke) i Beregost. Hennes tjener er Garrick. Etter slaget ønsker han å bli med mitt kompani, men jeg har ikke plass. I tillegg til meg selv, har jeg Imoen, Jaheira, Khalid, Montaron og Xzar! De sistnevnte er "onde" (chaotic evil & neutral evil), mens jeg selv er God (lawful good).. Hva lønner det seg for meg å gjøre? Skal jeg få plass til Garrick, tenkte jeg først og fremst å kvitte meg med en av de to "onde" (som ble med fordi jeg lovte dem å ta de med til Nashkel), men kvitter jeg meg med den éne, forsvinner også den andre (siden de er "buddies").. Hva skal jeg gjøre?

 

 

Mvh

Bone!

 

 

btw.. Baldur's Gate = :w00t:

Lenke til kommentar

Det at du har lav dex kan du fint fikse ved å bruke "gauntles of dexterity." Med de får du automatisk 18 dex uansett hvor mye eller lite du har fra før.

 

Når det gjelder bruk av våpen, så sats på large swords. Longsword, bastard sword og two-handed sword er i denne gruppen. I tillegg kan du satse på long bow, siden det finnes en veldig bra bue i spillet, og det er en stor fordel å ha en god archer i gruppa.

 

I BG1 er det noe sånt som 24 fNPCs (folk som kan være med i gruppa) så det er bare å velge og vrake. Finn noen du liker, og ha de med deg resten av spillet. Husk å snakke med minsc når du kommer til byen nashkel!

Lenke til kommentar

1. Det er det samme hvor du kjøper/selger, du får den samme prisen hvor enn du er. Det blir billigere hvis du har et godt rykte.

 

3. Ja du kan vurdere ut i fra verdiene hvor bra et våpen er. Det beste er som du sa å prøve ut forskjellige våpen ( helst dem du har skill i ;))

 

4.

Weight er som du sikkert trodde hvor tung gjenstanden er. 6 lbs. er ikke tungt, det letteste er vel 0 hvis jeg ikke tar helt feil. (scroller og slikt veier ingenting)

 

Speed Factor er hvor raskt våpenet er, jo lavere speed factor våpenet har jo raskere er det.

 

THAC0 står for "To hit armor class 0" altså hvor stor sjanse du har for å treffe armor class 0. Jo lavere THAC0 jo bedre.

 

5.

Joda, characteren din så forsåvidt grei ut, etter min mening hadde den nok litt for mye intelligence. Som cetram skrev kunne du hatt litt mer i dexterity.

 

6.

Hvis du absolutt har lyst å ha med Garrick så tar du med han men jeg anbefaler deg å prøve å finne et party ganske raskt slik at du får experience på folka dine. ;)

 

Legolas

Endret av 13Legolas37
Lenke til kommentar
Det er det samme hvor du kjøper/selger, du får den samme prisen hvor enn du er. Det blir billigere hvis du har et godt rykte.

Kjøper de den for en lavere penge også?

 

Ja du kan vurdere ut i fra verdiene hvor bra et våpen er.

Hvordan kan jeg finne ut hvile våpen som er best mot en gitt motstander?

 

THAC0 står for "To hit armor class 0" altså hvor stor sjanse du har for å treffe armor class 0. Jo lavere THAC0 jo bedre.

..fordi spillet "spilles" med "terninger"; slik at jo lavere 'sum jeg må få høyere enn', jo lettere blir det!?

 

Hvis du absolutt har lyst å ha med Garrick så tar du med han men jeg anbefaler deg å prøve å finne et party ganske raskt slik at du får experience på folka dine.

Hvem mener DU (eller dere andre som leser dette) jeg burde ha med? Jeg ga Xzar og Montaron fyken til fordel for Garrick; primært på grunn av at de var "onde" (og jeg er "god"). Var det feil? ..hvem, som jeg møter i spillets gang, synes du jeg bør ta med? Hvem er det som er "ekstra knall" å holde følge med?

 

..svar gjerne noen av dere andre også!

 

Tusen takk for gode oppklarende svar! :):thumbup:

Lenke til kommentar

Enkelte av disse tingene har blitt nevnt før, men jeg utdyper litegrann.

 

 

1D4+1:

Om jeg ikke husker feil så står "D" for "dice". Dette betyr at du har 1 terning med 4 sider (i teorien). Skaden du påfører blir altså en tilfeldig verdi mellom 1 og 4, før en til sist legger til 1 (+1). 1D4+1 blir derfor en gitt damage mellom 2 og 5.

 

Weight:

Weight er tyngden på gjenstanden og har kun den funksjon at den avgjør hvor mye en character med en viss styrke kan bære. Din character har 17 i strenght, og kan dermed bære totalt 170lbs før hun begynner å få problemer med å bevege seg.

 

Speed Factor (er litt rusten på denne, så ikke ta det med 100% sikkerhet):

Jo lavere jo bedre. Speed Factor er hvor raskt våpenet er å bruke. Det vil ikke si at du slår flere slag eller skyter flere piler/bolter i sekundet, men at dersom to stykker angriper hverandre på samme tidspunkt (kaster THAC0-terningen samtidig, se under), så vil den med lavest Speed Factor få inn det første slaget i hver omgang.

 

THAC0 (To Hit Armor Class 0):

Når du angriper noen har spillet en bestemt fremgangsmåte for å avgjøre hvorvidt du treffer motstanderen din eller ikke. Dette gjør det ved å "kaste" en 20-sidet terning, dvs. at maskinen plukker ut et tilfeldig tall mellom 1 og 20. Det betyr altså at hver gang du skyter en pil avgårde så kastes denne terningen for å bestemme om skuddet treffer fienden eller ikke. Når du har THAC0:21 betyr dette at du er nødt til å få 21 på denne terningen for at pilen skal treffe en motstander med Armor Class:0. Slik sett skulle man kanskje tro at det er umulig å treffe en slik motstander siden 21 er høyere enn antall sider på terningen, men nå har det seg slik at 20 på terningen er garantert treff (+dobbel damage), mens 1 er garantert bom (i tillegg til at en må stå over en omgang). Som du sikkert har fått med deg er både Armor Class og THAC0 bedre jo lavere verdien er. Dvs at mens du er nødt til å få 21 (20 i praksis) på den 20-sidede terningen om du skal treffe en fiende med Armor Class:0, trenger du mot en fiende med Armor Class:6 bare 15 eller høyere på terningen (THAC0:21 - Armor Class:6 = 15).

 

 

 

Når jeg først begynner... :roll:

Lenke til kommentar
Hvem mener DU (eller dere andre som leser dette) jeg burde ha med?

 

Jeg begynner fra toppen.

 

1. Ajantis (Paladin).

2. Kahlid (Fighter).

3. Her kan du sette din egen character. (Ranger)

4. Imoen (Thief).

5. Viconia (Cleric)

6. Edwin (Conjurer / Specialist Mage)

 

Dette er smak og behag men jeg syns disse characterene er veldig gode og ikke minst kjekke å spille med.

 

Legolas

Endret av 13Legolas37
Lenke til kommentar
Takk til dere som har svart! :thumbup:

 

Men, har fortsatt noen spørsmål, og ønsker fortsatt svar på noen tidligere stiilte;

 

1. Får jeg solgt skattene og steinene mine 'til en bedre pris' 'et annet sted'!? Eller holder det med første og beste?

 

Nå har jeg traska litt i skog og mark, og støtet på forskjellige dyr og troll, men;

2. Hvilke våpen lønner det seg å bruke!?

 

3. Omformulere meg; Hvordan kan jeg vite hva slags våpen som er best å bruke mot f.eks en Wolf, Xvarts, eller en Orge? Er det mulig å lese (se på tall/verdier for monster/våpen) seg frem til dette, eller er det bare å prøve?

 

4. Hva betyr:

Weight: 6 (er 6 tungt? Hva er lettest? 1?)

Speed Factor: 4 (hvordan er dette?)

THACO:21

 

5. Lurte også på hvordan Character'n min så ut (se vedlagt bilde i forrige innlegg); Blanding av skills osv!? Noen tips til våpen f.eks?!

 

6. Jeg har nå drept ei dame (Silke) i Beregost. Hennes tjener er Garrick. Etter slaget ønsker han å bli med mitt kompani, men jeg har ikke plass. I tillegg til meg selv, har jeg Imoen, Jaheira, Khalid, Montaron og Xzar! De sistnevnte er "onde" (chaotic evil & neutral evil), mens jeg selv er God (lawful good).. Hva lønner det seg for meg å gjøre? Skal jeg få plass til Garrick, tenkte jeg først og fremst å kvitte meg med en av de to "onde" (som ble med fordi jeg lovte dem å ta de med til Nashkel), men kvitter jeg meg med den éne, forsvinner også den andre (siden de er "buddies").. Hva skal jeg gjøre?

 

 

Mvh

Bone!

 

 

btw.. Baldur's Gate = :w00t:

1. Det er samme pris overalt

2. Dette er avhengig av hvilken klasse du spiller, du spiller ranger og kan derfor velge mellom en del våpen som du kan spesialisere deg innenfor. Nå er det slik at innenfår hver våpengren finnes det minst ett unikt ett som er sinnsykt bra. Ta f.eks katana. Den unike katanna er sjelden og vanskelig og få tak i men til gjengjeld er våpenet sykt bra mildt sagt legendarisk. Og så har du jo en haug av forsjellige fiender som er immune eller resistante mot diverse ting. F.eks Golemer er meget immune mot magi og du må kansje ha våpen med enchantment bonuser for å treffe dem.

 

3. Det spiller egentlig ikke noe rolle om hva du bruker på hva, det du bør fokusere på er våpen som gir mest mulig skade. Du vil rangere våpen etter enchantmentbonuser, og andre magiske effekter. F. eks hammeren Crom Fayer er noe du ville valgt over en ordinær Hammer med enchantmentbonus +5

 

6. Ville bare kommentere dette å si at du burde velge npcer med lik alignment. Hvis du er en "Good" karakter og hjelperne dine er "Evil" vil dette føre til en haug av intriger siden dere vil ha forskjellige meninger. La oss si at du har 2 gode og to onde npc med deg på et quest. Du velger den onde veien i oppdraget og dette vil de to gode npcene reagere på. Reaksonen kan varirere, alt fra at de dropper ut fra party, eller til og med flyr på deg. Så jeg anbefaler og velge npc med lik alignment. Du har også reputation. Jo mer gode ting du gjør jo høyre blir reputation verdien. Jo høyere denne er jo mer mistrives onde npcer og jo mer trives gode og vice versa.

Lenke til kommentar
6. Ville bare kommentere dette å si at du burde velge npcer med lik alignment. Hvis du er en "Good" karakter og hjelperne dine er "Evil" vil dette føre til en haug av intriger siden dere vil ha forskjellige meninger. La oss si at du har 2 gode og to onde npc med deg på et quest. Du velger den onde veien i oppdraget og dette vil de to gode npcene reagere på. Reaksonen kan varirere, alt fra at de dropper ut fra party, eller til og med flyr på deg. Så jeg anbefaler og velge npc med lik alignment. Du har også reputation. Jo mer gode ting du gjør jo høyre blir reputation verdien. Jo høyere denne er jo mer mistrives onde npcer og jo mer trives gode og vice versa.

 

Jeg har min hoved character (Thorne) som er 'lawful good', men jeg bruker Iomen til å åpne skap og kister for å ta det som ligger inni. Er det en dum ting? Av og til så kommer det en fyr (a knight in shining armour) å vil knerte meg, siden jeg driver med tjuveri, men da loader jeg på nytt (jeg saver en del, må vite) så roter jeg ikke i den kisten noe mer, så slipper jeg det problemet.. Men vil "oppførselen" til Iomen ha noen negativ virkning, så lenge jeg ikke får noen fysisk reaksjon (slik som den fyr'n?!). Vil jeg gå ned på reputation uansett? Får det gjør jeg når jeg knerter han som prøver å angripe meg.. (men, som sagt, da loader jeg på nytt)..

 

Takk for gode svar! :)

Lenke til kommentar
1. Det er samme pris overalt

2. Dette er avhengig av hvilken klasse du spiller, du spiller ranger og kan derfor velge mellom en del våpen som du kan spesialisere deg innenfor. Nå er det slik at innenfår hver våpengren finnes det minst ett unikt ett som er sinnsykt bra. Ta f.eks katana. Den unike katanna er sjelden og vanskelig og få tak i men til gjengjeld er våpenet sykt bra mildt sagt legendarisk. Og så har du jo en haug av forsjellige fiender som er immune eller resistante mot diverse ting. F.eks Golemer er meget immune mot magi og du må kansje ha våpen med enchantment bonuser for å treffe dem.

 

3. Det spiller egentlig ikke noe rolle om hva du bruker på hva, det du bør fokusere på er våpen som gir mest mulig skade. Du vil rangere våpen etter enchantmentbonuser, og andre magiske effekter. F. eks hammeren Crom Fayer er noe du ville valgt over en ordinær Hammer med enchantmentbonus +5

 

6. Ville bare kommentere dette å si at du burde velge npcer med lik alignment. Hvis du er en "Good" karakter og hjelperne dine er "Evil" vil dette føre til en haug av intriger siden dere vil ha forskjellige meninger. La oss si at du har 2 gode og to onde npc med deg på et quest. Du velger den onde veien i oppdraget og dette vil de to gode npcene reagere på. Reaksonen kan varirere, alt fra at de dropper ut fra party, eller til og med flyr på deg. Så jeg anbefaler og velge npc med lik alignment. Du har også reputation. Jo mer gode ting du gjør jo høyre blir reputation verdien. Jo høyere denne er jo mer mistrives onde npcer og jo mer trives gode og vice versa.

Dette er vel i Baldur's Gate 2? Du finner ikke Crom Faeyr i Baldur's Gate 1. :p

 

Legolas

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...