Gå til innhold

Eos 300D - bomkjøp?


Anbefalte innlegg

Kort sagt: Jeg tar mye bilder på "glad-amatør" nivå. Så langt med kompakt kamera. På redigeringssiden anser jeg meg selv dog relativt god, og jeg ønsker nå å heve nivået og mulighetene på bildene jeg senere redigerer.

 

Spørsmål da: Er EOS 300D et godt kjøp. Kitet fåes nå til 8000,-. Har lest mye for og i mot. Mye spesielt mot objektivet som er i kitet. Problemet er at jeg har ikke mer enn 8000,- å bruke. 20D, D70 og annet er uaktuelt.

 

Jeg er ute etter et godt speilrefleks(gitt prisen) som gir meg friheten(manuelle innstillinger!) man ikke har i kompakt, flere valg, raskere lukkertider for bevegelser etc og større muligheter ved fotografering i innendørs/kveldslys.

 

Er 300D er kamera jeg kan ha glede av i mange år og senere bygge ut med utstyr(objektiv/filter/blitz). Vil det være kompitabelt og er kameraet godt nok til at det er verdt å bygge ut langsiktig??

 

Håper noen har noen hjelpende ord. Testene jeg har lest er ikke alltid helt enige med seg selv.

 

Dette vil være mitt første speilreflekskamera. Bruk: sport, fest, portrett, sightseeing.. = det meste!

 

Mvh Ben :ermm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Løp og kjøp! 300D er helt på høyden og vel så det, til det bruket du skisserer.

Tviler sterkt på at kamerahuset kommer til å bli en begrensende faktor.

 

Se på bildene til Frode Aaberg/Åkken Bom. Han har 300D, og han tar VELDIG bra bilder med det kamerahuset.

 

Man kan også kjøre firmware-hack på 300D som gjør at "svakhetene/manglene" blir utlignet i forhold til nyere og "bedre" kamerahus.

 

Trenger du flere bilder i serie, er vel det det eneste ankepunktet kanskje.... men du må endel opp i pris for å få mer/fler. (dette er i praksis eneste årsak til at jeg gikk for 10D, men jeg må innrømme at jeg ikke ofte tar 9 bilder på rappen)

 

Ett godt alternativ er jo selvsagt å kjøpe brukt, slik at du har mer kroner igjen til utstyr.

 

Husk også at når du først har anskaffet speilrefleks, så kommer utstyrsfanden og tar deg :D Det er utrolig mye man bare MÅ ha :) Det er mildt sagt kostnadsdrivende :w00t:

 

 

Lykke til med speil!

Lenke til kommentar
20D, D70 og annet er uaktuelt.

 

Ser ut som om 300D er eneste alternativ!?

 

Finnes mange andre bra kameraer brukt på f.eks foto.no sitt bruktmarked!

 

Ville selv ha satset på f.eks 10D!

 

300D er et bra kamera som tar gode bilder, men det kit-objektivet er ikke verdt sin pris! Ville satset på et brukt hus og objektiv! Sigma (EX-serien) har mange rimelige objektiv med tilnermet like god optisk kvalitet som Canon sine langt dyrere objektiver (L-serien)

Lenke til kommentar

Kit-objektivet er helt sikkert greit som en start. Inntil man finner ut hva som er begrensende faktor ved objektivet for DEG. Da kan man anskaffe nytt objektiv som dekker behovet (vidvinkel, tele, bedre lysstyrke, raskere AF, whatever man synes man trenger).

 

Selv gikk jeg rundt i lang tid med kun ett fastobjektiv. 28mm 2.8

Funket helt brillefint i lange tider det.

Lenke til kommentar

Jeg har hatt 300D nå noen måneder nå og så langt er jeg veldig fornøyd med kamera, og jeg kan ikke tenke meg at jeg blir å selge det på enda en GOD stund.

 

Som nevnt så kan man kjøre firmwarehacken og få 300D til å bli blanding mellom 300D og 10D, og dermed spare noen lapper.

 

For en glad amatør så varer nok kitobjektivet en god stund. Man kan ta utmerkete bilder med dette, som "alle" sier så er nok den største begrensningen fotografen selv.

 

Siden du sier at 20D og D70 er utelukket så gjenstår det vel ikke så veldig mange alternativ.

 

Og som larsk sier; pass deg for utstyrsfanden :p han lopper deg for peng.

Lenke til kommentar

Supert. Takk for gode og raske svar. Godt å få litt feedback fra 300D brukere også. Jeg tror kansje en del av testenes vurderinger er i forhold til strengere kriterier en det en amatør som meg kansje har.

 

Det virker veldig betryggende det dere sier. Skal titte på litt bruktsider, men jeg er alltid skeptisk til brukt elektronikk.. Uansett, så tror jeg faktisk at jeg skal ta meg en tur for å ta og føle i butikken i dag. Kom reklame i posten i går fra Japan Photo som kjørte kit for 7995,-, og det er vel bra etter hva jeg forstår.

 

Tusen takk for feedbacken. Om flere har noe å legge til(e.g. rimelig objektiv til innendørsbruk/dunkelt lys/ok vidvinkel - om slikt kan finnes rimelig da) så takker og bukker jeg.

 

For lommebokens del så håper jeg ikke utstyrsmonsteret tar meg alt for fort :-) Min fordel er at jeg har en samboer som også ønsker nytt kamera! Så intet å skjule..

 

Mvh Ben :thumbup:

Lenke til kommentar

Har hatt 300D i ett år, og er helt sikker på at du vil få mye glede ab det og utvikle deg som fotograf. kit linsa vil jeg råde deg til å ta med, det koster uansett ikke stort, og som noen nevner, du vil da kunne finne ut etterhvert hva det er du vil ønske å satse på, som mer vidvinkel, mer tele, bedre lysstyrke etc.

 

PS brukte 10D eller brukte 300D bør du finne mange av på bruktmarkedene nå, mange som meg har gått for 20D. Maks 60% av nypris er mitt tips der. Solgte selv min 300D for 5000kr inkl batterigrep, i orginalembalasje og med alle manualer, cd'r osv

 

Så en pent brukt 10D ville jeg tippe du kunne få for 5-6000kr og en 300D med kit linsa for 4-5000kr vil jeg tro. Da vil du ha råd til minnebrikke (1GB vil jeg anbefale) og kanskje en ekstern blits, da bør du og satse på en mini-softboks for å unngå hardt lys. Stativ vil du og trenge ganske fort.

 

Utstyrsfanden er def. skummel, jeg er hardt plaget av ham...

Lenke til kommentar

PS i siste nr av Fotografi er den en ganske omfattende sammenligning av de ulike dslr kameraene på markedet nå, og noen tester av nye modeller, Olympus har bla ett nytt kamera ute nå, til ca 8000kr inkl objektiv, med 8mp i den grad det behøver å bety noe for bildekvaliteten da...

Lenke til kommentar

Hvis du går for kit'et, så glem andre objektiv inntil du har egen-erfaring nok til å vite hva du trenger. Hvis du da står fast i valgets kvaler, så spør du her på nytt. Da vet du sånn ca. hva du skal ha, og det er mye enklere å gi råd.

 

Ville heller brukt etpar lapper på blitz. Kan like godt anbefale Sigma 500 DG Super fra Itech, hvis ikke gjør Frode det :D

Fra spøk til revolver; jeg har samme blitzen selv, og den ER super :)

Lenke til kommentar

Det er så deilig med bra forumer. Jeg har lest disse forumene opp og ned i mente den siste tiden, mest for informasjonen og lærdommens skyld. Men postet lite selv. Må bare si at det er fantastisk å kunne poste et spørsmål som jeg gjorde og få så raske og gode tilbakemeldinger. Halleluja.

 

Tror som foreslått at jeg skal scanne noe bruktforum også. Men jeg tror nok det som sies om å starte med kitet og heller finne ut hva jeg trenger senere er smart. Må innrømme det :blush:

 

6 eller 8 mb tror jeg ikke betyr så mye. Jobber og viser mest digitalt. Lite print. Men det kunne vært moro å kunne kjøre ut f.eks 40x50 bilder til å henge i stua / gi bort i gaver etc. ved spesielle annledninger.

 

Det jeg ikke liker er alt jeg får lyst på når jeg leser her og andre sider. Har sagt til meg selv "8000 maks". Men så begynner hodet å si til seg selv "kansje bare....og bare... i tillegg...". Urgh. Og jeg har ikke engang et kamera enda!!!

 

Min tvil er feid av banen

 

Mvh Ben :w00t:

Lenke til kommentar
Hvis du går for kit'et, så glem andre objektiv inntil du har egen-erfaring nok til å vite hva du trenger. Hvis du da står fast i valgets kvaler, så spør du her på nytt. Da vet du sånn ca. hva du skal ha, og det er mye enklere å gi råd.

 

Ville heller brukt etpar lapper på blitz. Kan like godt anbefale Sigma 500 DG Super fra Itech, hvis ikke gjør Frode det :D

Fra spøk til revolver; jeg har samme blitzen selv, og den ER super :)

Bra jobba Lars ;)

 

I tillegg til denne blitzen er en Ef 50m F1.8 et kjempeobjektiv til rett under tusenlappen et "må ha". Skarp og lyssterkt.

Som nevnt over må du IKKE kjøpe et 300D uten kitobjektivet, da det absolutt er verdt pengene det koster (noen hundrelapper ekstra for å få det med i et kit).

 

EX-objektiver fra Sigma er også nevnt og det kan jeg også skrive under på. Kjempegode objektiver til en rimeligere penge enn Canons profflinje.

Endret av Åkken Bom
Lenke til kommentar

Jeg har nå hatt 300D i over et år, og er stortsett godt fornøyd. De gangen jeg ikke har vært godt nok fornøyd er det alltid mangel på riktig objektiv som har hindret meg, ikke kamerahuset.

 

Tror nok 300D fortsatt er et veldig godt kjøpt for hobby-folk.

 

Ellers kan jeg og anbefale deg 50mm f/1.8 linsa til Canon. Hatt den noen uker og er godt fornøyd, spessielt siden de er en del mer lyssterk enn kit-objektivet.

Lenke til kommentar
Er 300D er kamera jeg kan ha glede av i mange år og senere bygge ut med utstyr(objektiv/filter/blitz). Vil det være kompitabelt og er kameraet godt nok til at det er verdt å bygge ut langsiktig??

 

Håper noen har noen hjelpende ord. Testene jeg har lest er ikke alltid helt enige med seg selv.

.....egentlig er det jo bare du selv som kan trekke konklusjonen her.

 

Du har lest tester. Selv har jeg fått mye info ved å følge med på fora som de du finner på www.dpreview. com Der finner du eget forum for Canon 300D, Nikon D70 og for PENTAX dslr. På disse er det ganske mange innlegg hvert døgn, og du finner en rimelig bra søkefunksjon. Du finner rimelig raskt ut positive og negative trekk ved de forskjellige kameraene, og du får impulser til nytenking.

 

Et dslr kit til ca. 8.000,- ser jo bra ut i rene tall, men du har Pentax *istDS kit til 9.995,-, Nikon D70 rundt en 10.750,-. Men du trenger jo utrustning ut over dette, objektiver kan være dyre - derfor bør du ikke se bare på kit-prisene.

 

Lykke til! :yes:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Og endelig var konklusjonen klar. Nå ligger det et 300D forran meg. Ønsker å komplementere med litt "nødvendig" utstyr. Morsomt å endelig kunne få testet ut raw formatet også. PS CS ser ut til å gjøre jobben glimrende.

 

Takk for alle tips. Spørs om jeg ikke kjøper et EF 50 f1.8 allerede i morgen, ettersom mye av bruken min er innendørs, portrett o.l. Har forstått at dette er topp til dette bruket mhp pris/kvalitet.

 

Nå gleder jeg meg til å bli en bedre fotograf. Heldigvis sier ikke "bedre" noen om graden av hvor god!

 

Mvh Ben :thumbup:

Lenke til kommentar
Hehe. Skal innom fotovideo.no og plukke opp et Canon EF 50/1.8II om et par timer. :)

Hmmm.. trodde de var utsolgt for dette objektivet. Kansje fått inn i dag??

 

Har nå forøvrig akkurat funnet frem til at 10-12 lag vanlig matpapir festet forran den interne blitzen virkelig gjør susen ved portrettfoto etc. om man ikke har ekstern blitz og softboks ;)

 

Mvh Ben :w00t:

inspirert av McGyver

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...