Gå til innhold

Canon 20D, men vilken linse?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Yo!

Skal ha speil refleks til jobben. Men siden linsen på slike kameraer betyr mye og jeg ikke hvet hva jeg skal velge så lurte jeg på om dere kunne komme med noen anbefalinger.

 

Jeg har funnet noen "pakke" løsninger. Hvet ikke om dem er bra. Kom gjerne med andre ideer.

 

http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=4062

 

Takker for all hjelp!

Arnfinn

Det er litt vanskelig å svare på tror jeg - hva skal du bruke kameraet til? Vidvinkel (natur/landskap), portretter, makro osv..

MIn anbefaling er å investere i canon sine L glass. De koster litt mer enn f.eks Sigma/Tamron, men er stort sett verdt pengene. L glass fra 6/7000 lapper og oppover, f.eks 17-40mm f/4 får du for ca 7K, 70-200 mm F/4 for ca 6K, 135 f/2 for ca 9K, 24-70mm for ca 13K osv..

Det finnes tester på nettet, sjekk disse før du handler (f.eks på www.fredmiranda.com og andre siter)..

 

mvh

thomas

Lenke til kommentar

Den EF-S 18-55 som føger med i den pakken er ikke noe særlig å satse på. Du sier lite om hvilken prisklasse og behov du har!

 

Sier meg eni i ovennevnte angående L-objektivene, men dersom busjettet ditt ikke er tilstrekkelig finnes det mange gode alterativer. F.eks Sigma sin EX-serie! De har mange linser til rimeligere priser enn L-serien.

 

Dersom du skal ha en billig Allroundlinse kan Canon EF 28-135mm IS være noe for deg. Dette er en ok linse med bildestabilisator og et vidt zoom-spekter. Den er relativt rimelig (ca 4500,-) og er relativt bra. Ufordelen er at dedn har litt liten vidvinkel....

Lenke til kommentar

Jeg synes 18-55 linsa er undervurdert. Klart den er dårligere enn L-linsene, men den er svært kompakt og billig... nesten gratis! Når man vil reise lett, så er den knallfin. Det er jo greit å ha ei linse man ikke er redd for? Etter min mening er det en fin linse å begynne med, mens man finner ut hva man virkelig trenger. Her på forumet så kan man få inntrykk av at den er som å knipse i tåka, men den er langt fra så dårlig. Kvaliteten er som vanlige 28-80 kit-linser, helt grei til vanlig bruk. Anbefales på det varmeste til nybegynnere som ikke kjenner behovet sitt helt enda.

Lenke til kommentar

Takk for alle svar.

Bra.

 

Fin link thomeven, takk.

 

Jeg må holde meg under 20.000.

Bruken er allround. Mye person bilder regner jeg med og sikkert noe inne så en lys sterk linse er nok en fordel. Men til alt bruk.

 

Innen disse spesifikasjonene kan jeg få en linse som passer meg?

 

Men jeg tror jeg vil ha Canon 20D hvis ikke dere over beviser meg om noe annet.

Takknemlig for at dere bruker tid på å hjelpe meg :o)

Arnfinn

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte et brukt 28-70 f/2.8 L til mitt 20D på foto.no's bruktmarked for ca 7000,-. Men jeg savner litt mere vidvinkel, har du sett på EF-S 17-85? Den er ikke så lyssterk som 28-70L, men den har IS som kan kompensere for lystapet. Forskjellen på 28 til 17mm er også ganske stor.

 

Billigste jeg fant var her:

Canon EF-S 17-85/ 4.0-5,6 USM IS

http://www.mpx.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=38634 - 5500

 

Test kan du lese her:

http://www.the-digital-picture.com/Reviews...ens-Review.aspx

 

Kamerahuset kan du nok få ned i 12-13000 ved bestilling på nettet, og da har du enda penger igjen til minnekort, kamerabag, filtre, ekstra batteri, stativ etc.

Lenke til kommentar

Bra. Så den er litt mere vidvinkel på?

Skal satse på den kobinasjonen da.

 

Canon 20D

Canon EF-S 17-85/ 4.0-5,6 USM IS

og 1GB minne

 

 

Det blir 19500 ca. på MPX. Jeg skal ha noe annet også så jeg ringer vel inn å prutter. -Sist jeg kjøpte noe annet, for 35000, så fikk jeg 5000 rabatt!

 

Blir nokk bra eller hva?

Arnfinn

Lenke til kommentar
Jeg synes 18-55 linsa er undervurdert. Klart den er dårligere enn L-linsene, men den er svært kompakt og billig... nesten gratis!

Dette er en grei linse å få med på kjøpet, men den rettferdiggjør ikke de kvaliteter som sitter i 20D (eller 300D for den saks skyld) på noen måte. Jeg ser ikke for meg på noen måte at dette kan være et alternativ.

 

Hvis man skal gå rundt å være redd for linsene sine, bør man kanskje kjøpe nøytrale filtre som sparer glasset. Eller kanskje vurdere et mye billigere kompakt-kamera som lett kan stikkes i lomma og som ikke koster så mye...

 

Å kjøpe 20D med EF-s 18-55 vil jeg sammenligne med å kjøpe den feite feite 23 fots skjærgårdsjeepen, bygd for fart, men 15hk yamaha 2-takter... Du får liksom ikke utnyttet den på en måte.... ;)

 

Edit: Vi skrev visst innlegget samtidig. Kan ikke uttale meg om den linsa du kjøpte da jeg ikke ar testet den...

Endret av tomviktor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...