Gå til innhold

Sikkerhetskopiering av bilder


Anbefalte innlegg

Hei,

i dag tok jeg ny sikkerhetskopi av bildene mine på HD og nådde grensen for kapasiteten på en DVD (jeg kjører foreløpig enkeltlags/ensides DVD, avventer skifting av DVD brenner til to-lags DVD'er har blitt litt rimeligere).

Spørsmålet er hva jeg skal gjøre i fremtiden?

Jeg har både intern og ekstern HD, foreløpig har jeg valgt å legge bildene mine i "original" på ekstern HD og kopiere med ujevne mellomrom til DVD.

Et alternativ, og det enkleste.... - hadde vært å legge bildene på en intern HD og legge sikkerhetskopi på ekstern HD.

Mest av alt har jeg lyst til å høre hva dere andre gjør når dere sikkerhetskopierer, i neste omgang hva man bør gjøre. Der vet jeg av erfaring at det kan være litt forskjell.....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Personlig har jeg en egen harddisk for sikkerhetskopiering som er satt som slave, og som jeg kopierer over viktige filer til. Kanskje ikke den mest optimale løsningen med tanke på virus og sånn, men skulle master'n gå ned kan jeg alltids få flyttet over backupdisken til en annen PC og dermed redde filene. Ellers går det alltids an å kjøpe flere DVDer man kan sikkerhetskopiere på.

 

En annen mulighet er som du selv antyder å kopiere over på en ekstern harddisk. Ulempen er at den eksterne harddisken ofte får seg fysiske "trøkker" som kan, jeg sier kan, føre til en headkrasj e.l. Dette kommer selvfølgelig helt an på behandlingen den får. Gjelder for øvrig også interne HD.

Lenke til kommentar

Jeg har en utskiftbar disk som jeg tar med på jobben og har liggende der. Litt mer brannsikkert. Tar med hjem av og til og kopierer.

 

Tidligere brukte jeg CDR som jeg også tok med på jobben, men antall bilder ble etterhvert så stort at det var vanskelig å holde rede på hvilke som var kopiert, og hvilke som ikke var det.

Lenke til kommentar
Personlig har jeg en egen harddisk for sikkerhetskopiering som er satt som slave, og som jeg kopierer over viktige filer til.

En moderne harddisk har en gennomsnittlig levetid på 30-40 år. Så hvis en harddisk ryker så er det med stor sansynlighet for at den er blitt utsatt for noe utenfor spesifikasjonene. Har man flere harddisker så er forholdene ofte det samme for alle. Så backup på harddisk beskytter mest mot brukerfeil. Jeg kjenner to personer som har mistet alle harddiskene sine på grunn av lynnedslag.

 

Hvis man har mange bilder så er det best å bruke et backup program som holder rede på hva som er tatt backup av. De fingerferdige kan bruke XCOPY kommandoen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...