Gå til innhold

OCZ, Kingston og PIQ vs. hverandre (samme timings)


Peat

Anbefalte innlegg

Hei og hå! :)

 

Jeg sitter nå med et Asus hovedkort (A7N8X Deluxe) som har en 512MB Kingston ValueRAM brikke i seg (PC2700). Jeg ønsker nå bruke lønna til å oppgradere minnet, og benytte meg av Dual Channel funksjonen som er på hk'et. Jeg har tidligere prøvd å kjøpe en makan brikke av den jeg har nå, men Kingston har visst oppgradert den litt, og er dermed ikke lik. (jeg har prøvd - fikk bare masse blåskjermer etter kort tid). Så nå vil jeg gå for noe "sikkrere" og kjøpe en "dual pack" med 2 stk 512MB brikker. Første som jeg kom over var Kingston HyperX DDR 1024MB KIT Non-ECC Ultra Low Latency (2-2-2-5-1) til en overkommelig pris.

Senere kom jeg også over OCZs og PQIs brikker; OCZ 1024MB Dual Channel Platinum Ed. R-2 og PQI 1024MB Turbo Memory Dual channel. Alle tre DDR400/PC3200, med heatsinks og med samme timings, men noe dyrere enn kingston brikkene. (100-500kr mer hos netshop)

 

Det er helt sikkert ingen merkabar forskjell mellom de tre, annet enn at lommeboka blir noe tynnere... Men er det noen av disse som passer "bedre" med A7N8X Deluxe kortet enn de andre..?

Har noen kanskje personlige erfaringer? Jeg har ikke oppgradert ofte nok til å ha testet mange forskjellige brikker, og har foreløpig bare hatt Noname *kremt*, og Kingston brikker... I følge lista til ASUS på anbefalte brikker, så er ikke noen av disse brikkene oppført (men så er det bare PC2700 brikker der, så jeg tror den ikke er helt up-to-date).

 

Jeg har forøvrig ingen planer (ennå) å overklokke - så hvis noen skulle kjenne til noen greie brikker som er "dårligere" og litt billigere, så kom gjerne med forslag. Skal helst være omkring 2-lapper (som kingston er på).

 

Her er fler spesifikasjoner på maksina mi, hvis det skulle hjelpe med besvarelsen:

CPU: AMD Athlon XP 2200+

Grafikk kort: Leadtek GeForce4 Ti4200 128MB (myVIVO)

 

-Peat

 

P.S: Jeg holder en finger på Kingston-brikkene, men vil gjerne høre andres mening. Mulig det er andre som vet mer enn meg (oh no..!). :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alle de modulene har like IC-er, Samsung TCCD.

Eneste forskjellen er vel at en produsent får "håndplukke" de beste IC-ene fra en batch.

 

Dette vil kun være fordelaktig ved relativt heftig overklokking.

 

Siden du ikke skal bedrive det vil jeg anbefale deg å velge de billigste.

Kingston har jo ikke akkurat rykte på seg for å være "dårlig", heller det motsatte. Jeg er ihvertfall førnøyd med BH-5 Kingstonbrikkene mine. :)

Lenke til kommentar

:lol: "ta helt av og voltmodde.." hehehe... *mentalt bilde; en skrulling med håret i alle rettninger, multimeter og lyn som kommer ned fra himmelen*.

 

Da blir det vel kingston'ene...må visst ha litt igjen til julegaver :p

 

Takker for hyppige svar :)

 

 

-Peat

 

(Hvis noen har noe mer å si, så svar gjerne!)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...