Gå til innhold

Har grafikkortet mitt et kjøleproblem?


Anbefalte innlegg

Jeg har et Club3d Radeon 9800 XT 256 MB kort som siden jeg fikk det har vist "snø" og røde prikker i en del spill. Ikke så veldig alvorlig, men nok til å være plagsomt. Siden dette ofte er et problem man kan få når man overklokker, prøvde jeg å underklokke kortet med 10 MHz. Dette fjernet alle problemene mine. Men nå lurer jeg på om kortet er skadet fra butikkens/produksjonens side, eller om jeg bare har et kjøleproblem. Jeg har stappet i to ekstra 80mm vifter som blåser kald luft inn bak, og den varme lufta burde vel forsvinne ut strømforsyningen samt noen luftegitre som er på sidene av kabinettet. Men dette er kanskje ikke nok? Har jo en P4 3.0 GHz som lager en god del varme.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
Vet ikke helt hvorfor, men har bare noe i mot silencerene.

For meg er det sånn at de trekker varm luft ut av kabinettet igjennom ribba slik at den blir varmere enn det den egentlig burde med en slik god kjøler..

vanlige bare blåser den varme lufta på ribba også ut i kabinettet igjen. da er lufta enda varmere neste gang.

Lenke til kommentar

Amen to that TrulZern!

 

jonmagne, klag på skjermkortet ditt først som sist. Vel, før du gjør det så sett begge viftene bak til å blåse ut. Det har ofte vist seg å være viktigere med vifter som trekker ut den varme lufta fra de varme komponentene i pc'en. Det er jo spesielt CPU og GPU som utvikler mest varme, og at du snur viftene vil sannsynlig vis være det mest gunstige. En annen mulighet kan jo være å sette den nederste vifta til å blåse inn og den øverste til å trekke ut. Eksperimenter med de mulighetene du mener vil være smart å prøve ut. Hvis ekstra kjøling ikke hjelper så klag og få erstattet skjermkortet ditt. Du har 5 års reklamasjonsrett på det, men det er ingen vits å utsette hvis det ikke blir bedre. Det er åpenbart et mandags-produkt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...