Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Sikring av wlan


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har nettopp satt opp nettverk (foreløpig kun delt internet med en dlink di-624).

Det er to pc'er som er koblet til vi kabel (den ene skal gjerne med tiden bli koblet til trådløst) samt en mac med trådløst kort innebygd (er en litt eldre ibook, så kortet er sikkert av b-standarden). Før jeg hadde gått igjennom wizarden kom jeg på nett på den (da var det helt åpent), så satte jeg opp 128 bit wep-kryptering. Da kom jeg inn da jeg fant ut at det var denne lange koden jeg måtte bruke (går det ikke an å velge et valgfritt kortere passord eller?), så prøvde jeg meg på wpa (går utifra at jeg skal velge wpa-slk, siden jeg ikke har egen server?!), der gikk det an å lage sånn passphase.

Da jeg prøvde å koble til fra ibooken fikk jeg det ikke til. PÅ macen kan man velge mellom å koble til via passord, krypteringskoden avhengig av hvilken kryptering som er brukt, og noe som ble kalt LEAP (vet dere hva dette er og hva det kan brukes til?)

 

Det jeg lurer på, er det wpa-slk jeg skal bruke og vet dere hvordan jeg kan komme inn på nettverket med wpa som sikkerhetsprotokoll? Går det an å bruke både wep og wpa eller "overskriver" wpa wep når det er wpa som er aktivert? Har dere ellers noen innspill når det gjelder sikring og konfiguering av nettverk med denne ruteren som er utenom det som wizarden tar seg av? F.eks hva er channels og slik..

 

Setter pris på alle innspill :yes:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du lest Sikring av trådløst nettverk (guide), eller søkt litt på forumet?

En annen post om sikring av nettverk

 

 

Går det an å bruke både wep og wpa eller "overskriver" wpa wep når det er wpa som er aktivert?
Etter det jeg har forstått så er det svært få routere som lar deg bruke WEP og WPA samtidig. Er ikke sikker på om det finnes i det heletatt.

 

Fordi WPA er en ganske ny type kryptering må du være sikker på at alle trådløse enheter i nettverket kan bruke denne krypteringen.

Lenke til kommentar

Ja jeg har lest litt rundt. Det var det jeg hadde mistanke om. At eldre enheter som ikk e støtter wpa kan hive seg på rutere som har aktivert det. Jeg lurte bare på om det på en måte var bakoverkomfetabelt med trådløse wlanenheter som kun støtter wep på en måde... Men nå er vi litt enige om det. Så hvis ingen kommer her vet om enheter som kun støtter wep ikke kan koble seg til enheter med wpa aktivert, så har fått svar på det jeg lurte mest på i dette innlegget :)

Lenke til kommentar

De fleste kort av 11b-standarden støtter ikke WPA, så er du usikker, sjekk med Apple om kortet er 11b-standard, og om det støtter WPA. Tror du vil spare litt frustrasjoner på prøving og feiling slik. Med det samme du er hos Apple, sjekk også at du har siste versjon av drivere/software. Ellers er jeg ikke særlig kjent med MAC og trådløst. LEAP er etter det jeg vet noe CISCO-greier, som du neppe skal bruke. Men skal jeg tippe, så bruker du passord.

 

Du skriver WPA-SLK, men du mener vel WPA-PSK? Uansett, det er WPA-PSK som man normalt bruker. Du kan, etter det jeg ser, ikke bruke både WEP og WPA på denne routeren. Klarer du ikke å få utstyret ditt til å fungere med WPA, så kan du normalt greie deg med 128-bit WEP, sette SSID Broadcast til Disabled og bruke MAC-filter (Advanced - Filters). Ved å sette på MAC-filter, så bestemmer du hvilke nettverkskort som får lov til å koble til routeren. Den lange WEP-nøkkelen er din sikkerhet. Channels er ikke noen sikkerhet, det er bare hvilken kanal som routeren sender/mottar på.

 

Du kan også ta en titt på denne guiden.

Lenke til kommentar

Er ganske sikker på at det er b-standard. :) Ja jeg mente det. Skrev det jeg trodde (gadd ikke dobbeltsjekke) :blush:

 

Men jeg har lest at det går an å skjule SSID'en på denne ruteren. GÅr ut fra at jeg gjør det når jeg slår av wireless radio!? Er det ikke like greit å skjule den som å skru den av? For da kommer jo nettverket mitt opp på klientene som skla koble seg til?

 

Eller tjener jeg veldig mye sikkerhet på å skru den helt av?

Endret av x-ray-cat
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...