Gå til innhold

Åpne program via knapp på side


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det kommer litt an på hva brukeren av websiden selv ønsker. Det finnes såvidt jeg vet ingen direkte kommando for å åpne Word (hva om man ikke har Word, da burde man jo få andre alternativer...), men filendelsene relateres opp mot den programvaren som er satt i OS/nettleser. For eksempel vil en "maito:[email protected]"-lenke normalt åpnes i brukerens mailklient (som kan være annet enn OE), mens du ved lenking til en .doc-fil vil få spørsmål om hvilket program den skal åpnes i (dersom dette ikke er satt på forhånd.)

 

Grunnen til at det ikke går an å forhåndsbestemme, er vel ganke enkelt sikkerhet...? :hmm:

 

Dersom du prater om å KUN åpne programmet og ikke en relatert fil, håper jeg dette ikke er mulig.

<a href="file:///C:/Windows/winword.exe">Åpne Word</a>

, men det er vel ikke alle som har Word installert på denne plasseringen.

Endret av PoleCat
Lenke til kommentar

Å tillate dette ville være å faktisk ta kontroll over brukerens PC. Jeg tipper aldri at verken Firefox eller Opera noen sinne kommer til å implementere noe slikt.

 

Man kan jo selvsagt bestemme hvilke programmer som skal brukes til diverse uoffisielle protokoller (som mms:// og steam://), men da tar du kontrollen.

 

Hva ville du sagt om Photoshop plutselig åpna seg når du gikk inn på en side... for å ikke snakke om alle de andre programmene man måtte finne på å åpne for deg i tillegg.

 

Du kan bruke PoleCats metode, men da må programmet ligge på den plasseringen lokalt på hver eneste maskin -- noe det ikke gjør. Så svaret på spørsmålet ditt er nei :)

Lenke til kommentar
Du kan bruke PoleCats metode, men da må programmet ligge på den plasseringen lokalt på hver eneste maskin -- noe det ikke gjør. Så svaret på spørsmålet ditt er nei :)

Om det er et kontornettverk e.l, så er det ofte samma person som har lagt det inn på maskinene, ergo ligger det ofte på samma plassering..

Evt om ikke klientmaskinene kjører programmene fra en terminalserver.. Da er det enda lettere..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...