Gå til innhold

Harddiskproblem - lager lyd og stopper. R.I.P.


Anbefalte innlegg

For ca. 3 uker siden kjøpte jeg to like Seagate Barracuda 200GB S-ATA-disker. De ble konfigurert til Raid0 (Stripe). Alt fungerte flott i ca. 1 uke.

 

Plutselig hørte jeg en svakt pip fra harddisken, akkurat som om noen "stakk kjepper i hjula" på disken. (Jeg vet ikke om det er fra begge, eller bare den ene.) Windows fryser, men musa er bevegelig og har pekerikonet "timeglass". Harddisken sveivet opp igjen, og jeg kan fortsette å bruke windows som om ingenting har skjedd.

Jeg håpte jo selvsagt at dette bare var et engangstilfelle, og tenkte ikke noe mer på det.

 

 

Akkurat samme skjer igjen en uke etter. Og jeg begynner å vurdere å sende en mail til komplett, men dropper det, da alt ser ut til å fungere. Harddisker er noe jeg har svært lite lyst til å sende inn. Både fordi jeg ønsker å beholde det som ligger lagret, og fordi jeg ikke vil at noen på komplett skal se hva jeg har. (Spesielt med tanke på personlige bilder, dokumenter, mail og passord)

 

Som sagt, jeg dropper det. Og nå inatt skjer det samme igjen, men da høres det ut som om det skjer på begge harddiskene 2 ganger. Altså, jeg hører 4 pip, og diskene starter opp 4 ganger.

Det tar lang tid, og mellom hver gang starter windows og winamp et par sekunder, før det neste "anfallet" inntreffer.

 

Etter siste gang, restarter PCn seg. Jeg krysser fingrene og starter opp igjen. Windows-loadings-vinduet kommer opp i brøkdelen av et sekund, og PCn restarter seg.

 

 

Inne på Raid-menyen står det OK på statusen på begge diskene, så jeg håper og regner med at det er "bare" noen korrupte filer som gjør at windows ikke starter opp.

 

Da jeg ikke har Raid-drivere på diskett får jeg heller ikke kjørt windows-repair.

 

 

Noen som har noen fin idè om hva som skjedde med diskene, og hva jeg kan/bør gjøre?

 

 

Det jeg har planer om nå, er å installere windows på 120GB-disken, som da er IDE, og se fra windows hvor død 400GB'en er. Jeg er redd for at komplett ikke har mulighet til å erstatte noe annet enn selve diskene, så jeg er vel mye sannsynlig 400GB fattigere.

 

 

Specs:

Asus P4C800-E Deluxe HK

P4C 3,4GHz NW

Corsair XMS PC3200 512MB

2x Barracuda S-ATA 200GB

1x 120GB P-ATA

 

 

Kjører forøvrig vannkjøling, og dere vil kanskje foreslå dårlig luftgjennomstrømning. Men jeg kan nevne at diskene hadde en temp på 27C (-+ 5C) da døden inntraff.

 

Diskaktivitet når døden inntraff:

22 samtidige nedlastninger

TV med kontinuerlig lagring/sletting, såkalt buffer.

Winamp

Opera

 

 

Takker for svar:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Løsning 1:

Dette var merkelig.. Det jeg ville anbefale er rett å slett å levere diskene inn til komplettdata. Da kan du eventult si at di ikke for lov til å se på innholdet på diskene fordi dette er privat. :)

 

 

Det virker som om diskene er noe feil med. Det kan være raid kontrolleren som er ødelagt også. Men mest sannsynelig harddiskene.

Harddiskene skal IKKE begynne og pipe å lage forferdelige lyder når det skjer eventuelt noe med softwaren. Da har dette noe med hardware å gjøre!!!!

 

Løsning 2:

Sett inn en ny harddisk og installer windows på denne. Hvis denne ikke krasjer er det da ikke noe med andre deler som raid kontrolleren, minne og hovedkort...

Da er det løsning 1 som må til desverre...

Endret av jente19jentejente
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...