Gå til innhold

Digitalkamera til jul!


Anbefalte innlegg

Hallo.

Ser at Sony PSV 100 blir rost her, og det er ingen tvil om at det er et svært godt kamera.

God batterilevetid, meget raskt, behagelig å bruke, og leverer gode bilder.

På den negative siden kommer det at den bruker Sony's Memory stick Pro Duo, som er relativt dyrt. Men det er jo en engangsinvestering.

Det som er det største problemet er at bildene blir behandlet litt for mye i kameraet før lagring på brikken, slik at små linjer og detaljer blir "borte". Prøvde å ta et bilde av en bokhylle med dette kameraet og mye av teksten på bokryggene ble borte rett og slett. Det virket på meg som om kameraet glattet bildene for mye. Dette vil ikke ha så mye å si dersom kameraet brukes mest til familiefotografering, men hvis man liker å fingranske bildene vil det være merkbart og irriterende.

Dette har også blitt nevnt i noen tester.

 

Jeg har også en gammel, (3år), Canon Powershot G1 , denne greide faktisk bedre å få fram detaljene i tekstene. Og det er "bare" 3,3 megapiksler på den.

 

Ellers så er min favoritt for tiden Canon Ixus 40, ikke fordi jeg er noen spesiell Canon fan, men et par av de eksempelbildene jeg lastet ned fra Canons Bebit side var veldig gode. Dette kameraet er også blitt rimelig raskt og har en nydelig 2" skjerm å se bildene på. Den bruker også rimelige SD-kort, og det er jo bra, så kan man heller bruke penger på et ekstra batteri, for batterilevetiden er dårlig på den. Sony'en vil antagelig holde to til tre ganger så lenge på en lading...

Men den har 4 MP og det er etter min mening nok til det meste av vanlig bruk. Den ene megapikselen mer på 5 MP kameraer blir mye ødelagt av økt støy i CCD brikken når man skal presse inn flere bildepunkter på samme areal som en 4 MP brikke. Dette gjelder også Ixus 430/500.

 

Alt i alt er det vanskelig å velge, og uansett dukker det opp et bedre kamera om få måneder... :roll:

Sony dscp100 bruker da vanlig memorystick, ikke duo.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei igjen.

Her er det jo nå flere faktorer som spiller inn. Jeg er selv ikke den beste til å evaluere hvor kjapt et kamera er, min Powershot G1 er jo kjempetreg i forhold til dagens kameraer, men tror nok at Sony P100 er en smule raskere enn Nikon 3700.

Sånn rent personlig ville jeg vel satt Nikon 3700 først, og Sony P100 deretter, men dette er rent subjektivt. Ser forresten at Nikon 3700 er helt nede på 1900,- på enkelte Netshoper. Men det er sikkert en EU-versjon.

 

Fikk lagt mine labber på et Canon Ixus 40 i dag, og det er sannelig lite og ganske kjapt, en kraftig forbedring fra de "gamle" Ixusene...

Lenke til kommentar

Sony P100 bruker memory stick eller memorystick pro.

Vet ikke hvor jeg fikk duo fra, det er vel de kortene som har to stk 128 moduler i en memory stick? Sony måtte visst gjøre det sånn fordi den første memory sticken ikke kunne adressere mer enn 128 MB så når man trengte en 256 MB brikke så la Sony inn to brikker i et skall.... (Eller noe sånt...)

Etter det kom memory stick pro.

 

Er litt på tynn is her...

 

Leste forresten en test på nettet som konkluderte med at Sandisk sitt 256 eller 512 MB memory stick pro var betraktelig raskere enn Sonys eget...

Lenke til kommentar

Hehe, er ikke lett å holde orden i minnerotet nei.

 

For det første, de kortene som man måtte "bytte" mellom to deler av kortet, det er vanlige memorysticks, da disse ikke går over 128MB.

 

Memorystick Duo er små varianter av Memorystick, disse benytter foreksempel Sony T1 og T3 seg av, samt Sony Ericsson P900 og 910. Disse kommer med adapter til å brukes med vanlig memorystickslot.

 

Memorystick Pro har kapasitet på opptil 2GB om jeg ikke husker helt feil, og kan også brukes til å ta opp video. Slik som det er nå, så er "vanlig" memorystick på vei ut av markedet, og Pro er i ferd med å ta helt over.

Lenke til kommentar

Så en test av S40 og Nikon3700 og må si at bildekvaliteten på 3700 var noe bedre enn S40, hvertfall det jeg kan se, og det er vel det viktigste. Jeg vil gjerne ha god batteritid, og det har jo Nikon 3700 nok av virker det som, prisen er veldig lav, som trekker alt veldig opp.. Men jeg er fortsatt useker.

Lenke til kommentar

Jeg er den glade ejer af et Nikon Coolpix 3700, og jeg kan kun sige mig tilfreds med mit køb! Det tager flotte, skarpe billeder i alle situationer og det er utroligt nemt at betjene. De 15 Scene Modes gør det nemt at tage gode billeder under alle forhold, da jeg ikke altid gider rode rundt med manuelle indstillinger. Skærmen er trods sine kun 1,5" utrolig skarp og kan anvendes både i mørke og i direkte sollys! Nok den bedste skærm på noget kamera overhovedet :yes:

Gav 2000 DKK for det og synes det er en god pris for et kamera, der fuldt ud dækker mine behov. Det fås i øvrigt i Danmark for 1500 DKK på nuværende tidspunkt - røverkøb :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...