Gå til innhold

Oppdaterte BIOS til CL1557, sinnsyk bedre ytelse!


jvik

Anbefalte innlegg

Alle biosfiler er tilgjengelige på aopen sine sider. Der finner du a1j i wph format. Der ser du også hvilket os som er støttet. Man må bruke en dos bios, altså wph.

 

Men mitt problem er at usb floppyn ikke leser.

Hva er jumper 1 til? Er det sikkert at det er jumper 2 som skal brukes? Har lest dette selv også, men det er rart floppyn ikke starter.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

.Bin formatet er vel en rå kopi av biosen på 512k, mens .wph formatet tydeligvis er litt annerledes og lager image på 514k. Biosen vet jeg ikke er på mer enn 512k, men phlash16.exe trenger da sikkert noe tilleggsinformasjon eller noe siden det kun aksepterer .wph filer på 514k.

Lenke til kommentar

Er det noen som har en 1557 med 128 mb minne med en bios versjon R01-A1E som kunne laget en .wph fil.

 

Måten dere gjør det på er:

1. last ned 1557_a1j-m11csp128.zip fra aopen sine sider. (siste biosen)

2. pakk ut og kjør .exe filen.

3. IKKE og da mener jeg IKKE trykk på OK når programmet spør deg om du skal laste inn bios.

4. Trykk på WFlash programmet bak "advarselen"(den du ikke skal trykke på...)

5. Trykk på "Save rom to file"

6. La navnet stå bare bytt ut .exe til .bin

 

og post det her så jeg får testet om det fungerer bedre...

 

EDIT: endret fra whp til bin... :hmm:

Endret av Tai`dai
Lenke til kommentar

Taidai: Har R01-A1Ea bios'en i .wph format her, den finnes på Aopen sin hjemmside... Men kan du kjøre Phlash16.exe og lage en .wph image av R01-A1J bios'en som er installert på maskinen din? Dette får jeg tydeligvis ikke tak i på noen annen måte og jeg _må_ ha det imaget for å få maskinen min til å funke igjen..

Lenke til kommentar

Ja, A1J er av en eller annen idiotisk grunn kun lagt ut integrert i windowsprogrammet som skal flashe det opp, finnes ingen "rene imager" man kan bruke for å flashe gjennom dos, som er en mye mer pålitelig måte å flashe på.

 

Derfor trenger vi et .wph image fra din maskin taidai for å kunne få maskinene våre i gang igjen.

 

Taidai: IKKE installer A1Ea igjen, da blir maskinen din slik som min :) Det går ikke an å bruke tidligere bioser igjen etter at man har installert A1J!!

 

Men har egentlig ganske trua på at hvis man flasher A1J gjennom dos, så vil man kunne få i gang maskinen igjen, er ganske sannsynlig at mange av oss har fått såkalte "Bad Flashes" fordi man flashet opp i windows, noe som øker sjansene for at det oppstår feil siden windows sin minnehåndtering ikke alltid er helt som den skal være.

 

Er en grunn til at mer "seriøse" flasheprogrammer kun kan kjøres gjennom dos uten å ha himem.sys, emm386 eller memory managere generelt kjørende. Har aldri opplevd at ting har gått galt med slike programmer tidligere.

Lenke til kommentar

Taidai: tar gjerne til takke med den ja, men da må du bruke phlash16.exe og lage et .wph image av den.. Har lest noe tidligere om at det gikk greit å kjøre inn den bios'en, selv om man da kun får brukt 64mb av skjermkortminnet.

 

Håper du forstår dilemmaet mitt, maskinen min er som sagt fullstendig ubrukelig nå (bios er ikke i nærheten av å klare å boote, null skjermbilde osv, bare piping)

 

Og den rescue disken jeg kan flashe bios'en med MÅ ha bios'en i .wph format fordi den disken kan kun bruke phlash16.exe...

 

Det viktigste for meg er bare å få bærbaren operativ igjen, siden jeg er avhengig av den, klarer meg med 64 mb skjermkortminne...

Lenke til kommentar

chevys: ta en full format, uten oppstartsfunksjoner i det hele tatt. Crisis recovery programmet legger inn det biosen trenger for å kunne lese av disketten og kjøre igang Phlash16.exe og dermed få flashet bios'en.

 

Det er biosen sin boot kernel som leser fra diskettstasjonen, og den er ikke så allsidig av seg kan man si :)

Lenke til kommentar

Taidai: Ja, du må starte opp i et eller annet dos-miljø slik at Phlash16.exe kan kjøre. Viktig at du ikke har noen memory managere som kjører, hvis ikke vil ikke Phlash16.exe starte i det hele tatt. Kan godt ordne en for deg hvis du vil. Har du 128 mb bios'en så tar jeg gjerne den først, er jo den maskina egentlig bør ha....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...