Gå til innhold

Anbefaling av bærbar til maks 15k


msundvor

Anbefalte innlegg

Heisan,

 

Skal kjøpe en bærbar maskin for en bekjent - og er noget i villrede.

 

Har lest litt på forumet i dag da bærbare PC'er er noe jeg ikke har peiling på i det hele tatt. Men er dessverre fortsatt ganske forvirret :blush: Setter derfor pris på litt veiledning...

 

Noen generelle krav/behov:

 

Anvendelse:

- generell nettbruk: surfing, epost og chatting

- tekstbehandling/powerpoint

- Bildebehandling

- DVD/Video avspilling

- Musikk avspilling/lager

- Lite spill, om noe i det hele tatt.

 

Noen krav:

- DVD-brenner (ser at + og - kompablitet anbefales?)

- WLAN, trenger forøvrig også basestasjon (UPC)

- 10/100 LAN

- Meget god skjerm er en fordel

- Mulighet for floppy (er ekstern USB-floppy en god løsning?)

- God teknisk kvalitet

- God service fra webshop (betaler heller _litt_ mer)

 

Har sett litt på Netshop's notebook 1557GLS Kampanje PC. Er dette en som bør vurderes?

 

- Wes

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ok, vel, som jeg har sagt tidligere, de leverer noen av de beste maskinene på markedet, men er du typen som ikke fikser å installere Windows sjæl, eller typen som ringer til support, da er det greit å gå et annet sted.

Les siste punktet i hans kravspec. Han er villig til å betale for service, og ikke kaste bort tiden på å tveake for å spare en 100 lapp eller 2. Noen bruker faktisk PC som ett arbeidsredskap...

Lenke til kommentar
er du typen som ikke fikser å installere Windows sjæl, eller typen som ringer til support, da er det greit å gå et annet sted.

Tror du og jeg har litt forskjellig oppfattning av hva god service betyr. Jeg har ikke problemer med å få innstallert ett operativsystem. Men jeg ringer kundeservice når jeg opplever problemer jeg ikke hanskes med selv. Og da er det betryggende å få kyndig veiledning fra support og tilfredstillende teknisk oppfølging fra serviceavdelinger mm.

 

Har kommet over denne fra PS data i en annen post her Tundra 1557K Centrino (denne må jeg nok installere OS på selv). Er denne mer passende en den fra Netshop?

 

-Wes

Lenke til kommentar

http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=3602 denne er meget tynn og har ganske god ytelse.

Kjenner ein som har ein slik og vi har hatt fleire gonger lan i lag.

+ stor lagrings plass, 5400 rpm, rask prossesor, 512 med minne kan dobles, er ganske tynn, har bra skjerm

- ikkje så mange, blir litt varm,tastene lyser ikke :roll: (hadde vert litt kjekkt)

Ja det var vel det. Har selj prøvd pcen og synest den er kjempe. ANBEFALER

 

 

litejk :yes:

Endret av Litejk
Lenke til kommentar
Ok, vel, som jeg har sagt tidligere, de leverer noen av de beste maskinene på markedet, men er du typen som ikke fikser å installere Windows sjæl, eller typen som ringer til support, da er det greit å gå et annet sted.

Les siste punktet i hans kravspec. Han er villig til å betale for service, og ikke kaste bort tiden på å tveake for å spare en 100 lapp eller 2. Noen bruker faktisk PC som ett arbeidsredskap...

Eh? Er nok av folk som bruker PC'n som arbeidsredskap som ikke ringer support støtt og stadig.

 

Og nå er det ikke sånn at alle som bestiller en Whitebox-maskin får dårlig service, eller må vente i flere uker før maskinen blir sendt, fakta er at det er fåtallet som må det, jeg har aldri opplevd noe annet enn god service fra dem, heller ikke de jeg kjenner som har kjøpt der etter min anbefaling.

Endret av odex
Lenke til kommentar

Hva med den maskinen jeg har i signaturen min med dvd brenner og hele pakk (1,7GHz, WLAN, 1024mb DDR RAM, 80GB Harddisk) for 15 000,- inkludert frakt og moms på it24.no ?

 

Har seff den selv og bruker den akkuratt til det du ønsker å bruke din til. Den klarer seg lett gjennom både adobe Premier og Photoshop.. også sammtidig med relativt store filer.

 

Anbefaler deg å ta en titt der. Ett annet pluss med G556E er at den har ett ytterlag av aluminium, altså: hele maskinens utside er av aluminium.

 

Viss du i tillegg til de kriteriene du nevner ønsker litt design er det muligens en ide å ta en titt på Apple's PowerBook.

 

edit:

Ekstern floppy går bra.. men hva skal du med floppy disk????? Kjøp heller en USB penn eller ettellerannet.. Det er like billig som en floppydisk.

 

Skal du ha en ekstremt god skjerm ville jeg tatt en kikk på Dell sine maskiner.. de har utrolige gode skjermer, de kan omtrent betraktes fra død vinkel, pluss at de er sylskarpe.. kanskje spesiellt ultrasharp maskinene deres :D

 

9100 skal visst være bra.. det eneste problemet er at det kun er 256mb ram, det skulle vært mer til en som skal brukes til videoredigering. Men det går ann å ringe å høre med Dell om det er mulig å slippe å få med OS i prisen og heller få det litt billigere..

 

Da jeg konfigurerte en kostet det til sammen ca 17 000.. da grunnet at DVD brenneren var på 8x(den som var på 4x kostet 2300 mindre), og at jeg oppgraderte harddisken fra å være 4200rpm (60gb) til 5400rpm(Greit å ha, kostet bare 124kr å oppgradere..).

 

Acer har også noen bra maskiner.. sjekk dem ut..

 

1557 er et bra valg, men er preget av mye plastikk.

 

Synd at det alltid fins noe negativt om de billige maskinene..

Endret av Tored
Lenke til kommentar

Takk for gode tilbakemeldinger...

 

Må fundere litt over forslagene her... men tror nok ikke at det blir en Mac.

 

Har litt småproblemer med It24.no sine sider.. de er ikke særlig intuitive? Stor reklame på førstesiden, men hvor finner man igjen det de reklamerer for? Fant ut at man måtte raske med seg alle delene i nettshoppen selv.. Håpløs side.. (men firmaet bak er kanskje solid/seriøst?)

 

- Wes

Lenke til kommentar

vel, firmaet er en enmannsbedrift, så det tar litt tid før han sender maskinen, men det er den billigste plassen. Kjøpte min derfra.

 

Multicom.no er litt dyrere, men er et sikrere firma å kjøpte fra. Forresten: Du går inn på "nettbutikk" --> "Notebook deler og tilbehør" --> og så velger du: 1stk prosessor, en stk harddisk, en stk barbone, 2 stk 512mb ram og seff trådløst nettverkskort?

 

:)

Lenke til kommentar

Vil gjerne takke for alle innlegg. Jeg har nå valgt PS data og deres Tundra 1557K. Har gode erfaringer med servicen derfra, og dette har nok hatt stor innvirkning på valget mitt. Maskinen har tydligvis også alt jeg har etterspurt.

 

Om jeg har gjort noe veldig dumt, må dere si ifra :) har fortsatt mulighet til å kanselere ordren.

 

- Wes

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...