Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trådløst nettverk


Anbefalte innlegg

Er det noen som har prøvd rekkevidden på trådløst nettverk ? Tenkte å kjøpe Basestasjonen til SMC og plassere den i vinduet på loftet. Hvor langt vil jeg da kunne gå med den bærbare PC-en ? Er trær og trehus hinder som hindrer signalene sterkt ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei Yoshy og Gaute!

 

Vel, rekkevidde på trådløst nettverk er faktisk veldig varierende. Ofte vanskelig å gi en mal på dette og definere hvor langt det vil fungere, men det grunnleggende er greit og når man snakker om SMC produktene så kan det sies slik:

 

Aksesspunktet, SMC2655W:

Denne enhetene leveres med 2 antenner, to bra antenner. To antenner forbedrer rekkevidden og mottaksmuligheter og denne enheten klarer å sende signaler opp til 200 meter under ideelle forhold (fri sikt). 100 til 150 meter er ikke noe problem med tre/skog i mellom, med trehus o.l. Betong blir straks vanskelig og vil redusere signalene.

 

PCMCIA kortet, SMC2632W:

Trådløst nettverkskort til bærbare PC-er er vel noe av det som er vanskeligst å måle. Her varierer ofte rekkevidden avhengig av hvor mye strøm det er på PC-en, om den går på batteridrift eller AC-strøm med mer. Kortet klarer nok reelt 50-60 meter greit og under ideelle forhold, med bra strøm på PC og gode tanker så kan dette kortet nå noen meter lengre.

 

PCI kortet, SMC2602W:

Er vel helt likt til PCMCIA kortet. Ulempen her er at man ofte gjemmer bort PC-en under skriverbordet, noe som allerede der reduserer signalene på nettverket ditt kraftig.

 

USB enheten, SMC2662W-AR:

Ett knallprodukt. Sådan helt likt det nye aksesspunktet men med USB tilkobling for bruk sammen med PC. To antenner øker rekkevidden her, drar tilstrekkelig med strøm fra USB porten både på stasjonær og bærbar og har en rekkevidde like aksesspunktet på toppen her. Ulempen er ved bruk av denne på bærbar da batteritiden på den bærbare blir noe redusert.

 

Vel, håper dette hjelper litt på vei og ønsker også dere en alle tiders 17. mai i år!

Lenke til kommentar

Nå har jeg endelig fått både trådløs base og pcmcia nettverkskort i hus og dette ser ut til å fungere MEGET bra... satte basen på loftet i et vindu og kan nå gå rundt med laptoppen i hele huset, samt ute i hagen og ned til naboen. I tillegg tok jeg med laptoppen over til en kompis som bor ca 300 meter unna. Han hadde tilfeldigvis fri sikt rett bort til vinduet basen min står i og dette fungerte også, til min store forundring, MEGET bra (dog på 1 mbit, men hva betyr det så lenge man har kontakt =)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...