Gå til innhold

helt unik katastrofe


murgh

Anbefalte innlegg

jeg har aldri opplevd lignende, men min romkammerats iMac (G4, OSX 3.5) sto plutselig en dag like naken og umodifisert som første gang den ble slått på.

 

:ohmy:

 

som om den kjørte en ny jomfruelig profil for første gang (men ikke tilfelle) eller at eieren skulle ha pælma all sin musikk, film og programvare i søvne (selvfølgelig ikke umulig, men han nekter)..

 

dette er første gang i løpet av mine 18 mac-år jeg har sett maken. den eneste cluen jeg har er at det tilgjengelige minnet ikke er endret (han har fortsatt bare 4GB til overs), selv om ingen av objenktene som fantes lar seg oppspores på søk.

 

noen råd til handling?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

takk for seriøse og vittige råd.

 

i mangel av en riktig mac-guru, tok jeg mot til meg og gikk inn som root, og har nå dannet meg en teori om hendelsen.

 

filer som ikke hadde vært søkbare tidligere, dukket opp, og det sto klart at ingen av filene hadde gått tapt. feilen er et eller annet med dette:

 

denne iMacen er kjøpt i norge, og fra office line installert med norsk språk i jaguar-tiden. jeg har senere installert engelsk panther på den, og gjort et halvhjertet forsøk på å få den til å snakke engelsk, men gitt opp.

 

mac våknet en dag, og ville være helnorsk, glemte "users", "movies" og "music" og la inn tomme mapper med "brukere", "filmer" og "musikk". disse er nå der de hører hjemme, men det er et rot der inne som plager meg. kanskje bare en hjernevask kan hjelpe..

 

eieren (ikke-teknisk) klager ikke i alle fall, og jeg (semi-teknisk) er usikker på om jeg skal bare la det være slik eller gidde gjøre en ordentlig jobb med å få alt i topp stand..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...