Gå til innhold

Lydkort for musikk recording!


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg trenger meg et nytt lydkort som primert skal brukes til å ta opp musikk. Det skal bare brukes til å ta opp et og et spor, kanskje to samtidig. Skal brukes til gitar og vokal.

 

jeg har ikke tenkt å legge veldig mye penger i det, men det lydkortet jeg har nå er fra soundblaster, og jeg har hatt veldige problemer med det tidligere for å ta opp lyd.

 

jeg har sett på et par kort, blant annet et fra komplett.no:

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=122878&cks=PRL

 

kan dette være et kort som jeg kan like?

Finnes det noen andre kort som er bedre i samme eller en prisklasse under eller over??

 

Takk

 

Tarjei

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du får ikke noe særlig lydkort til studiobruk til den prisen. I tillegg trenger du kanskje en liten mikser med phantom power(+48 v)? Driver du med musikk, så invester i et bra lydkort. Lydkortet har du i mange år, men resten av pcen bytter du ut. Det billigste blir å bruke det lydkortet du allerede har, men lyden blir deretter. Som sagt, en liten mikser er å anbefale. Du kommer helt sikkert etterhvert å trenge mer utstyr når du ser hvor gøy det er å spille inn musikk med god lyd.

 

Delta er bra.

Lenke til kommentar

Jeg har allerede en liten mikser, en yamaha mikser som ble sagt skulle være veldig bra...

 

Trenger bare et lydkort. kanskje jeg skulle investert i et kort rundt en 1500 kroner. Hvilket kort er da best. Jeg får mange forslag ser jeg, men hvordan vet jeg hva jeg skal velge? Hvor mye koster f.eksempel det tilsammen etter toll og frakt hvis du kjøper et lydkort til 200 dollar på music123. eller liknende fra utlandet....??

 

mange ubesvarte spørsmål...

 

tarjei

Lenke til kommentar
Hva med dette lydkortet??

 

er det bra til å spille inn musikk med, god pris fra procom i alle fall....

 

http://www.procom.no/cgi-bin/frames.cgi?ht...details%3D22859

 

tarjei

Tror det der er høyst kurant ja. M-audio skal være gode gutter. Jeg har i alle fall ikke hatt større problemer med mitt m-audio delta 66. Nå skal det sies at et par av innstillingene kunne vært enklere å herje med, men tror du vil gjøre bra ting med det kortet der...

Lenke til kommentar

Fint at du har mikser.

 

Sjekk gjerne om kortert kan brukes støtter nye spill. Mitt RME kort støtter ikke Direct X noe som er litt surt da lydkortet er meget bra. Jeg må derfor kjøre spill på et annet lydkort. Dersom jeg hadde kjøpt noe nytt i dag så hadde det kanskje blitt M-Audio Delta, et kort som kompisen i bandet har og som han er meget fornøyd med. Han kjøpte det i Tyskland til halv pris.

 

Litt lesestoff:

 

 

http://www.tweakheadz.com/soundcards_for_the_home_studio.htm

 

http://homerecording.about.com/library/weekly/aa010900a.htm

 

 

Det er ganske mange forskjellige merker der ute i tillegg til de ovenfor. Jeg anbefaler at du drar til en god musikkforretning og spør gutta der hva du vil ha. Deretter sjekker du hjemmesidene til lydkortet og ser hvordan driveroppdateringene er. Det jeg gjorde var å kontakte www.prolyd.no og forhørte meg der samt andre butikker. Det endte med at jeg kjøpte et RME kort som jeg fornøyd med. Det har ennå ikke sviktet meg etter at jeg begynte å bruke Intel Pentium. Jeg hadde nemlig problemer med AMD. Det samme hadde venner av meg. Jeg har iallfall hørt mye bra om om M-audio deltaserien og RME hammerfallserien.

 

Sjekk om kortet er kompatibelt med pcen din og hør på nettet om noen har hatt kompbilitetsproblemer. Kjøpe et bra et. Det er surt å tenke tilbake på at kanskje en skulle ha kjøpt det andre og litt dyrere i stedet.

Endret av Koma
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...