Gå til innhold

Hvem gunstig på pris/kvalitet på miniDV kasetter?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har også hørt at TDK taper kan ha problemer med drop-outs. Mener også å ha hørt at JVC taper kan ha samme problemet. Jeg anbefaler Sony og Panasonic, men bruk samme merke som du alltid har brukt, så du ikke risikerer forskjellige typer smøremiddel (som ligger på tapen), da forskjellige smøremidler kan få diverse uheldige "limlignende" egenskaper. Har imidlertid ikke merket det på mitt kamera, og har brukt både Sony og Panasonic, samt ett merke som en kamerat hadde med seg en gang... husker ikke hvilket merke det var).

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Også jeg bruker kun TDK nå. Kan dere dokumentere det dere sier angående TDK eller er det bare tatt fra løse luften? Vil jo nødigst ødelegge det flott kamera mitt.

 

Sakset fra Det Digitale Mørkerom - ddmr.no:

 

"TDK Mini DV DVM-60 10pk

10pk Mini dv kassetter

TDK mini DV tape er holdt for å være en av de beste på markedet idag"

 

Bare bløff?

Endret av and_mit
Lenke til kommentar
Også jeg bruker kun TDK nå. Kan dere dokumentere det dere sier angående TDK eller er det bare tatt fra løse luften? Vil jo nødigst ødelegge det flott kamera mitt.

 

Sakset fra Det Digitale Mørkerom - ddmr.no:

 

"TDK Mini DV DVM-60 10pk

10pk Mini dv kassetter

TDK mini DV tape er holdt for å være en av de beste på markedet idag"

 

Bare bløff?

De vil vel selge da? Og det ER faktisk slik at man får det man betaler for når det gjelder minne og videotaper av ymse slag. Hvorfor er TDK så mye billigere? Hmm..

 

Men de ødelegger nok ikke videokameraet ditt. Det er bare å passe på å kjøre en rensetape i blant, men det må man jo gjøre uansett hvilket merke man bruker.

Lenke til kommentar

Det kan være mange ulike årsaker til at TDK er billigere. De kan f.eks lage større kvantum enn de andre gjør, og dermed selge til en billigere penge. Men støtter forsåvidt at en får hva en betaler for... Dette er uansett ikke godt nok argument for å si at TDK taper ikke er like bra som de andre. Bør vel kunne dokumenteres på et litt annet vis. Nei, holder meg til TDK jeg ja.

Lenke til kommentar

Kan ikke huske jeg har sagt det. Hvor har du det fra? Det ville jeg selv føltes var veldig urimelig. Hva med oss som har Canon kamera? Har aldri sett canon DV-tape.

 

Men det jeg HAR sagt, er at det kan lønne seg å holde seg til ett dv-tapemerke hele tiden, uavhengig av hvilket kamera man har. Det er fordi kassetter fra forskjellige produsenter kan ha forskjellige typer smøremidler. Disse forskjellige smøremidlene kan i uheldige kombinasjoner skape ett noe seigt stoff som kan utvikle seg til ett limlignende stoff over tid.

 

Bruker man rensetape hyppig, kan det jo være man unngår dette problemet. Men nå skal man ikke bruke rensetape for ofte heller da, på grunn av at det kan skape slitasje på videohodene.

Lenke til kommentar

Jeg bør neppe si for mye om kvaliteten på der forskjellig fabrikatene av Dv tape, siden jeg pusher tape selv, men at man ofte er tjent på å være trofast mot et merke stemmer.

Hadde akkurat en case hvor en kunde gikk over fra en type tape til en annen og fikk problemer med dropouts på opptakene sine.

Begge de aktuelle tapetypene er annerkjente merker, og kjent for god kvalitet.

 

Problemet viste seg å komme av tapene forskjellige egenskaper.

Tapen som kunden brukte før var en nokså bløt tape, som gir en del avleiringer på videohodene, men som samtidig er bløt nok til å få god nok kontakt med hodene til tross for disse avleiringene. Ved overgang til en annen type tape som er hardere, ble det relativt store problemer med dropouts. Dette skyldes at den nye harde tapen ikke kommer bra nok i kontakt med videohodene når det er avleiringer på trommelen.

 

En grundig rens av kameraene løste problemene.

 

 

Arne

Lenke til kommentar

Tror nok det er noe mer enn to produsenter av DV tape.

Tar jeg ikke feil produserer både Maxell (Hitatchi) og fuji sine egene taper.

 

Om TDK produserer selv vet jeg ikke, men jeg vet at de er billige, og ikke helt på høyden med Sony, Maxell og Fuji når det kommer til kvalitet.

 

Arne

Lenke til kommentar

Unnskyld meg for at jeg stiller kanskje ett dumt spørsmål... :dontgetit:

Jeg har nå lest igjennom dette som dere skriver men kan egnetlig ikke skjønne hva forskjellen egentlig er mellom en bra og dårlig DV-tape. DV står jo for Digital Video, dvs de er jo bare snakk om 1 og 0 satt i system. Jeg har lest av og til at feks Sony tape gir bedre bilder enn TDK osv, men når man snakker om digital format (les digital lagring) så burde det jo være kamera som bestemte kvaliteten på opptaket. Er ikke denne oppfatningen egentlig noe etterslep i fra den analoge tiden hvor tapen betydde mer :hmm:

Det med ulike smøremidler er i for seg greit nok - det vil som dere sier at man bør holde seg til ett merke for ikke å lage "kliss" :thumbup:

Lenke til kommentar

Jeg tippper at kassetter med litt lav kvalitet på selve båndet, kan føre til signaltap som igjen vil føre til at det verken leses 0 eller 1 (eller at det leses feil) og det kan føre til drop-out for eksempel (svart frame, frame med digital støy eller lignende).

 

Man kan merke på kassetter som er brukt om og om igjen, at faren for digital støy øker. Dette vil bli ett problem raskere på bånd med lav kvalitet, men også på de dyreste båndene da disse er ment å brukes som master tape, og ikke ment å overskrives om og om igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...