Jump to content
Sign in to follow this  
Puno

Radiator montert i vegg-ventil

Recommended Posts

Så skulle jeg også anskaffe meg vannkjøling!

 

Kommer til å overklokke og trenger derfor god kjøling. Hadde planer om å skaffe meg dette settet fra microplex. Siden jeg sitter med vinduet og det er en ventil i veggen 2meter over meg tenkte jeg å kjøpe en radiator og en 120mm papst vifte i tillegg samt litt ekstra slanger for så å montere dette oppe i ventilen. (Dette burde jo gi god kjøling i høst og vinter tenker jeg)

 

Mine spørsmål er da som følger: Vil det bli problemer med kondens? Er pumpen i dette settet kraftig nok til å pushe vannet gjennom? Har noen forslag til radiator evt alternative løsninger blir det mottatt med takknemlighet. Kult om noen postet bilder av lignende fixe løsninger :thumbup:

Share this post


Link to post

Den pumpa ville jeg ikke valgt om du skal sette en radiator 2 meter høyere enn pumpa. Jeg tror den pumpa kan få problemer med en løftehøyde på over 2 meter.

Ellers kan det oppstå kondensproblemer om vinteren.

 

 

XenZor

Share this post


Link to post

Viktig å vite er at i et lukket vankjølingssystem vil det bli en statisk likevekt. Pumpens løftehøyde er temmelig uintresant. Selvfølgelig må pumpen hjelpes når systemet fylles, men når systemet er fult skulle problemet være mindre. Ville valgt en kraftigere pumpe uansett.

 

Radiatoren burde være litt større en ventilen.

 

Du kan få kondens! Dette bestemes av bla. vanntemp romtemt og luftfuktighet.

Edited by LOZER

Share this post


Link to post

Høyden vil ikke bli ett problem med den pumpen. Høyden har lite eller ingenting å si i ett lukket system (antallet meter med slange derimot har noe å si, da friksjonen mot veggene hindrer flow).

 

Ang kondens så ja; skaff deg neoprene og pakk inn blokkene som om det hadde vært peltiersystem. Netconnection har endel neoprene (ligger under vannkjøling - peltier).

 

Du må nok ha mye frostveske i vannet for å hindre at det fryser (noe pumpen vil like svært dårlig og radiatoren vil trolig bli ødelagt dersom det skjer).

Share this post


Link to post

Kan ha ett Y ledd med "kork" som en fyller i øverst ved radiatoren i ventilen (letteste blir om en har to Y ledd, ett på inngangen av radiator og ett på utgangen, slik at luften slipper ut gjennom ett annet hull enn der en fyller).

Share this post


Link to post

Tror dere har rett der. Fill n' Bleed sett på toppen eller bare en T. Tenkte ikke så langt. Man kan jo ha ...

- tank - pumpe - radiator - blokk(er) - Og her sutter man vannet gjennom systemet. Tror det smaker litt dritt og blir søl hvis man er treig med å koble slangen på tanken igjen. T-LED er nok en god løsning!

 

Ikke å anbefalle hvis datamaskinen reiser mye - på eks LAN

Share this post


Link to post

Jeg har radiatoren min på under taketutstikket på utsiden av ventilen. For å unngå flow problemer har jeg festet vanntanken min på veggen vedsiden av ventilen. Dermed vil vannstanden i tanken alltid være høyeste punkt.

 

Om vinteren blir jeg nødt til å slå av viften på radiatoren da vannslangene og kjøleblokkene ellers blir for kalde. Det samler seg så mye kondens på slangene at det rett og slett regner.... går bra så lenge det ikke kommer vann ned i AGP-porten, da blir maskina lite happy og henger seg. Ett minutt med hårføneren løser også det problemet....

 

Nå var det ikke spesielt kaldt her i Trøndelag sist vinter (-20), så det kan hende at kondens til og med vil være et problem, selv uten vifte, når det blir skikkelig kaldt.

 

P.S. Husk frostvæske!!!!! :thumbup:

Share this post


Link to post

Om du plasserer en Radiator i kabinettet også kan det godt hende du kan senke temp i kabinettet nok til at du kan eliminere kondensproblemene. Og med ett par hurtigkoblinger fra MP kan det la seg gjøre å ha en liten snutt på baksiden av kabinettet som da vil gjøre at du kan ta med deg maskinen på LAN (uten radiatorløsningen som sitter i ventilen) og da dra nytte av radiatoren som sitter ett annet sted i kabinettet til å kjøle maskinen.

 

Når du da kommer hjem, kobler du til radiatoren i ventilen og lukker tilførselen av luft foran radiator slik at den drar luften rundt i kabinettet over radiator i front som da også er kjølt ned av den utvendige kjøleløsningen.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...