Jump to content
Sign in to follow this  
kristbo

Koble sammen wlan og Ethernet

Recommended Posts

Hei !

 

Har idag et nettverk med en Dlink 614+ ruter som 2 pcer og 1 pda kobler seg på.

 

Har tenkt på å utvide dette med noe ekstra utstyr (dersom min bedre halvdel vil ofre et rom til serverrom) feks en USB filserver av typen http://www.mpx.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=38831, 1 stk 24/7 pc og printserver.

 

Dette nye utstyret blir ikke stående i nærheten av ruteren og skal derfor ikke kobles direkte til ruteren. Derimot er de tenkt koblet sammen i en vanlig ethernetswitch på "serverrommet". For at denne hw skal kunne brukes av eksisterende maskiner må jeg koble sammen Dlinkruteren og Ethernetswitchen med trådløs tilknytning.

 

Hva må jeg koble på ethernetswitchen for at dette skal fungere på lik linje som det skulle vært koblet rett på ethernetporten på ruteren (som er satt opp som DHCP) ?

 

Kan jeg bruke denne http://www.mpx.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=11766 ? Eller Linksys wet11 ? Må jeg bruke en bridge eller kan jeg bruke en annen wlanruter eller et aksesspunkt?

 

Hilsen Kristian :roll:

Share this post


Link to post

Det ser ut som du kan bruke den D-Link Ethernet til trådløs adapter-saken du linker til. Jeg ville holdt meg til D-Link, hvis du ønsker å beholde 22 Mbps, som er en proprietær D-Link-sak. Ellers vil du måtte nøye deg med halvparten av hastigheten. Men er litt skeptisk til ytelsen på nettverket ditt, siden du skal kjøre filserver m.m. 22 Mbps vil effektivt si maks. rundt 10-11 Mbps med gode signalforhold. Husk att alle enhetene deler båndbredden på routeren din.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...