Jump to content
Sign in to follow this  
habentsen

Vannkjøling, driftssikkerhet og ytelse.

Recommended Posts

Har flere ting jeg lurer på her så fint om jeg kan få innspill.

 

Driver med litt pcsupport for et musikkstudio der de klager over mye støy fra pc'en. Vi har satt opp maskina med luftkjøling pga. det er det mest driftsikre, men har diskutert alternative løsninger, deriblant vannkjøling.

 

Har litt erfaring fra egne prosjekter, men har aldri kjørt vannkjøling over lengre perioder enn ett par måneder, det har gått fint, men her er kravet at maskina må fungere hver dag, man har ikke råd til service når kunden venter. I tillegg inneholder den hardware for store beløp(prosessorkort o.l.) samt at informasjonen på diskene ikke kan gå tapt. Lurer derfor på om man kan man stole på at vannkjøling er stabilt og driftssikkert over lengre tid?

 

Systemet vi tenkte å sette opp må kunne kjøle prosessor(P4-2.8GHz), chipset og helst tre harddisker i tillegg. Vurderer å ta utgangspunkt i Thermaltake Aquarius III og bygge den ut med chipset+ 3 hddkjølere. Vil Aquarius III-enheten klare jobben eller bør jeg bygge opp et system fra grunnen av?

Ekstrem ytelse er ikke målet, heller et lavt støynivå, høy driftsikkerhet og brukervennlighet.

Share this post


Link to post

Vannkjøling skal være sikkert ved korrekt montering. Hvis du ser i denne tråden, ser du at de fleste lekkasjer er relatert til hjemmelagde komponenter og/eller brukerfeil. Når det gjelder hva slags komponenter man bør velge til et system der støynivå og ikke overklokking er prioritert, er radiatoren det viktigste. Vannblokker og pumpe har ikke like stor betydning. Du bør ha en god/stor radiator som kan kjøres med stillegående vifter. Luftkjøling er selvsagt sikrere enn vannkjøling, ettersom dette er temmelig idiotsikkert. Og det er også fullt mulig å få et meget stillegående luftkjølt system, men hvis man har harddisker som støyer blir det litt verre. Med vannkjøling kan man pakke inn diskene i støydempende materiale, men med luft går ikke dette pga temperaturproblemer.

Edited by Rikky

Share this post


Link to post

Som forrige sier, dersom det er montert riktig (og det er ikke vanskelig), er vannkjøling svært driftsikkert.

 

Du vil bli kvitt problemene med støv. Dersom du har én lydløs vifte som blåser inn på radiator, og denne er dekket av støvfilter, slipper du så og si alt som heter støv.

 

Jeg husker min gamle P100 døde på grunn av at støv stoppet vifta.

 

 

Jeg kan forøvrig anbefale AquaComputer. Dersom pris ikke er en faktor, vil jeg også anbefale AC's aquastreampumpe som har et kontrollpanel som forteller statusen til pumpa.

Edited by Vaffelkake

Share this post


Link to post

Har hatt en lekkasje selv som skyldes at plexilokket på vannblokka sprakk etter ett par måneders bruk. Vet ikke hvor vanlig slike feil er, men det er det jeg er litt redd for. Lekkasjer ved montering siler man jo ut under testkjøring.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...