Jump to content
Sign in to follow this  
frenzy81

Oslo: Hvilke bedrifter har samlebåndsproduksjon?

Recommended Posts

Jeg skal på den tekniske messen på Lillestrøm neste uke og tenkte i den forbindelse av vi som reiser skulle fått til noen bedriftsbesøk i Oslo-området.

 

Jeg er dessverre ikke kjent i Oslo, så jeg får spør her:

 

Jeg jobber i automasjonsindustrien, og vil gjerne besøke produksjonsbedrifter som [a] har automatisert produksjon, har delvis automatisert produksjon eller [c] IKKE har automatisert produksjonsprosessen.

 

 

Er det noen som vet om noen bedrifter som kan være av interesse for meg?

Share this post


Link to post

Tja, papirfabrikker har i alle fall veldig avansert automatisering/regulering... om det er noen papirfabrikker i Osloområdet er jeg derimot litt usikker på

Share this post


Link to post

du kan jo benytte deg av litt oppslagsverktøy da:

 

www.kompass.no

 

www.gulesider.no

 

er jo steder å starte. Så ringer man og er hyggelig og kanskje får lov å komme på besøk ;)

Share this post


Link to post

Nycomed Pharma i Asker (20 min. utfor oslo med bil eller tog) er en topp moderne, delvis automatisert fabrikk i verdensklasse (vi lager kalktabletter til hele verdensmarkedet). Masse flotte og dyre maskiner å passe på.

 

Det er titt og ofte besøk fra diverse bedrifter som får full guidet omvisning i fabrikken, er sikkert bare å ringe og avtale en tid, de har en egen avdeling som tar seg av sånt med godt trente folk.

 

Det er en fabrikk i mange trinn, en del er et helautomatisert høylager (30-40 meter oppover) der varer (råmateriale) plukkes av datastyrt truck fra paller.

Varer bestiller vi også via databasesystemet SAP, som sender info til høylageret og truckene der nede om hva som skal plukkes og kjøres ut i fabrikken på robottrucker.

 

Vi får det så inn til vår avdeling, som tilsetter Sorbitol og diverse vitaminer og smakstilsetninger, presser det sammen til tabletter (maskiner som kan lage 6500 tabl./minuttet) og tappes på bokser, også helautomatisk, maskin som putter riktig antall tabl i boksene, egen etikettmaskin og egen plastpakkemaskin (dette er virkelig samlebåndproduksjon). Så du kan nok lære MYE ved å ta et offisiellt besøk. Det kjøres ut 60-80 tonn tabletter i uka.

 

Du kan jo ta kontakt med kundeservice på gratis nummer http://www.nycomed.no/Kontakt/KontaktOs.htm

Edited by Bitex

Share this post


Link to post

Så vidt jeg veit så har jo arcus en av verdens mest avanserte automasjons prosseser med tanke på hvordan lagringa av de forskjellige sprit/vin/øl typene blir gjort , er jo robboter som ser ut som gaffel trucker som kjører rundt der da.

Jeg var der selv i fjor med klassen fra sofienberg tekniske fagskole og de sa ivherfall til oss at de fikk ofte besøk av folk fra feks toyota , ford , osv for å

De holder til på økern

Edited by redflame

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...