Jump to content
Sign in to follow this  
Lazyboi

trenger gode kjølekomponenter

Recommended Posts

Som sagt skal jeg ha meg ny data, og jeg lurte på hva som kunne hjelpe til med å kjøle den som mye som mulig.

 

Skal kjøre et HIS x800xt Ice-Q kort, og lurer på om man trenger mer på det? Ellers skulle jeg gjerne hatt en god vifte til CPU-kjøleren min (Thermalright XP-120 CPU-Kjøler). CPU'en er en AMD Athlon 64 3500+ socket 939. Er Goop eller Pasta for den saks skyld noen vits?? Kjøling er jeg veldig, veldig elendig på, og trenger virkelig hjelp på dette området!

 

Tror jeg kjører et Midi-Tower kabinnet av typen Cooler Master Wave Master, og lurer på om det er noen he rmed erfaringer rundt dette kabinettet? Er det god luft, kjøling, osv. Skal kjøre et ganske kraftig system, så trenger god kjøling inni kabinettet også...

 

Er det ellers noen andre steder man trenger god kjøling?? Noen tips?

Edited by Lazyboi

Share this post


Link to post

Ang goop så ja, det er nødvendig. Får mye bedre varmeoverføring med det og har lest/hørt at 3500+ blir ganske varm så er nok en god idè å kjøpe. Kan anbefale Artic Silver 5, fåes kjøpt på bla Microplex.no

Share this post


Link to post

4 disker utvikler en del varme. Om du har god luftgjennomstrømming i kabinettet, dvs flere vifter både inn og ut, så skal du nok klare deg. Men uansett vil det gjerne øke levetiden på komponenter med litt ekstra kjøling.

Share this post


Link to post

De diskene trenger kjøling ja, men ikke mer enn en 80mm eller 92mm foran (Raptoren blir varm som f!"# om den ikke har litt luft rundt seg (over og under)).

 

`cuda-ene blir også ganske varm. Så en 80/92mm vifte foran vil nok være nødvendig (en 92mm dekker alle 4 diskene, en 80mm dekker ikke bunn, topp og sidene av alle 4 diskene). Kabinettet`s aluminium vil hjelpe på, men slik det ser ut bør du ha WD disken på den øverste plassen som har vifte foran seg og de andre fordelt over og under den. Det burde holde, men hold øye med SMART verdiene (temp). Overskrider de 40c bør du vurdere en annen løsning.

Share this post


Link to post

Har hørt at minnebrikkene står tett i Gigabytes socket 939 hovedkort, og kan bli meget varme. Bør man evt sette på chipset kjøling?

 

Kjører forresten 2*1024 OCZ brikker

 

Ang. disk-kjøling: http://produkt.hardware.no/vis_produkt.php..._review_id=8779 er dette noe man bør ha f.eks, blir litt mye med 4 sånne da...

 

Er dette en OK kjølepasta?? http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=2670

Edited by Lazyboi

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...