Jump to content
Sign in to follow this  
ebzter

Windows starter ikke. Komponent som er gått?

Recommended Posts

Heisann!

 

Jeg har fått et problem med pcen. Etter at jeg kom hjem fra fotball-kamp her om dagen var skjermen svart. Jeg prøvde en restart. Da så jeg et glimt av den oppstartskjermen hvor den viser harddisk, minne og cd-rom++. Deretter jobba den littegrann før den stoppet og jobbe. Etter dette var skjermen fremdeles svart og windows startet ikke. Viftene går og det er ingen ulyd i pcen. Jeg har sjekket kabler og de står i som de skal. Noen tips? Jeg kommer forresten inn i bios-setup eller hva det nå heter.

 

Jeg er ikke redd for å åpne kabinettet (noe jeg har gjort opptil flere ganger, men er ikke helt pro innen sånt. Regner med at jeg fikser det meste uansett.)

 

Takker for svar!!

 

-ebzter

Edited by ebzter

Share this post


Link to post

Nå kommer meldingen "NTDLR is missing" der hvor Windows skulle ha startet å loade. Noen som ble noe klokere? Kan harddisken ha blitt ødelagt? Kommer riktignok ikke noen spesiell lyd fra den..

Share this post


Link to post

Hei.

 

Det ser ut til at du har en feil i boot sektoren din. Du kan prøve å kjøre Windows Repair (starte via windows cd'en og velge repair) du vil da komme til en kommandolinje, kommadoen FIXMBR eller FIXBOOT vil mest sannsynlig fikse problemet ditt (det gjorde ihvertfall det da jeg hadde et slikt problem).

 

Om du lurer på mer så se denne linken:

How to Repair the Boot Sector (se under "how to repair boot sector" kategorien)

 

- DaHawk

Edited by DaHawk

Share this post


Link to post

Har¨fått samme feilmelding før "NTLDR is missing". Søkte overalt på nettet men fikk ikke til å mekke det. Fant en løsning etterhvert, det funker greit, så jeg har ikke giddet å prøve a fikse det etter det.

Hvis du lar Win XP cden (de som eier en sånn... :p) stå i under oppstart så går den rett inn i windows uten problemer...

Share this post


Link to post

At Windows ikke starter skal postes under "Windows". NTLDR is missing er windowsproblem, ikke hardware. Dette står det om i flere poster under "Programvare" --> "Windows".

Flyttes da dette kunne ha vært et hardwareproblem.

Share this post


Link to post

Skjønte ikke helt hva du mente der moderator. Grunnen til at jeg la det her var at jeg hadde hørt fra flere at det kunne vært en komponent som var gått og ikke windows. Takker for svar, da får jeg prøve det i morra! Tusen takk.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...