Jump to content
Sign in to follow this  
Azton

PC Starter ikke opp. Ødelagt CPU? (Løst)

Recommended Posts

Hei!

 

Skulle sette sammen en pc i går, av litt eldre deler som skal brukes til server. Jeg satte den sammen, alt gikk helt greit, hvertfall til jeg skulle skru den på. Da var skjermen helt mørk.

 

 

- Jeg vet skjermen funker, fordi jeg har testet den på en annen PC.

- Jeg har prøvd 2 forskjellige skjermkort.

- Jeg har resatt CMOS.

- Jeg har dradd ut deler som alle IDE enheter, og minne. Ingenting gir utslag.

 

Det jeg tror eg galt er CPU ettersom når jeg tok av viften og studerte den så ser jeg at litt av kjernen er knust. Er dette sansynligvis problemet?

 

Enda en ting:

 

Når jeg skulle skru den på i dagmorges så ville den ikke på i det hele tatt. Da jeg så inni den så ser jeg at kjøleren på chipsettet har ramlet av (en zalman ting jeg festa med termisk lim for et par år siden). Jeg har nå festet på orginalkjøleren igjen. Kan hele hovedkortet ha tatt kvelden?

 

Specs er som følger:

 

CPU: Duron 1,3GHz

Minne: Apacer 512 PC2700

Hovedkort: MSI KT3 Ultra 333

 

Update:

Fant ut at PSU hadde tatt kvelden på en eller annen måte. Satte i en ny, og da startet den opp. Den starter opp i rundt 5 sek, så dør den igjen.

 

Takk på forhånd

- Azton

Edited by Azton

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...