Jump to content
Sign in to follow this  
dreden

Forskjell på 1x120mm og 2x120mm radiator

Recommended Posts

Hvor stor er temperatur forskjellen? Har et Lian Li PC 6277A Kabinett med plass for 1x120mm radiator i toppen. Har ikke mye lyst til å sage større hull! :no:

Share this post


Link to post

Det er vanskelig å si noe om hva temperaturforskjellen kommer til å bli. Med stor nok luftstrøm gjennom radiatoren vil temperaturene bli de samme. Det ekstra arealet til en større radiator gjør bare at den raskere klarer å utligne temperaturforskjellen på vannet inni den og lufta utenfor.

Jeg vil tippe at en 1x120mm-radiator holder i de fleste tilfeller. Det er få luftkjølere som kan matche kjøleflaten til en radiator, selv en som 'bare' har plass til én 120mm-vifte.

 

Du kan jo se om du finner noen tester av store radiatorer vs. små. Google hjelper deg gladelig.

 

Edit: Kom nettopp over denne tråden, hvor du sier at du skal kjøle både CPU, NB og skjermkort. Da er saken en annen. Da ville jeg absolutt gått for en 2x120mm-radiator.

Edited by atrax

Share this post


Link to post

Kabinettet ditt sitt vifte-"lokk" vil dekke over hullet som kreves for en 2x120mm radiator (f.eks. Airplex EVO 240). Det vil i praksis si at du ikke vil kunne se hvor du har kuttet, ved mindre du åpner "topplokket".

 

Med andre ord, det er ikke mye problem å gå for 2x120. Forskjellen i pris mellom 120 og 240 er også minimal, så dette er også et godt argument.

 

Det skal dog sies at forskkjellen på 120 og 240 er liten. laaaaangtifra dobbel i forhold til temperaturforskjeller. men du kan uten tvil komme unna med å sette på 2 stk. mye mer støysvake vifter, og få samme temperatur, enn om du hadde en rimelig bråkete enkelt vifte på "single"-radiatoren.

 

Mitt råd er derfor å bruke dobbel raddis. Spesielt om du er ute etter max stillhet, eller om du har mye varme som skal vekk. Dvs. enten mange vannkjølte deler i systemet, eller bruker peltier osv. Ufordelen er hovedsakelig bare at du må betale littegrann mer.

 

-Stigma

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...