Gå til innhold

manglende tilbakemeldinger Panasonic NV-GS400


Anbefalte innlegg

Forleden ankom omsider dette sagnomsuste Panasonic NV-GS400. Som har fått toppscore over alt.

 

Velvel. Man lar seg lure. Igjen!

 

For dette var en nedtur av de helt sjeldne, jeg ble så skuffet etter som utprøvingen skred fram, at jeg kunne grine!

Opptak av identisk motiv, den samme tapen vekselvis i Sony PC-105 og i Panasonic NV-GS400, med begge kamera på stativ og med samme mikrofonutstyr: - viser at Sony'en presterer omtrent vel så bra! Bedre fokus, bedre farge og bedre kontrast, bedre optisk prestasjon, bedre, men mindre skjerm osv! Det var direkte oppsiktsvekkende.

 

Søkerforholden og LCD-skjerm på Panasonicen er svært nedslående, og nesten ikke synbar ute i vanlig overskyet vær. Skjermen er veldig vinkelavhengig, en liten dreining og bildet blir nesten ikke synbart, jfr. betraktningsvinkel på enkelte LCD-skjermer til PC. Dette umuliggjør manuelt fokus betraktelig. I tillegg finnes kromatisk aberasjon av en grad jeg ikke hadde forventet, OG veldig dårlig kantskarphet i vidvinkelposisjon. Bare grøt i hjørnene!

 

Kameraet har ellers en ekkel blank, plastikkaktig shine. Virker løst i sammenføyningene, og lå på ingen måte noe godt i hånden. Zoommotoren avgir støy som oppfanges av mikrofon. Lydmessig - heller trist!

 

Posten har fått i oppdrag å bringe greiene tilbake til leverandør!

 

Noen som vet om en ledig Sony 950, kanskje................................................

 

degas

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter å ha lest din totale slakt av Panasonic NV-GS400, må jeg nok heller si jeg kjenner meg bedre igjen i all rosen som kameraet har fått i reviews og på forumene på camcorderinfo, dvspot, og dvinfo. Nå skal ikke jeg påstå at det du sier ikke er sant, men at Sony PC-105 skal være bedre på samtlige områder innen fokus, farge, kontrast og optisk prestasjon, har jeg litt vanskelig for å tro. Fint om du kunne gitt oss mer info om testmotiver, lysforhold o.l, eller evt. legge ut noen klipp slik at vi kan utelukke at det ikke har vært feil på kameraet du har mottatt.

 

Selv har jeg eid kameraet i litt over en måned og kan bare si at mine erfaringer er totalt forskjellige fra dine. Jeg har ikke hatt problemer med LCD-skjermen, verken med innsynsvinkel, solarisering eller synbarhet utendørs. At LCD-skjermen er bedre på Sonyen, har jeg derimot ingen problemer med å godta, da kvaliteten på disse har vært en av Sonys store styrker i forhold til konkurrentene.

 

Når det gjelder optiske egenskaper er skarpheten i kantene på nivå med resten av bildet og kromatisk aberasjon har ikke vært øyenfallende. Din beskrivelse av byggekvaliteten får meg til å lure på om du har mottatt et billig kinesisk plagiat i steden for en ekte GS400. Mitt kamera virker i hvertfall bunnsolid og godt skrudd sammen, med linse og fokusring av metall, behagelig grep i sort gummi og plast, med god finish ellers.

 

Zoommotoren på kameraet mitt avgir ingen støy og kameraet plukker heller ikke opp annen motorstøy. For å sitere Jeff Keller på DVSpot:

 

Two words to describe the test results: dead silence

Lenke til kommentar

Bra at dette kom nå, må få noen seriøse meninger om disse to kameraene da lønning kommer til fredag og bestilling er nært forestående. Alltid kjipt at et kamera man har sett fram til blir slaktet an noen, mens andre synes det er supert. Skaper lissom veldig tvil for oss som sitter med 15k løst i lomma.

 

Må si at HCR1000 begynner å friste, siden den ikke ble totalt slaktet på videodelen hos Camcorderinfo. Selve handlingen av kameraet er jo vedlig subjektiv, smaken vil alltid være som baken - delt.

 

Foreløpig setter jeg mine penger på PC350, men som Elling sier, mangel på tilbakemelding er stor. Bra noen har orket å gi oss tilbakemelding. Ingen plikt å gi tilbakemelding selvfølgelig, men det skader ikke å hjelpe andre i unngå tabbekjøp.

 

Telcontar

Lenke til kommentar
Nesten bra at Panasonicen ikke var så bra som forventet for jeg venter nemlig på en PC350 :whistle:

Hold oss gjerne oppdatert på dine erfaringer med den. Jeg vurderer også dette...

Skal prøve etter beste evne men jeg er en novise når det gjelder videokamera. Dette blir mitt første helt egne kamera :w00t:

 

Kommer hjem fra jobb på mandag så da får vi se :fun:

Lenke til kommentar

Jeg hadde PC330 for et par måneder siden, men en feil på firewire-porten (som ingen klarte å reparere) gjorde at jeg fikk hevet kjøpet. Jeg var ellers veldig fornøyd med kameraet, og ikke minst størrelsen.

 

Reiser til USA et halvår nå, og tenkte å kjøpe et kamera så tidlig som mulig der borte. Størrelsen til PC350 gjør at dette ser veldig bra ut for min bruk.

 

Når jeg reiser tilbake igjen kunne jeg imidlertid tenke meg å kjøpe med meg et HDR-FX1. Håper da at prisen har falt til ca. 20K, og det virker som et bedre kjøp enn HC1000.

Lenke til kommentar

Mine erfaringer med GS400 er nok nærmere Mr Snuffles enn Degas sine. Jeg er generelt fornøyd.

 

Men jeg er enig med Degas på endel punkter. LCD skjermen er ikke helt på høyde med Sony , selv om jeg synes den fungerer ok i dagslys hvis man stiller den i Power modus. Dette dobler lysstyrken men bruker naturligvs mer batteri.

 

Det Degas sier om kromatisk aberasjon og dårlig kantskarhet ved vidvinkel har jeg lagt merke til i de få stillbildene jeg har tatt, men har ikke plaget meg på video opptakene ennå. Men jeg skal ta å se litt nøyere etter.

 

Byggkvalitetsmessig er min godt skrudd sammen og virker solid. De postive tingene har så langt klart oppveid de negative.

Endret av freerider
Lenke til kommentar

Hei dere

 

nå har ikke jeg testet GS400, men MX500, GS200 og Sony DCR-PC330, opp mot hverandre, og jeg kan si med en gang panasonicene gjenga farvene adskillig mer naturlig enn Sony 330.

Valget falt på Panasonic GS200 som jeg er meget fornøyd med, fikk også topp score på "SimpyDV".

 

PS: jeg brukte samme kassetten og filmet samme motiv i forskellig lysforhold

Lenke til kommentar

Her tar det løs! Bra!

 

Testmotivet var en gårdsplass i lett overskyet vær, ingen direkte sol. Mørk bil mot grønne trær, grå singel, deler av lys himmel. Blomster i ulike farger. Altså et meget snilt motiv, med jevn belysning og ikke for store kontraster. Testtapen er slettet, slik at eksempel ikke lar seg legge ut.

 

Som sagt, samme tape ble byttet mellom disse to kameraene, som igjen var på stativ. Alle innstillinger var satt i automodus. Avspilt først i Sony, deretter i Panasonic på det samme TV. Det var klart synlig at opptakene var gjort med to forskjellige kameraer. Fargegjengivelsen ble vurdert mye i samme metningsgrad, for mitt syn tilfredsstillende. Panasonicen mulig noe mer blå.

 

Og, opptak gjort med det lille Sony kameraet var bedre! På alle områder enn lyden, muliges. I tillegg kommer da dette med LCD-skjermen som Sony virkelig kan, om man ser bort i fra dette touch-screen greiene....

 

Manuelle innstiller er et must, men når LCD-skjerm og søker er så middelmådig som her, umuliggjør det praktisk anvendelse. Jeg hadde store problemer med å se hvor jeg la fokus. I tillegg var det stor kromatisk aberasjon i områder mørkt mot lyst, samt den skjokkerende dårlige kantskarpheten ved max vidvinkel. Stillbilde ble ikke testet. Det har ingen interesse for undertegnede.

 

Plasseringen av zoom-knapp er så langt bak i forhold til grepets anatomi og medfører en del forflytning av hånden. Dette opplevde jeg produserte så mye rasel, at lyden ble helt ødelagt. Om du plasserer en ekstern mic, som f.eks. Sennheiser MKE 300D på kameraet og zoomer. Vel - der er sukkingen fra zoommotoren veldig merkbar. Ved bruk av innebygd mic, helt stilt. Men hvem anvender den?

 

Kameraet ble kjøpt hos XD. Og jeg likte ikke den plastaktige glinsende finshingen! De har nå fått det i retur med følgende begrunnelse: mangelfulle bruksegenskaper, ikke tilfredsstillende prestasjon på videokvalitet og optisk ytelse.

 

Så var det å finne noe annet da?

 

degas

Endret av degas
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...