Gå til innhold

Bilder tatt med Konica Minolta Dimage Z3


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har hatt dette kameraet i 1 uke nå, tok mitt 700 bilde tidligere idag. Mange flotte bilder, og selvsagt en del mindre bra bilder. Etter å ha lest alle mulige forum og reviews på dette kameraet virker det som at det finnes mange "mandagsutgaver". Heldigvis har ikke jeg endt opp med en slik utgave. Når jeg ser akam sine testbilder kan jeg ikke helt fatte at de er tatt med samme kamera som mitt. Mine bilder ligger flere hakk over i kvalitet enn det som er lagt ut her. Hastverk fra akam? muligens men neppe...skal bli interessant å se testen.

Men et godt råd til nølende kjøpere. Vær klar på hva dere vil bruke kameraet til. Vær forberedt på at de beste bildene blir tatt med manuelle innstillinger og at du må ha kunnskap om fokus, ISO, Lukker og blender mm. Hvis ikke vil støy og utbrente partier bli et stort problem. Ikke forvent at det vil utmerke seg på noe område, kameraet er helt gjevnt bra, og gir en hel del til en lav pris. De fleste kameraene i denne klassen har noe som utmerker seg, men som da også har deler som må gå på bekostning av dette. Jeg har tatt bilder i ganske så mange år nå, med alt fra engangskameraer til speilreflekskameraer, og ser på Z3 som et slags springbrett til min nær fremtidige digitale speilreflekstilværelse. Men test kameraet selv folks, liker du det ikke så bytt det inn i et Sony Cyber-shot DSC-V1 som ligger omtrent på samme prisnivå...da får du i hvert fall gode bilder uten å måtte tenke en eneste selvstendig tanke.

 

Bilder kan sees på denne linken

 

...og denne linken

Endret av zany
Lenke til kommentar

Ja jeg er også enig i at bildene tatt med Olympus C-765 og Fuji S5500 er bedre enn bildene tatt med Z3'en. Men er disse bildene virkelig representative nok? Jeg tror en må jobbe mer med Z3'en for å ta de beste bildene. For meg som synes gode bilder skal være en utfording å ta, passer Z3 veldig godt. Og mitt bruk er close up natur/dyrebilder, makro, portrett, og skumring/nattbilder med lang lukker. Til action sportsbilder vil ikke dette kameraet funke noe særlig, med en minimum lukkertid på 1/1000 sek vil det sjelden bli noe bra bilde. Da er et speilrefleks det eneste som virkelig duger. Så er spørsmålet, ville jeg kjøpt dette kameraet etter de erfaringer jeg har hatt og lest andre har med det? Helt ærlig nei, jeg ville gått rett over på Canon Eos 300D, Nikon D70 eller det jeg sikler mest på Canon Eos 20D. Grunnen er at Z3 flørter så bra med mye av det et speilreflekskamera kan tilby så jeg får en følelse av å ha kjøpt et heller dårlig speilrefleks.

Endret av zany
Lenke til kommentar

Har nettop bestilt Z3, og må si jeg blei direkte skremt av de testbildene. Forventet meg litt mer enn det med et kamera til den prisen. Men bildene til zany beroliget meg litt. Nesten vanskelig å tro at de er tatt med samme kamera.

Hva mener du med "mandagsutgave" forreste? Produksjonsfeil på kameraet?

Lenke til kommentar

Mandagsutgave, altså kameraer med feil som hete pixler (grønne bittesmå pixler som dukker opp samme sted på samtlige bilder). Andre feil som er rapportert er kamera hangups, kameraet låser seg fullstendig, men dette skjer kun under seriebilde tagning da bufferminnet blir benyttet. Noen har også fått kameraer hvor fokus slutter fullstendig å virke. Etter det jeg har forstått er det hovedsakelig kameraer lagd i Indonesia som det er feil på. En god del Z3 kameraer er lagd i Japan også. Disse er det ikke blitt rapportert feil på (som jeg har funnet). Klart det er surt å få et mandagskamera, men da har man jo rett til å heve kjøpet eller få et nytt kamera. Jeg bestilte mitt fra Netshop, det er uten feil, HITTIL, blir spennende å se fremover. Men det er ikke noe som tilsier at det er noe galt med det.

 

-Autoexec, hvis du vil bli mer beroliget angående billedkvalitet kan jeg maile deg en del bilder, evt. sette opp ftp. Kameraet tar fine bilder så sant man tar seg tid til å sette seg inn i det, og er villig til å fikle med manuelle innstillinger. :thumbup:

Lenke til kommentar

bare send meg bilder :)

 

En av grunnene til at jeg valgte det kameraet var nettop på grunn av manuelle instillinger, så jeg kommer nok til å fikle en del med det. Får håpe at det var et slikt mandagskamera de hadde fått til denne testen, eller at det er noe annet galt et sted. Kameraet er på vei nå, så om ikke så altfor mange dager håper jeg at jeg kan legge ut mine egne første erfaringer her :)

Lenke til kommentar

Hei igjen folkens!

 

Etter admin mlwiraks anmodning har jeg lagt ut en del bilder på denne linken. Så og si alle bildene er tatt med manuell innstilling, stol ikke på AUTO!

Det er ikke gjort noe annet med bildene enn det at jeg resizet dem til 1280x? slik at jeg ikke skulle bruke evigheter på å laste dem opp (apropos det, hvor store kan filene vi laster opp være?). Som sagt dette er et meget gjevnt godt kamera, dvs at ingen deler er utpreget dårlig på bekostning av ekstremt gode deler. Det bør ta gjevnt gode bilder i hendene på de rette personene, men å tro at det skal ta superbra bilder vil være å tro på nissen. Kameraet har rett og slett ikke spesifikasjonene til å ta slike bilder. Men jeg synes de bildene jeg har lagt ut i hvert fall kan berolige dem som har bestilt eller nesten er i ferd med å bestille Minolta Dimage Z3. Det er et godt kjøp og mye morro til en veldig fin pris. :cool:

Endret av zany
Lenke til kommentar

Ble du litt roligere nå da eller? :yes:

Jeg for min del bestilte nå nettopp et speilreflekskamera, Canon EOS 20D :D så der kan du se hva et Z3 kjøp gjorde for min del, det gir ren fotoglede som resulterer i at du vil gå semipro før du vet ordet av det. (Og ja, jeg kommer til å beholde Z3'en i tillegg :love: )

Endret av zany
Lenke til kommentar

hehe.. jeg vurderte faktisk et speilrefleks siden jeg har brukt et gammelt filmbasert olympus speilrefleks før, men har rett og slett ikke råd til et kamera til rundt 10k akurat nå :no:

Men vi får se.. prøver nå ihvertfall dette først.. om jeg ikke er helt fornøyd så kanskje jeg bytter i noe litt dyrere :)

Lenke til kommentar
Det er ikke gjort noe annet med bildene enn det at jeg resizet dem til 1280x? slik at jeg ikke skulle bruke evigheter på å laste dem opp (apropos det, hvor store kan filene vi laster opp være?).

En slik nedskalering av bildestørrelsen innebærer to ting:

 

1. Mindre støy i bildet

2. Bildet ser skarpere ut

 

Hvis hensikten med bildene dine er å vise hva kameraet er godt for, er du nødt til å laste opp originalbilder.

 

Tror ikke at det er noen begrensning på hvor store filene skal være, men det er ofte lurt å ikke laste opp mer enn 3 bilder av gangen. Det hender at opplastingsfunksjonen henger seg.

Lenke til kommentar

en rask tur innom...forhåpentligvis får jeg lagt ut orginalstørrelsebilder kommende uke (stemmer 100% det du sier, krympa bildene fordi det er det vi må gjøre på foto.no - tenkte at det måtte gjøres her også. Selvsagt minskes slikt som støy. Men jeg vil likevel si at de gir en god pekepinn på at de er ganske så bra)

 

- men nå, nå er det helg! God helg folkens! :cool:

Endret av zany
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...