Gå til innhold

Anbefaling av kamera. Er f.eks. 10x zoom viktig?


Anbefalte innlegg

Heisann. Jeg lurer på om det er noen som kan anbefale kamera til amatørbruk der kameraet skal brukes til litt mer enn bare bilder av famiilie og husdyr. Vil gjerne bruke kameraet litt mer aktivt enn folk flest.

Jeg har ikke spesielt peil på fotografering, men kan i alle fall finne spesielle motiver innimellom. Vil f.eks. 10x zoom ha mye å si for hva man kan få ut av kameraet? Hvilke andre ting er det viktig å tenke på?
Selv så synes jeg det hadde vært OK med videomuligheter med 30 bilder i sekunder (og ikke bare kvasivideo med 15 pr sek), men det er kanskje verdt å ofre slikt?

Er ute etter et kamera som koster ca. 4000,- pluss minnebrikke.

CF-brikker er jo de billigste, men dersom et kamera er verdt å koste på en annen type minnebrikke, så hører jeg på den anbefalingen.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tradisjonen tro må jeg vel også her slutte meg til støtten til Olympus' C-700-serie. Jeg hadde først 700 og har nå 750, og er fortsatt i det fotografiske lykkeland. Jeg ser at den neste generasjonen, C-760 og 770 ser ut til å ha blitt enda mindre, men det har visst kostet litt på vidvinkelen. 700/730/740/750 har brennvidde tilsvarende 38-380 mm, mens de nyeste har 42-420 mm (korriger meg hvis jeg husket feil). Det er selvsagt gildt å få enda kraftigere teleområde, men jeg synes egentlig 38mm i vidvinkelområdet var i meste laget. I min tid med analogt speilrefleks hadde jeg på mitt OM-10 et meget allsidig objektiv på 28-200, og jeg savner av og til de siste 10mm. Men bevares, det veies godt opp av den ultrakraftige zoomen, som jo er knøttliten i forhold til det tunge droget jeg hadde på speilrefleksen, til tross for dobbelt brennvidde. Merk deg oså at supermakroen går ned til 3 cm, hvilket gir muligheter for å se f.eks. insekter skikkelig i hvitøyet. En annen ting du kan merke deg er forskjellen på C-740 og 750: foruten 3 kontra 4 megapixel, har 750'n sko for ekstern blitz samt lyd på videoopptak (eller på stillbilder). Ellers har de vel nærmest identiske data. Et meget bra kameravalg, som du vi lha glede av lenge. Bilder tatt med C-700 og 750 kan du se på Tronds galleri.

Da jeg kjøpte kostet de ca. 4000 og 5000, nå har de sunket med rundt en 1000-lapp hver, så jeg ville helt klart gått for 750'n.

Lenke til kommentar

Takker for svarene. Det var enighet om Olympus C-700-serien, ser jeg. Konica Minolta DiMAGE A1 blir dessuten litt i dyreste laget.

 

Har lest gjennom testen av Olympus C-750 nå, og den får litt ikke bare bra kritikk, men anbefales likevel. Og erfaringene fra folk er jo bare positive, så dette kameraet skal jeg titte nøye på ja. :)

 

Negative ting om kameraet slik jeg ser det:

-dårlige menyer

-noe tregt (autofokus, lagring)

-elendig video

-ikke bildestabilisator

-ikke CF-minne (XD koster jo 3x så mye)

 

Positive ting:

-Bra blitz

-Bra bilder

-Supermakro

-AA-batterier

 

Er det noen kameraer som slår C-750, koster rundt 4000,-, og har de samme egenskapene som dette kameraet, men ikke (alle) de negative sidene?

 

Edit: Har sett på C-765 nå, og den har jo betraktelig bedre video, og koster bare 3300,-, så den delen kan egentlig slettes...

Endret av Ratleto
Lenke til kommentar

Jeg har ett spørsmål anngående vidvinkel.

Jeg driver nemlig og vurderer to kameraer Kodak DX7440 og DX7590.

Det ene har en vidvinkel (tror jeg det kalles) på 33-132, mens det andre har 38-380.

 

Jeg har veldig lyst på kamerat med 10x optisk zoom, men lurer på om jeg "taper" noe, når vidvinkelen er på 38 istedet for 33?

 

Har nemlig ikke peiling på hva som menes med vidvinkel, og på Manskow's innlegg, så virket det som om vidvinkelen burde vært lavest mulig.

 

Trenger derfor en liten innføring i hva vidvinkel er for noe...

Lenke til kommentar

Klart du taper noe vidvinkel med et 10x objektiv, men..

Med C-serien har du mulighet til å sette på vidvinkel og andre tileggsobjektiv hvis nødvendig.

Dette gir deg muligheter utover "normal" kompaktkamera bruk.

Se her for ekstra utsyr.

 

Ratleto:

Jeg er ikke enig i at det har dårlige menyer, de er meget avanserte men også lette når du først har lært disse. Det er en smaksak og kan etter min mening ikke settes på - siden på vurdering av kamera.

 

XD= dyrt enig!

 

Video= ikke viktig, dette er et fotoapparat!

Du kommer ikke til å bruke video særlig mye, da ville jeg heller kjøpt et video kamera. C-770 har ganske bra video men jeg bruker det aldri.

 

Bildestabilisator = :dribble: ja takk!

 

Noe tregt (autofokus, lagring)= Lagring ?? det har jeg aldri merket.

Autofokus kan være trøbblete i dårlig lys inne, min test viste at forskjellen fra G4 er minimal i praksis.

Lenke til kommentar

Med 38mm "vidvinkel" så kan du ikke få med like mye i samme bildet. Er du oppe på et fjell og vil ta imponerende bilder av utsikten så trenger du en god vidvinkel. Innendørs og på trange steder så er 38mm også ganske håpløst.

 

Det hele er avhengig av hvilke bilder du har tenkt å ta. Hvis du bruker full zoom eller makro hele tida så vil du aldri merke problemet. Tar du bilde av ting som ikke er så langt unna og du har plass så kan du alltids gå lengre bakover for å få med mere.

Lenke til kommentar
Jeg ser at den neste generasjonen, C-760 og 770 ser ut til å ha blitt enda mindre, men det har visst kostet litt på vidvinkelen. 700/730/740/750 har brennvidde tilsvarende 38-380 mm, mens de nyeste har 42-420 mm (korriger meg hvis jeg husket feil).

C-765 og C-770 har samme zoom-område og vidvinkel som C-750 (38-380mm). Av de "nye" modellene er det kun C-760 som har 42-420mm. C-725 har 40-320mm, ellers har hele C700-serien 38-380mm.

Lenke til kommentar

Dette med vidvinkelen er vel egentlig mest et problem innendørs når hele familien skal foreviges. Men som det sies her, er det et stort problem, er det jo ekstra vidvinkelobjektiv å få kjøpt. Når det derimot gjelder utendørs, kan du allikevel ta supre bredformatbilder fra fjelltoppen. Olympus-kameraene har nemlig en meget bra panoramafunksjon. Denne velges fra menyen, og da kommer det opp to vertikale hjelperektangler i søkeren, et på hver side av bildet. Man begynner da å ta det første bildet på venstre side av motivet. Hold deretter kameaet i ro, og merk deg hvilken del av motivet som er innenfor det høyre rektangelet (merk deg et tre e.l.) vri deretter kameraet til høyre, mest mulig om sin egen akse (ikke din kropps akse), og la neste bilde overlappe med samme del av motivet innefor det venstre feltet. Slik fortsetter du til du har dekket ønsket motiv, f.eks. 2-4 bilder. Så benytter du det medfølgende Olympusprogrammet for å "sy sammen" bildene. Resultatet avhenger av hvor godt du fikk rotert kameraet om sin akse. Stativ er m.a.o. lurt til slike bilder. Du vil som regel få litt utsmøring helt i topp eller bunn, men da klippes bare dette ut i etterkant, slik at du står igjen med et flott panoramabilde. Det geniale med denne funksjonen er at kameraet måler lys til første bilde, og så beholdes denne innstillingen til de øvrige bildene, slik at himmel og slikt blir helt likt eksponert. Tar du flere bilder etter hverandre manuelt, får du aldri nøyaktig samme eksponering, og dermed ujevne overganger.

Kan du f.eks. se noen særlig overgang på dette? Seljordvannet

Det er krympet en del, men originalen er iallfall helt perfekt i overgangen.

 

Ellers sier vel SW-547 det som er å si om saken. Vedr. bildestabilisatoren er jeg delvis enig. Mitt lille Slik Mini-stativ er et kjempekupp. I likhet med C-750. Løp og kjøp.

Lenke til kommentar

Jeg er en hobbyfotograf . Jeg har vært inne på dine sider samt flere andre sider for å vurdere hva slags kamera jeg bør ha.

 

Jeg er også en hobbyfotograf som i alle år har brukt speilrefleks. Nå føler jeg at tiden er inne for også å gå over til dig kamera

Mine preferanser er tilmærmet lik dine.

 

Jeg kan tenke meg å bruke rundt 4.000,-, men det er ikke avgjørende.

Det bør ha optisk zoom på min 6 x, helst bør det starte på 28mm og blender på 2,8 og ikke over 3,2 ved 210mm.

Jeg har også lest om MP og tror jeg vil ha behov for ca 4 MP

 

Med bl a disse preferansene og mine ønsker om et kompakt kamera har jeg fått sortert meg ned til modeller som Cannon S1 IS, Olympus C 700 serien, Fujifilm S 5000, S 5500 og S 7000.

 

Jeg har en god følelse for S1 IS, men likte ikke det som er skrev i testen om treg autofokus, samt at det "bare" har 3,2 MP

 

S5500 kommer nå i september, og jeg er spent på dette.

 

Ser frem til at noen kommenterer disse kamerane.

Lenke til kommentar

Jeg stiller meg også i rekken av de som anbefaler olympus C7xxuz. Canon S1 IS kom rett etter at jeg kjøpte mitt 750 i februar og jeg hadde litt vond magefølelse av å ikke å ha sjekket nøye nok. Men etterhvert er jeg ikke i tvil.

 

 

XD minne er dyrere= enig men, Tele/Vidvinkel/Makroobjektiv ser ut til å være endel dyrere til S1 IS.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg er fortsatt usikker, jeg. :dontgetit:

 

Olympus Camedia C7xx-serien (de nyeste i serien):

Fordeler:

-Veldig bra bilder

-Greit antall megapixel

Ulemper:

-Ikke AA-batterier og dårlig batterikapasitet

-Ikke bildestabilisator

-Veldig dyre minnekort

 

Canon PowerShot S1 IS:

Fordeler:

-Rimelige minnekort

-Bildestabilisator

-Greie bilder

Ulemper:

-Ikke AA-batteri

-Bare 3.0 Megapixel

-"Bare" greie bilder

 

Konica Minolta Z3:

Fordeler:

-4 megapixel

-Bildestabilisator (antishake)

-Rimelige minnekort

-AA-batterier og bra batterikapasitet

Ulemper:

-Ikke allverdens bra bildekvalitet

 

Hjelp!

 

:ohmy:

Lenke til kommentar

Etter å ha eid en Z1 så er jeg ikke i tvil hva jeg skal kjøpe. Det blir Z3. Kameraet må "læres", man må bruke "P"-mode med ISO 50-100 for å unngå støy. Ultrarask fokus, 12x zoom, 1cm(!) makro, AS og ikke minst prisen gjør at det blir et greit valg. Kameraet er ikke stort og klumpete. I forhold til spec'en er det utrolig lite, IMHO...

 

Har sett glimrende bilder tatt med Z3. Som oftest ser du bilder tatt på full auto. De er ikke bra. Litt tweaking og du vil se helt annen kvalitet på bildene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...