Gå til innhold

Nytt kompaktkamera. Rundt 3000kr


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Canon Ixus 430 er en god del bedre enn Casio EX-40 når det gjelder bildekvalitet, men er noe tregere på autofokus/utløserhastighet og har noe dårligere batterilevetid. EX-Z40 mangler også tv-ut, så vidt jeg vet, noe som Ixus 430 har.

 

Noen mener også at Casio sine kamera er lettere å bruke enn Ixus kameraene, men forskjellen er neppe stor. Jeg har ihvertfall ingen problemer med å bruke ett Ixus kamera.

 

Du kan jo også vurdere Pentax Optio S4i... samme optikk og en del av den samme innmaten som EX-Z40, men mindre, har tv-utgang og bedre på enkelte områder. Batterilevetid og autofokus er kjappere enn på Ixus 430. Bildekvaliteten er dog på samme nivå som EX-Z40.

Lenke til kommentar

Henger meg på her og mener også at den ekstra MP'en ikke er verdt kronene. De fleste 4MP kompaktkameraene til Canon har fått en 5MP variant, hvor eneste forskjellen er at CCDen (på samme fysiske størrelse) har 1 MP ekstra. Noen tunger mener at objektivene på disse kameraene fungerer bedre med 4MP brikkene, og det er en kjent sak at høyere tetthet av punkter på CCDen gir mere støy.

 

Har ett A80 (4MP) selv, og ser ingen forskjell i praktisk bruk på de bildene min far tar med ett S50 (5MP). Har ikke satt meg ned for å teknisk sammenligne, men ser greit forskjell med andre typer kameraer.

Lenke til kommentar

Javel... Blir mye familien som skal bruke det...

De kan engelsk alle sammen, og synes ikke det gjør så mye.

 

Da går jeg for Canon Ixus430 til 2995 på komplett med engelsk programvare og manualer.

 

Virker som en god pris. :thumbup:

 

Man kan risikere tysk, fransk eller annet europeisk språk i manualen også. Menyen er vel uansett på norsk tror jeg (kan velges i menyen).

 

Det kan også bli litt mer knotete om kameraet må inn til reparasjon/service da norsk importør er Komplett, og ikke Canon.

Hvis man kan velge norsk i menyene er det jo like bra, men manualen er vel ca. lik som til ixus400 og da kan jeg låne den av kameraten min.

 

Får bare satse på at det ikke trenger reparasjon, men komplett er jo kjent for god service.

Endret av NoXify
Lenke til kommentar
ikke skyt meg om du ikke får engelsk.. jeg trodde det i allefall ville være engelsk, men Afseth påstår jo at det er mulig at du IKKE får engelsk.. (jeg syntes det ville vært urimelig, men dog, det kan være sant)

Regner med at det er manualen du snakker om... Den går greit da jeg får låne ixus400 manualen. Er det sant at man kan velge språk i menyene selv, er det jo ikke noe i veien for å kjøpe den europeiske versjonen.

Lenke til kommentar

Jeg spurte Norek (=Komplett, men distributør til forhandlere) om dette med EU modeller, og svaret var at de ikke kunne garantere at det var engelsk manual når det sto "EU". Kunne være ett-eller-annet europeisk.

 

Hva som gjelder selve menyspråket aner jeg ikke.

 

Har også sett at de noen ganger annonserer "engelsk" modell, og da bør man nok være sikker.

Lenke til kommentar

Har Ixus 430... :)

 

Begynner å bli lei av å lade opp... :(

 

Kunne tenkt meg ett kamera med AA batterier, så man slapp å kjøpe flere dyre Canon batt. og heller kunne ha kjøpt noen høykapasitets AA i en eller annen hobby-butikk eller noe.... :ermm:

 

...og avløst dem med noen alkaliske dersom man gikk tom i "felten"...

Endret av gundik
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...