Gå til innhold

Bekjenn din største data-tabbe


Anbefalte innlegg

*Glemme windows2000 passordet mitt på LAN, måtte tilslutt "nødformatere" :sad:

*Installe linux (av alle mine dataår har jeg aldri møtt mer problemer)

*formatere uten og lage backup av mine dokumenter :/ måtte bla. skrive inn 400 DivX`er på nytt i liste, og en del PHP-Sider

*Søpe brus rett ned i kassa når den var åpen, heldigvis fikk jeg vaska delene med vann;) og det funka igjen

*Miste skjermen ned trappa etter LAN

 

-Lars

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 måneder senere...

Jeg har en ny en:

Dette var mens jeg gikk service elektronikk vk2 (medisinsk på bergen yrkesskole).

Læreren våres var og dataansvarlig på skolen. Så på slutten av skoleåret har vi jo som vanlig ikke no spes å gjøre på skolen så jeg og noen andre fikk i ansvar å rette opp i noen nettverkskontakter som vk1 elektronikk hadde satt opp. Og disse kontaktene skulle da kobles til i et skap som var stappet med ledninger og switcher. Jeg stod nå da med dette skapet og sjekket hvilke ledninger som hørte til de forskjellige kontanktene med en kabel tester. Og for å permanent koble til disse kontaktene skulle de plintes fast på et kort som igjen hadde ledning som gikk ned til switchen. Det var her jeg dro ut av alle ledningene som gikk inn i switchene og satset på at jeg skulle huske kombinasjonen, var ikke så mange alikavel tenkte jeg. Dagen etter kom jeg tilbake igjen og syntes det var no mer ledninger nå enn det var igår. Var det jo seff ikke, var bare at jeg ikke husket hvor en eneste ledning skulle. Så jeg stapper ledningene inn i switchene og satser på at det hele skal funke. Noe som det ikke gjør. Skolen hadde heller ikke noe skjema om hvor alle ledningene skulle. Så da blir jeg stående der nede i TRE HELE skoledager og plugger etter beste vilje og ser etter hvilke lys som fungerer (skolen hadde og et slikt nettverk at vi ikke kom inn på maskinene visst de ikke var koblet opp mot en linux server, så avdelingslederen kom ned et par ganger ganske frustrert over at han ikke kom inn på maskinen og fikk sjekket mail og jobbe og slikt.) Men jeg fikk det til på tredje dagen.. tror det meste funket..

aldri mer frivillig IT arbeid på en skole for meg igjen. Kan si at det var mye som stoppet opp da jeg holdt på der nede :smile:

Lenke til kommentar

Har en P 166mHz COMPAQ DeskPro ettellerannet som server.

 

Det er 3x 32mb rambrikker der.

 

Tenkte jeg skulle støvsuge litt oppi der, for det så helt jævlig ut.

 

Så; jeg tok støvsugern og sweepa over, men plutselig så jeg en gnist, som gikk fra en av ram-brikkene og over til metallet på støvsuger-tuten.

Kom opp tusenvis av errors på skjermen :sad:

Etter en reboot var alt fint igjen, MEN

$ free -m

total used free shared buffers cached

Mem: 91 89 2

 

Som man ser røyk en av "klossene" på den ene RAM-brikka. Litt komisk, men alt funker fint nå :smile:

Lenke til kommentar

Den verste tabben jeg har vært med på var når jeg kjøpte en pc på loppis. En pentium 1 120mhz med scsi-komponenter. Pc-en var billig den og ufattelig bra til prisen 800kr skjerm inklusive. Fikk en kamerat med skikkelig peiling til å sette seg ned med meg. Først var det å finne drivere til et noe ukurant modem det tok 2 dager. Deretter skulle vi fikse lydkortet problemet var at vi brukte doswin 3.11 og de viste forskjelige irq alt etter om dos eller win 3.11 var i bruk. En dag tok det oss å finne ut at hovedkortet hadde integrert lydkort men de hadde også puttet på et ekstra lydkort dette kostet oss enda en dag. Deretter puttet vi inn riktig skjermdriver,en smal sak. Og da etter vi hadde brukt en uke på alt ville ikke maskinen komme opp og kjøre vi fant ikke ut av det og sendte den til reperasjon. 1 uke etter ringte jeg og spurte om når noe skulle skje hos dem. De forklarte meg at de ikke visste hva de skulle gjøre med den. Vet dere ikke hva dere skal gjøre sa jeg få den til å funke selvsagt. Ja, men den kom jo rett opp å kjøre når vi trykket på power-knappen sa de.

Det kostet 100 spenn i minstesats og jeg skal si jeg var slukøret da jeg fikk tilbake pc-en og måtte presse ut et lite takk.

Lenke til kommentar

Var i millitæret på Værnes under førstegangstjenesten min. Ettersom vi vaktsoldatene hadde det litt vanskelig med å få tiden til å gå om dagene og nettene fikk vi tak i Championship Manager av en annen kar i leiren. Vi fant oss en gammel PC som stod plassert inne på sersjantens kontor og satte i gang arbeidet med å få installert spillet. Vi hadde imidlertid et lite problem med diskplass. Dette løste jeg elegant med å slette diverse "unyttige" filer. Alt gikk som smurt og det ble Championship Manager på kontoret. Noen dager senere under et møte hadde kapteinen en liten sak han måtte ta opp. Det viste deg nemlig det at lister over diverse biler og folk som hadde fått adgangsbevis til leiren hadde forsvunnet fra maskina til sersjanten. Var det noen som hadde en anelse om hva som hadde skjedd... ?

 

[ Denne Melding var redigert av: barkindog på 2002-09-07 01:25 ]

Lenke til kommentar

Vet ikke om dette er en direkte tabbe, men i ettertid vil jeg vel si det slik. Jeg og en anna datafyr i klassen på Teknisk Fagskole 2 hadde satt opp en linux-box i klasserommet. Det naturlige var jo selvsagt å legge inn newtear/teardrop (dette var i 1996 da man kunne kræsje win98/win95 maskiner med ETT tastetrykk fra linux).

 

Greit nok å kødde med karene i klassen når de satt og gamet..hver elev hadde hver sin datamaskin baki klasserommet (teknisk fagskole el.nikk/data). Plutselig blåskjerm, og vi satt og prøvde å holde latteren tilbake.

Vi kunne også se rett inn på VK1 Data-klasserommet. Og midt i en time så vi alle sammen satt med data..

Hadde akkurat funnet tak i en variant av teardrop som kunne "nuke" en hel ip-range. *hydr hydr*. Vi hadde seff skaffa oss ip-listene til hele skolen.

 

Tasta inn IP-rekka til VK1...Return..Hav av blåskjermer (ca. 30 maskiner konka ut samtidig)!

Så kommer de rasende inn til oss og sa de satt midt i en stor dataprøve når vi kræsja maskinene deres :razz:

Vi var umiddelbare mistenkte, da vi hadde kræsja NT4-servern på skolen et utall ganger fra før :smile:

 

Heldigvis hadde vi en gammel datalærer i 50-årene som lo like godt hver gang den surrete IT-mannen på skolen kom opp til oss og kjefta.

 

"haha ja dokker e no artig"

 

_________________

----

"Gjort er gjort og spist er spist" sa elgen i Hakkebakkeskogen under våpenhvilemøtet mellom Mikkel Rev og de andre dyra. >www.dragonforce.com/sound.html < ! Metalium ruler også. :evil:

 

[ Denne Melding var redigert av: Bitex på 2002-09-07 03:04 ]

Lenke til kommentar

Hadde installert et nytt nettverkskort i Windows 2000, og brukte en driverdiskett. Glemte hele disketten, og neste gang jeg bootet fikk jeg "NTLDR missing".........prøvde repair og alt, men samme feilen kom selvsagt tilbake. Endte opp med reinstallasjon av Windows 2000, og etter å til slutt ha fjernet cd'en kom den feilen igjen.........surprise :grin: Ble litt sint da jeg fant ut at hele reinstallasjonen var unødvendig.....

 

Pål

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-03 01:11, Praetorian skrev:

Min utvilsomt største tabbe er å påta meg ansvaret som "dataeksperten" i familien (ingen andre kandidater riktignok), ettersom det medfører at jeg hele tiden må ta meg av alskens drittproblemer og tullespørsmål folka i fam. kommer med - og det er ikke rent lite :sad:


 

Kjenner meg igjen der ja :wink:. Lillebrorn min sitter foran pcen hele dagen, men han kan fortsatt ikke installere spill og sånt (han sitter såklart BARE og spiller). Så han er ingen gyldig kandidat. Hater egentlig og ha sjefs ansvaret for pcene hjemme... De fucker jeg fikser... :sad:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-25 16:05, ZerBox skrev:

Hei!


Noen som gidder å kopiere ned disse data-tabbene inn i et word-dokument å sende det til [email protected] ?


Jeg liker de så godt. Har tenkt å lage et lite hefte som jeg har ved pc'en min! Alltid så kjekt å lese alle disse!


Har spurt om det samme i et annet innlegg som jeg liker veldig godt!



 

Hvorfor ikke gjøre det selv?

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-06-08 16:02, nivve skrev:

Og her sitter jeg med en P4 og 256 RDRAM som bare blir eldre og eldre (og ubrukt) - og avventer beskjed ifra komplett.no som fortsatt lurer på om de skal gi meg et nytt kort på garantien, eller bare være slemme, og be meg om å kjøpe nytt.



 

Vel, når du skjærer i hovedkortet, så kan du ikke forvente å få ett nytt da... det går ann å tenke litt selv også :grin:

Lenke til kommentar

Tja .. det har blitt en del ...

 

1. Skulle på LAN. Pakket da alt stæsh og sånt i en bag. Tastaturet som var langt og flatt ble lagt i bunn slik at det ble plass til mer i bag. Så la han far bagen i bunnen i bagasjerommet, 21" oppå .... og ingen av oss så den fartsdumpen ! :wink:

2. Skulle kopiere spill på hjemmelan, første gang med nettverkskort. Filoverføring hadde ingen hørt om.Vi satt og kopierte Red Alert med disketter mellom tre pcer.... 87 disketter tok det spillet :wink:

3. Igjen på LAN. Jeg likte dos.. og ville gjerne ha det, men en del spill krevde Win95. Men så fikk jeg fatt i en Win95 OSR2 plate (som har FAT32-støtte). Når jeg la inn Win95 da, konverterte den filsystemet til Fat32. Men det ville jo ikke gamle Dos6.22 har noe av, og herpa hele driten med en gang man boota. 17 reinstaller på et døgn.

4. Monterte en gammel varm Seagate hd mellom diskettstajonen og en WDC80 ... den ble for varm og tok med hele C: i døden

5. Repartiosjonerte en ny disk .. selvfølgelig så sto den på utsiden av kabinettet mens jeg overførte filer.. jeg skulle jo skifte jumpere etterpå. Jeg hadde satt den på høykant... den bad jo bare om å velte mens jeg formaterte...

6. Satt i en IDE-kabel feil vei. Dette var den gangen 540MB var svært, og idiotsikring ikke var påtenkt. Gamle IDE-disker likte tydeligvis ikke å få signalkabelen feil vel.

7. Skulle lime fast den nye chipsetkjøleren på chipsettet med to-komponentlim ... *klank* sa det etter en time. Limet hadde ikke festa seg og der lå metallribba neppå skjermkortet mens rare tegn gikk over skjermen.

8. Lagde stille-pc ved å legge et teppe over pc'n. Ikke noe varme slapp ut, så etter tre dager oppdaget jeg at maskina hadde klikket. Til og med kassa var glodvarm. (det tar sin tid før en Celly 450 klarer å varme en hel miditowerkasse. :wink:

9. Skulle montere ram for en kammerat ... klarte selvfølgelig å trykke ned SDRAM-brikka feil vei, slik at ingen av de spora passa. Oppdaget etterhvert at det ikke gikk og snudde brikka. Det jeg ikke oppdaget var at et par av kontaktpunktene hadde løsnet og kortsluttet hele hovedkortet. Abit-Toast anyone ? :wink:

 

Men den største tabben jeg har gjort var å ikke ringe Karianne tilbake... :cry:

Lenke til kommentar

Og brenne en CD med Nero, sette stolen foran CD-rommen (ved tilfeldighet) og stikke og spise frokost. Da jeg komm tilbake hadde CDen blitt ferdig og Cd-rommen hadde åpnet seg. Men den hadde gått in i stolen og knekt. Jeg fikk en ny på garanti, og den stopper når det blir gjort motstand :wink:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...