Gå til innhold

Isopropanol


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Quote:


On 2002-05-02 14:20, Noldus skrev:

ikke noe problem... nærmeste bensinstasjon å kjøp deg kondensfjerner. ca 15,- flaska og du trenger jo ikke allverdens. er vel 60-80% isoprop. i det.


 

Burde lissom ha 100% isopropanol da.

Ellers så ligger det litt brekningsmidler og sånnt igjen

Lenke til kommentar

Det er ikke brekkningsmidler i isopropanol, det er i rødsprit. Hvis man drikker isopropanol tror jeg lyset går fort, det er giftig. Men som det er sagt tidligere, det er helt greit å få kjøpt hos bensingaukeren, du kan også kjøpe konsentrert vindusspylerveske, det er samme smørja.

Lenke til kommentar

Kondensfjerneren inneholder oftest (90% av utvalget) tilsetninger for ikkje å være "aggresiv" innvendig i motorer. Denne tilsetninga er tvilsom som rensemiddel, skal heller motvirke utvasking av smørningen i bensin'en/diesel'en den skal tilsettes. Derfor er kondensfjerner dårlig vare til rensing all den tid den ikkje inneholder 100% blå isopropanol etter mitt syn. Bruker aceton som rensemiddel selv - dårlig egenskap: trenger god ventilasjon/ arbeide ute for å unngå bieffekter...

Lenke til kommentar

hva tror du isopropanol er for noe?

 

kan fint blandes med vann om ønskelig, men unngå kontakt med aluminium eller andre svært oksiderende midler.

 

bruksområder er Løsemiddel, avising og antifrost.

vet ikke helt åssen den skal inneholde "skummle" stoffer...

Lenke til kommentar

Bensin 16 påstår at det ikke er smøremidler i bensin??!!!? DET er det, bare spør de som jobber med det. Innsprøytningsmotorer har behov for smøring av hovedsaklig tre områder:pumpen, dysene og ventilene (det siste går for alle bensinmotorer). Det er derfor det ikke er så enkelt å bare kutte blybensinen ut, gamle motorer MÅ ha det til ventilene. Etter det jeg vet, er det ikke noe smøremidler i isopropanol, hverken i kondensfjerner eller i kons. vindusspylerveske. Det tappes fra samme tappeanlegget, og settes etiketter på etter behov/produktgruppe.

 

[ Denne Melding var redigert av: slowcooler på 2002-05-03 12:48 ]

Lenke til kommentar

Bra slowcooler om behov for "smurning" i bensin, det kjedelige med mesteparten av kondensfjerner som selges til bruk i bil ikkje kun inneholder isopropanol. De andre inngrediensene er tilsatt for å beholde litt av "smøreegenskapene" til bensinen, hindre isoen å fjerne de som er der totalt..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...