Gå til innhold

Hjelp til valg av TV


thunstad

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg er klar for å bytte ut min 21" TV og kunne tenke meg noen tips.

Jeg er kun ute etter billigst TV med best bilde.

For meg er det ikke aktuelt til å betale for bedre lyd siden jeg bruker 5.1 høytalere via PC`n som jeg igjenn har tenkt å kjøre DVD film ut på min nye TV.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er litt usikker på om jeg skal gå for en 28" vanlig tv, 32" widescreen tv, 50hz eller 100hz.

Tar godt i mot anbefaling av begge formater.

Prisen er selvfølgelig avgjørende, men jeg er ute etter kvalitet på bilde. Lyden er ikke så viktig.

Tv`n vil bli brukt til vanlig tv titting, DVD og DivX.

Lenke til kommentar

På HiFi Klubben, se på Loewe Xelos... Det er rett og slett den råeste bildekvalitet, spesiellt fargegjengivning! Har ikke angret et sekund på at jeg kjøpte den, og i kombinasjon med en god DVD... :grin: Den finnes i både 28" og 32" btw. men jeg ville gått for 32", siden 28" har en tendens til å virke litt lite når det kommer i 16:9

Lenke til kommentar

Hei!

 

Først vil jeg anbefale en artikkel i Lyd & Bilde Nr. 2/02. Der tester de et knippe gode 32" widescreen TV'er i prisklassen 10-13 laken. (Testvinnere: "Grundig Riga MW82-515", "Philips 32PW8506" og "JVC AV32WFT1")

 

Artikkelforfatterene advarer mot kjøp av 100Hz og/eller flatskjerm TV dersom du bruker mindre penger enn dette (10k). Årsaken er at billige 100Hz'ere har etterslep i bildet (Fotballen på tippekampen ser ut som Hayleys komet) Billige flatskjerm Tv'er har som regel også mangler på andre punkter (f.eks billige kamfilter) Dessuten må elektronstrålen korrigeres på en flatskjermsTV (ellers blir bilde litt uskarpt i hjørnene. Da det er leger fram til hjørnet enn til midt på skjermen for elektronene kommer bildet litt ut av fokus)

 

Videre påstår artikkelforfatterene at det er i denne prisklassen du får mest for pengene (selv om jeg personlig synes prisen er litt stiv).

Dersom du ikke trenger 32" Widescreen kan du få 28" 4:3 TV med svært godt bilde til ca halve prisen (6k)

 

Lykke til med valg av TV, jeg er selv på utkikk etter et tilbud jeg ikke kan si nei til. Og tar gjerne i mot tips på tilbud som finnes.

 

Mvh

Cueball

 

<font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: Cueball på 2002-04-29 10:35 ]</font>

 

[ Denne Melding var redigert av: Cueball på 2002-04-29 11:17 ]

Lenke til kommentar

Hei!

 

Jeg fant netopp et kampanjetilbud på OBS elektro:

 

Panasonic TX32PK3 32" Windescreen TV med flat skjerm (nesten like flat som SONY Trinitron) til kr 7995,- eller noe. Dette er en svært god TV som er priset helt opp til 14000-15000 hos enkelte forhandlere.

Tror ikke dette er 100Hz (selv om selgeren påsto det), men i og med at jeg ikke så at det ikke var 100Hz er jo bildet nærmest flimmerfritt uansett!?

 

Løp og Kjøp (Jeg skal ihvertfall)

 

Mvh

Cueball

 

Har nå kjøpt TV'n, og er godt fornøyd. Det er en 50Hz Tv, Veiledende utsalgspris ligger tydligvis på rundt 14000 (I følge selgeren). Er litt uenig med han som mente at 50Hz på en 32" ble for flimrete bilde. Tror dette kommer litt an på resten av elektronikken som er i TV'n

 

[ Denne Melding var redigert av: Cueball på 2002-04-30 14:01 ]

Lenke til kommentar

Dersom du skal kjøpe Wide Screen TV, bør du kjøpe 32" (eller større :smile:). 28" blir veldig lite på en WS TV. Mest TV for pengene får du nok ved å velge en 28-29" 4:3 TV. Personlig syntes jeg 50 Hz på en WS flimrer mye, mens 50 Hz på 4:3 er hel ok.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...