Gå til innhold

Naturfenomen eller SE T630 fenomen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hmm.. Det er lett å se solflekker hvis man ser på sola gjennom en tynn sky. Ikke helt trygt da men :) Lurer om man kan ta bilder med mobilen gjennom kikkerten hehe

Øh.. er du sikker på at du ikke ser syner nå? Jeg mener, hvor stor er solskiven sett fra jorden? Her er et typisk solflekkbilde:

sun-5-16-00.jpg

 

Å se de flekkene med det blotte øye fra jorden, GJENNOM EN SKY, er nothing short of impressive, spør du meg.

Endret av gspr
Lenke til kommentar
Solen ser like stor ut som månen gjør :)

Nesten, men i visse perioder gjør de det. Da tenker jeg spesielt på solformørkelser, som da er årsaken til at det faktisk kan oppstå, men enkelte ganger vil det virke som om månen og solen har forskjellig størrelse; selv om de ikke burde det. Dette fenomenet inntreffer gjerne når månen såvidt kan skimtes ved horisonten på dagtid. Da virker den mye større enn vanlig. Noen teorier om dette går ut på at vi ubevist antar at objekter ved havnivå er mye nærmere, og dermed større, enn objekter som befinner seg på himmelen.

 

Også må jeg nevne at pga. jordens elliptiske bane og månens ikke heller perfekte sikulære bane, vil den reelle størrelsen heller ikke være identisk (sett fra jorden).

 

Poenget mitt er at vi ser mye som egentlig ikke er korrekt; tenk bare på alle synsbedragene som du kan finne på internett. Så, at noe kan virke likt på himmelen, betyr ikke at de er det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...