Gå til innhold

Død maskin..


Anbefalte innlegg

Jeg har et kjempestort problem her nå. Jeg satt på pc'en min og gjorde ikke noe krevende arbeid. plutselig henger alt seg, sånn at jeg ikke kan gjøre noe, inkl ctrl + alt + delete. Det som var merkelig var at musikken fortsatte å spille. Maskina lagde merkelige tikkelyder og knaslet sinnsykt, noe den ikke har gjort tidligere. Til slutt så jeg det som eneste løsning å trykke på svenskeknappen. Maskina tikket og knaslet noe helt vakent i starten, før jeg fikk opp feilmeldingen 'Windows could not start up because (Windows Root)system32ntoskrnl32 is not found'.

Det er jo ikke akkurat normalt at kernel-filer sletter seg sjøl, og jeg tenkte at nå var det like så greit å legge inn Windows på nytt av. Det som er enda merkeligere da, er at maskina ikke klarer å starte opp en bootdisk en gang. Skjermen blir svart etter at beskjeden 'Setup is checking your hardware settings' har kommet på skjermen. Og den stillingen er den i fortsatt.

Er det noen som har peiling på hva som kan være galt?

Hvis det kan være no hjelp, så kjørte jeg WinXP med MSI K7T-266 PRO2 hovedkort, XP 1600+ prosessor og Gainward Geforce 2 skjermkort.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok, da prøver jeg å ta ut batteriet i noen timer. Er det forresten noen som har peiling på hva som kan ha skjedd. Det virker jo litt som et virus, men kan det ikke være hardware-feil også. Maskina har nemlig vært litt ustabil tidligere. selvom den er relativt ny. Har bl. a. fått feilmeldinger allerede under installasjonen av Windows (skjer hver gang jeg installerer). Har hatt maskina til en sjekk, men de kom fram til at det var min skyld, så jeg måtte punge ut. :sad:

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-04-25 19:48, Dwalin skrev:

Jeg aner ikke hvordan man reseter BIOS'en. Og hvis det er en hardware-feil gidder jeg ikke tukle med hardware'n, for da er det ikke sikkert at jeg får igjen på garantien..


 

Du har jo en mulighet til lære litt om BIOS her

 

Ha brukermanualen på HK`et ditt ved siden av deg mens du jobber. Følg nøye hva som står beskrevet.

 

Lykke til, få høre hvordan det går da?

Lenke til kommentar

Har du fjernet Windows eller hadde du bare tenkt å installere det oppå det gamle?

 

Det høres ut som om harddisken din holder på å ta eller i verste fall har tatt kvelden.

 

Har du prøvd å boote med en diskett med KUN disse filene?

 

-boot.ini

-ntldr

-ntdetect.com

 

Disse finnes i på rot på c:

Har du noen i nærheten av deg med WinXP, så kopierer du filene over på en diskett og prøver å boote med den.

 

Forutsetter selvsagt at WinXP ligger urørt, da... :smile:

 

[ Denne Melding var redigert av: knutivarr på 2002-04-25 20:11 ]

Lenke til kommentar

Blir nesten litt grinete her nå. Jeg kommer ikke inn i biosen, uansett hvor mye og fort jeg trykker på <delete>-knappen. Jeg trodde det holdt med én gang, menmen.. Det er litt vanskelig å konfigurere BIOSen når jeg ikke får tilgang til den. Jeg begynner mer og mer å ane fucka hardware ;( bør kanskje sende inn maskina til rep. før jeg begynner å mekke på ting jeg ikke har peiling på..

Lenke til kommentar

Nå får jeg ikke engang begynt på installasjonen av OSet, så det ser jeg nesten ikke på som et problem lenger. Problemet er at jeg ikke får gjort noe som helst lenger :sad: Jeg får trøste meg med at jeg sannsynligvis får igjen på garantien.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...