Gå til innhold

Harddisk til vindu-mod.


Anbefalte innlegg

Vel, etter jeg leste artikkelen her på overklokking.no har jeg siklet litt etter å modde vindu inn i en harddisk. Men ettersom jeg bare har en HD og de kalkulerte sjansene for at harddisken vil funke etter en slik mod er på ca 0% vil jeg ikke ofre den. Men nå fant jeg nettopp en gammal harddisk liggende her hjemme. Denne er da det perfekte offeret for min lille operasjon, siden den ikke er i bruk, og det ikke gjør noe om den blir amputert under forsøket mitt på å lage vindu. Men den er ganske gammel (fra 96 eller noe) så jeg er ikke sikkert på om den er kompitabel med pc'en min. Den fulgte med en pentium 1 150 mhz pc som jeg hadde før. Utenpå harddisken står det som følger:

 

Western Digital

Caviar (hehe, lool, en kaviarhaddisk) 21600

At compitable intelligent drive

Drive parameters: 3148 cyl, 16 heads, 63 spt, 1624,6 MB

 

Jeg har da et ABIT AN7hovedkort, AMD Athlon xp 2500+

 

Så det jeg lurer på er vel dette:

Vil harddisken passe/være kompitabel med pc'en min?

Vil det fremdeles være bevegelser i den hvis/når den ikke funker etter jeg har montert vinduet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

joda, så vidt jeg vet skal den fungere sammen med hardwaren din, bare vær nøye med å sette den rett når det gjelder master/slave :thumbup:

 

Når det gjelder bevegelser, så er jeg rimelig sikker på at du vil ha bevegelse selv om den skulle ta kvelden :yes:

 

Uansett; ha lykke til med modden, blir artig å se om du får det til ;)

Lenke til kommentar

Nå har jeg testa ut harddisken. Med blandet hell. Den harddisken jeg bruker i maskinen min hadde en annen kontakt enn den gamle jeg skal modde, så jeg tok en ide kabel, plugga ene enden i HK, den neste i harddisken mens den ytterste ikke var plugga i noe som helst. plugga i power og slo på. Første jeg tenkte var: yay! jeg hører harddiskaktivitet, blir sikkert fett å kunne se det når jeg får i et vindu. Men jeg kom ikke inn i windows.... Står bare "detecting ide drives". Så jeg bytta plugg, slik at harddisken nå var plugget i den ytterste kontakten. med samme resultat. Plugger utav ide kabelen til cd-brenneren min, og kobler harddisken inn der. Samme resultat, kommer fremdeles ikke inn i windows.

Men når jeg plugga den til kontakten på ide kabelen som dvd-spilleren er koblet til, da skjedde det noe ja! Men ikke helt det jeg hadde trodd skulle skje. nå ble begge diskene funnet, men den gamle var nå master, av en eller annen grunn. Så jeg venter litt til, og da begynner windows 95 å loade! hehe, var vel forrige operativsystem som var installert. men da det sto at windows oppdaterte systeminstillinene slo jeg av.

Så akkurat nå er harddisken kun plugget til strømforsyningen. den jobber jo da, men skulle gjerne hatt kontakt med den også. noen som har noen idéer om hva jeg kan gjøre? Fikk jo kontakt med den, så "alt" jeg trenger å gjøre er jo å få switchet den til slave. men hvordan, når de to harddiskene plugges i med to forskjellige kabler som ikke er make? litt hjelp hadde vært supert.

Lenke til kommentar

poenget var at det er ikke alle som syns det er så interesangt å lese om hva du har tenkt å gjøre, uten noen for for material å henvise til via bilde. Blir en bedre post med en gang da. Du vet de som trykker på linken til posten forventer nesten å se noe, da den faktisk heter hadisk vindu mod. Bare forslag dette altså.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...