Gå til innhold

Får ikke startet Mandrake.


Anbefalte innlegg

Heisann...:)

 

Jeg installerte MandrakeLinux v.10, men jeg får ikke startet det opp :no:

Først når jeg starter PC'en kommer det at jeg skal velge mellom Linux og Windows.

 

De valgene jeg har er disse:

 

linux

linux-fb

2343-982 (eller noe)

324-8976 (eller noe)

windows

win2

floopy

 

Det er de valgene.. På tallene er jeg ikke helt sikker men det er noe lingende.

Jeg har prøvd å gå på alle men den eneste som funker er Windows. Når jeg velger Linux blir skjermen bare helt svart å ingen ting skjer, men på de andre untatt floopy og windows og win2 så kommer dette:

 

..............................................

BIOS check sucessfull.

 

 

Kanskje jeg skrev litt feil engelsk der :p

 

Men noen som vet feilen? :cry:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjekka du md5-summene på ISO'ene denne gangen? Og brente med LAV hastighet? Du har fått installert bootloaderen riktig, men det er et av de minste problemene ved installasjon... (Så seint som i natt måtte jeg gi opp en installasjon fordi CD-leser og medie ikke gikk sammen, mediene blei brukt til å installere versjonen jeg skriver med nå.)

 

Hvis jeg hadde vært HELT sikker på at det ikke er problemer med lesing/skriving, ville jeg lasta ned Knoppix og brukt den til å undersøke hva som kan ha skjedd, var jeg deg.

Lenke til kommentar

Det er ikke sannsynlig at en feil med isoene først viser seg så sent. Du har tross alt installert Mandrake og bootloaderen ser ut til å være inne. Jeg ville sjekket om maskinen faktisk "jobber"/leser fra harddisken når du velger Linux fra GRUB. Kan hende det er noe tull med framebufferen og at du bruker feil driver og/eller modi for skjermen. Det hele kan i tillegg ende i en kernel panic, så du må sjekke hd-led med èn gang du velger "linux" e.l.

Lenke til kommentar

Etter min erfaring er det meget sannsynlig at diverse driftsproblemer kan skyldes feil på medier eller innlesing. Siste døgn lasta jeg ned 3 ISOer, MD5-summene stemte på 2 av 3... Og sjøl om jeg har brent på bare 16X, media og brenner er 52X (1.6 GHz AMD prosessor), har jeg iblant fått problemer under installasjon. Medieproblemer viser seg etter min erfaring veldig ofte først ei tid etter installasjon, når de skadde pakkene skal brukes.

 

Rådet om å kjøre oppgradering er bra hvis media er sjekka. Funker ikke dette, kan s en med fordel bruke en live CD som f.eks Knoppix 3.4 å starte fra, da kan en i ro og mak studere logger etc. Hvis en regner med at problemet er lite, bør en komme langt med å se i /var/log/* . Hvis ikke noe skjer ved booting, men LILO/Grub funker, bør en se på filene i /boot, bl.a sjekke ordrene til LILO/Grub (f.eks innholdet i grub/menu.lst) . Jeg bruker Grub, men Mandrake 10.0 vil ikke installere den frivillig, det insisteres på LILO...

 

Også Mandrake 10.0 Official er ganske buggy, og noe av det første en bør gjøre når en har fått systemet noenlunde opp å stå, er å gå inn på MandrakeUpdate og laste ned patcher, iallfall bugfix'ene. (Tror det p.t. dreier seg om ca 40 pakker...)

 

Egentlig burde vi vel ikke gå inn på drøftinga av rapporterte problemer før folk har kjørt mediesjekk og bugfix-oppdateringer, for det må nødvendigvis bli et stort element av synsing/gjetting. Og jeg for min del har alltid en reparasjonsversjon på CD/floppy for hånden (før var det cclinux og linuxcare BBC, nå er det Knoppix), dessuten gjør jeg alltid plass for to Linuxinstallasjoner på en maskin, så jeg aldri overskriver en versjon uten at jeg har en annen som kan startes.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...