Gå til innhold

Korleis lage ei elektronisk opne\stenge mekanisme?


Anbefalte innlegg

Eg har ei kran eg skal bruke på vannkjølinga mi. Men den skal drivast opp og gjenn av ein motor, som eg ikkje har enda. Men motoren skal kunne styrast fra windows og eg treng derfor ei go arbeidsteikning. Men strømen teke eg fra ein psu`en eller anna straumkilde. Må vere 12v. Ditte skal også koblast slik att den kan styrast fra ein brytar i fronten på kabinette. Der skal også vere 2 lysdioder. Raud og grøn. Raud krana er åpen eller ikkje skikkelig gjenn og grøn den er gjenn. Må sikkert bruke skrivarporten til ditter her.

 

Men motoren og krana skal ikkje dokke legge vekt på det er korleis det skal koblast som er problemet.

 

Krane.JPG

Krane.

 

Takk for hjelpa!!

Ole-Johan

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jøsses, Hondaen!! :D

 

Og som sagt; Det finnes ventiler som opereres via en magnetspole med nær sagt valgfri spenning og uten "servotrykk" som i vaskemaskiner.

Disse gir imidlertid relativt begrenset flow, men kan muligens brukes i et vannkjølingsoppsett.

Orker ikke finne en link, akkurat nå...

Lenke til kommentar

Jeg fikk tak i en sånn 12V vannventil fra en: "passe på at vaskemaskinen ikke lekker sak" Ganske fin, bruker den til å lure broren min bort i hagen, trykker på knappen, og han blir søkkvåt uten å skjønne mye. Vaskemaskiner og tørketromler har nok sånne solenoid ventiler vil jeg tro.

Lenke til kommentar

God idé Arctic.

En liten velsmurt kuleventil, og en sterk servo. Trenger bare 1/4 turn fra åpen til lukket posisjon. Å styre servoen skulle heller ikke være for vanskelig, men der må pluss og minus som regel byttes på signal ledningen for at den skal bevege på seg, mener jeg å huske.

Lenke til kommentar

Naboen hadde ein slik. Det var inga bra løsning meinar eg. Men går ikkje det og lage til ein motor og dinna andre pumpa da..aller motor og ein kuleventil. Motor eg det skal eg orne sjølv, men det er koblingsskjemaet som er problemet. Kan noken lage ein "skisse" over kor alt skal koblast. Med raud og grønt lys og styring fra skrivar porten. Det skal også kunne styrast i fronten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...